LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
智齒橫生唔會箍唔到最後隻大牙?唔會阻住?
6月要旅行 好驚會撞期 想快d搞
約左黎*輝15/5睇牙
好似好多人咁搵佢咁

琴日打去約consult 已經去到31/5

你地去到就會發現
係真係好多好多激多人

通常幾耐覆一次診?
有無分期?
約左黎*輝15/5睇牙
好似好多人咁搵佢咁

琴日打去約consult 已經去到31/5

你地去到就會發現
係真係好多好多激多人

通常幾耐覆一次診?
有無分期?

3星期
首付4000 每次500
勸各位有得落骨釘就一定要落 除非你嘴同下巴已經係黃金比例

我拉中線牙醫幫我落左一邊
好期待成果

Bro可唔可以share 箍邊個同幾錢度
有無巴絲打推介下會落骨釘既牙醫
想盡量搵啲平啲既
之前問過一個牙醫60k 起
有冇巴絲可以推介下開刀剝智慧牙既牙醫?
四隻都未生出黎,而家箍緊牙醫生話遲早要剝
想問黎緊會上去印模,
印完模仲有咩程序? 個模又用黎做乜?

push
想問黎緊會上去印模,
印完模仲有咩程序? 個模又用黎做乜?

push

印完會照X光 個模佢會拎黎做個石膏模型黎比佢研究點箍
啱啱上完箍但無乜感覺係咪正常
定幾時會開始酸痛

我之前中午上完 記得夜晚已經好辛苦 好想一野除左d粒粒落黎 又痕又痛
有無箍緊伍x山/梁x志/岑x可以做我介紹人?
上星期見咗趙x波感覺有小小hea,而且普通科都要收我$48,000

我可以阿 岑儉
有介紹人平啲定點

我都唔知有冇得平
但我見趙x波個陣姑娘有問我有冇,所以諗住問定先
留tg?
追左三個post
想問幾個問題

1。invisalign係唔係平均比傳統慢一年?

2。依家2017年大約咩價位?唔想比人呃
專科invisalign,普通invisalign,專科傳統,普通傳統

3。專科invisalign同普通科invisalign分別大唔大?

4。固定器真係帶成世咁絕望?

5。磨牙會唔會磨走哂髮朗質?

6。沙田區有無介紹

7。追左咁多個post,有個list,有無補充?

尹可立 牙醫
九龍旺角彌敦道585號富時中心11樓01室

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
沙田home square
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
中環莫醫生 --> ok
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

康x堂 --> 伏centre
旺中十幾樓劉X華牙科 --> 伏
林波 --> 伏
dr reboxx --> 廢
康x堂曹xx --> 九唔搭八
長沙灣趙x波 --> 上左神台 hea 慢 貴
尖沙咀林x怡 --> 上左神台 hea

唔該哂!!!

點解康x堂曹醫生9唔搭8
我係佢d客黎
會唔會有問題

我搵佢consult隱適美
= 曹 = 我
:咦 幾逼喎 上面剝一隻啦
: 但其他幾個牙醫都話要上下各剝兩隻嘅?
: 哦...咁啊咁我都可以上下都剝兩隻
: 仲有我中線唔夠齊, 同埋咩喺骨釘?
: 喺喎中間歪左喎....好啊我會落骨釘

成個feel勁唔專業咁
唔知喺未訓醒定平時都喺咁
大佬中線歪左呢啲問題理應牙醫一spot就spot到
仲話要收50000 明明我唔算超級複雜case
好彩去之前已經consult過幾個牙醫
上排上箍差唔多一個月留名
本身搵左荃景圍普通牙醫箍
$25000全包勁抵
點知印完模 照左x ray之後牙醫話我個case有啲特別
佢怕佢做得唔好會搞到我面型唔好睇
所以reject左我個case 退返印模錢叫我搵專科
因為覺得佢幾有醫德同手勢好 所以剝牙搵返佢(我媽搵佢杜牙根)

我媽因為fd介紹 幫我搵左專科黃x娟醫生
但佢有cwb唔book book鬼左屯門
搞到我老遠入屯門又驚屯公塞車 好難預時間
依家箍緊陶瓷$40000再加左個唔記得T咩P係上排$2000

之前聽fd講話上箍一兩個星期都要食流質野
點知我痛左2-3日就已經食返飯
只不過門牙用唔到力咬開啲野
好想食老麥包

不過其實我咁快食到野係我好彩定只係箍左上排未箍下既假象
話時話 陶瓷冇咁易刮口?我fd箍鐵釘成日刮同生菲茲
但我咩事都冇

荃景圍
$25000全包
係傳統定隱適美?

傳統啊,不過釘應該可以簡陶瓷
講漏左 X-ray個陣我比左$1000 但唔知計唔計落$25000度

牙醫姓尹??
朋友想箍傳統話想平貴都consult下
上星期見咗趙x波感覺有小小hea,而且普通科都要收我$48,000

我可以阿 岑儉
有介紹人平啲定點

我都唔知有冇得平
留tg?

岑儉冇得平

我可以阿 岑儉
有介紹人平啲定點

我都唔知有冇得平
留tg?

岑儉冇得平

你留俾我阿
上排上箍差唔多一個月留名
本身搵左荃景圍普通牙醫箍
$25000全包勁抵
點知印完模 照左x ray之後牙醫話我個case有啲特別
佢怕佢做得唔好會搞到我面型唔好睇
所以reject左我個case 退返印模錢叫我搵專科
因為覺得佢幾有醫德同手勢好 所以剝牙搵返佢(我媽搵佢杜牙根)

我媽因為fd介紹 幫我搵左專科黃x娟醫生
但佢有cwb唔book book鬼左屯門
搞到我老遠入屯門又驚屯公塞車 好難預時間
依家箍緊陶瓷$40000再加左個唔記得T咩P係上排$2000

之前聽fd講話上箍一兩個星期都要食流質野
點知我痛左2-3日就已經食返飯
只不過門牙用唔到力咬開啲野
好想食老麥包

不過其實我咁快食到野係我好彩定只係箍左上排未箍下既假象
話時話 陶瓷冇咁易刮口?我fd箍鐵釘成日刮同生菲茲
但我咩事都冇

荃景圍
$25000全包
係傳統定隱適美?

傳統啊,不過釘應該可以簡陶瓷
講漏左 X-ray個陣我比左$1000 但唔知計唔計落$25000度

牙醫姓尹??
朋友想箍傳統話想平貴都consult下

係啊
但consult要收$100
如果箍就係箍牙條數到減返
同埋我個陣consult個陣佢就已經好快手咁同我印埋模個啲
所以如果要考慮既話個陣記住stop佢
有無人返大陸做?

有 今日上箍
有無人返大陸做?

有 今日上箍

求詳情
有無人返大陸做?

有 今日上箍

@LCH2O find me
有無人剩係箍上排牙?隱形幾錢左右?
我門牙有條大gap 其餘都好整齊

唔會淨箍上排架 會影響到咬合
我箍隱適美35k

我箍隱適美35k

全包?
新加入準備上箍,計埋下面兩隻智慧齒剝左6隻,岩岩上左藍色橡筋,覺得酸酸地,但係feel到有野zip住隻大牙多過酸既感覺,阻訂到成日都好想"了"佢出黎

我箍隱適美35k

為左兩隻門牙成排箍
追左三個post
想問幾個問題

1。invisalign係唔係平均比傳統慢一年?

2。依家2017年大約咩價位?唔想比人呃
專科invisalign,普通invisalign,專科傳統,普通傳統

3。專科invisalign同普通科invisalign分別大唔大?

4。固定器真係帶成世咁絕望?

5。磨牙會唔會磨走哂髮朗質?

6。沙田區有無介紹

7。追左咁多個post,有個list,有無補充?

尹可立 牙醫
九龍旺角彌敦道585號富時中心11樓01室

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
沙田home square
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
中環莫醫生 --> ok
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

康x堂 --> 伏centre
旺中十幾樓劉X華牙科 --> 伏
林波 --> 伏
dr reboxx --> 廢
康x堂曹xx --> 九唔搭八
長沙灣趙x波 --> 上左神台 hea 慢 貴
尖沙咀林x怡 --> 上左神台 hea

唔該哂!!!

點解康x堂曹醫生9唔搭8
我係佢d客黎
會唔會有問題

我搵佢consult隱適美
= 曹 = 我
:咦 幾逼喎 上面剝一隻啦
: 但其他幾個牙醫都話要上下各剝兩隻嘅?
: 哦...咁啊咁我都可以上下都剝兩隻
: 仲有我中線唔夠齊, 同埋咩喺骨釘?
: 喺喎中間歪左喎....好啊我會落骨釘

成個feel勁唔專業咁
唔知喺未訓醒定平時都喺咁
大佬中線歪左呢啲問題理應牙醫一spot就spot到
仲話要收50000 明明我唔算超級複雜case
好彩去之前已經consult過幾個牙醫

我搵佢箍又好似冇咩野咁
每個月去箍緊嗰時都冇問佢野
佢又唔理我

我箍隱適美35k

為左兩隻門牙成排箍

可以整牙套
牙貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞