LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
各位巴絲我想問下你地mok牙個陣,有冇對稱咁mok
姐係例如左邊mok第二隻,右邊都係第二隻
因為我係右邊第四隻,左邊第二隻
到時棚牙咪唔對稱咯。。。。。

我唔對稱
下排剝一犬齒一小臼齒
牙醫都講過話會有少少唔對稱
但咁樣剝會易箍d 而我都同意 因為其中既犬齒生得太衰

牙醫無同你商量嗎?

有商量啊佢話有一隻同另一隻外型比較似
唔對稱咁我就會容易箍
因為我右邊有一隻前一隻後,佢話拉後面個隻易d
我都明白的,我始終擔心到時會唔對稱

我都係咁,下面就右邊第3隻,上面右邊第4隻
因為我中線歪 所以要咁剝

我都中線唔對正,我主要係因為咁所以想箍
牙醫bb話有d難搞 但會盡力幫我

牙醫話我下排d骨問題(?)下排唔會對到中線 有無人都係咁?
箍咗3年

點解咁耐既?
各位巴絲我想問下你地mok牙個陣,有冇對稱咁mok
姐係例如左邊mok第二隻,右邊都係第二隻
因為我係右邊第四隻,左邊第二隻
到時棚牙咪唔對稱咯。。。。。

我唔對稱
下排剝一犬齒一小臼齒
牙醫都講過話會有少少唔對稱
但咁樣剝會易箍d 而我都同意 因為其中既犬齒生得太衰

牙醫無同你商量嗎?

有商量啊佢話有一隻同另一隻外型比較似
唔對稱咁我就會容易箍
因為我右邊有一隻前一隻後,佢話拉後面個隻易d
我都明白的,我始終擔心到時會唔對稱

我都係咁,下面就右邊第3隻,上面右邊第4隻
因為我中線歪 所以要咁剝

我都中線唔對正,我主要係因為咁所以想箍
牙醫bb話有d難搞 但會盡力幫我

牙醫話我下排d骨問題(?)下排唔會對到中線 有無人都係咁?

骨釘都拉唔返?
有冇人箍過/緊 曾志樂
覺得ok嗎?
打算箍牙
想問下成個過程最辛苦係咪剝牙
打算箍牙

最辛苦係咩都食唔到
會好燥底
打算箍牙

箍緊嘅頭幾個月先係
正常過程應該都係:照X光、打模、剝牙、上牙釘+帶橡筋、打模造固定器、拆箍轉帶固定器、完成(固定器係要帶一世)

有人想知再講
打算箍牙

最辛苦係咩都食唔到
會好燥底

我成日都唔同牙痛
今日左邊門牙聽日就右邊門牙
想點
打算箍牙

最辛苦係咩都食唔到
會好燥底

我成日都唔同牙痛
今日左邊門牙聽日就右邊門牙
想點

我唔係牙痛食唔到
係佢zip左粒野頂住大牙咬唔到...
隱適美 最撚煩係見到想食嘅野唔可以即刻食 食之前都要諗諗
因為一想食野就頭 除牙套 食完就要刷牙 用牙線 再戴返
依樣一定痛苦過剝牙
有無箍invisalign既巴絲上左骨釘?
同埋大概第幾個箍開始落attachment或者加橡筋?

我有骨釘 剝牙個陣落埋
同埋第一個箍就attachment 第四個落橡筋
食野好麻煩
箍完路過
箍完牙罅有窿係咪避免唔到
隱適美 最撚煩係見到想食嘅野唔可以即刻食 食之前都要諗諗
因為一想食野就頭 除牙套 食完就要刷牙 用牙線 再戴返
依樣一定痛苦過剝牙

咁去旅行真係好慘
箍完路過

同問
我想淨膠粒個種 要幾錢
我想膠粒個種 要幾錢
我想淨膠粒個種 要幾錢

咩膠粒 係咪陶瓷? 你要睇牙醫先知自己個case幾錢喎 現時市價 3萬以上
我想淨膠粒個種 要幾錢

咩膠粒 係咪陶瓷? 你要睇牙醫先知自己個case幾錢喎 現時市價 3萬以上

我都係透明粒,三萬八
如無意外下下星期上箍
今日食咖哩食完d銀色圈圈變曬黃色
好彩飲水沖淡左
兩年喇 幾時先除得 條中線乖乖對齊好嗎
我想淨膠粒個種 要幾錢

我都係透明粒,三萬八
如無意外下下星期上箍

巴打 係搵專科箍定普通牙醫啊?
我約左四月頭去consult(專科)
姑娘話傳統透明 4萬5 至5萬5
好貴啊
好彩飲水沖淡左

傳統箍食唔食得咖哩 有時突然好想食
箍完路過

同問

黑三角嗎? 牙醫話本來牙疊埋一齊好迫所以牙肉都會貼哂牙底既位 ,但箍完整齊返好可能會有 ,我都擔心。
我想淨膠粒個種 要幾錢

我都係透明粒,三萬八
如無意外下下星期上箍

巴打 係搵專科箍定普通牙醫啊?
我約左四月頭去consult(專科)
姑娘話傳統透明 4萬5 至5萬5
好貴啊

貴喎⋯⋯睇多幾間
好彩飲水沖淡左

傳統箍食唔食得咖哩 有時突然好想食

食得 但要即刻沖水 刷牙
如果唔係會黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞