LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
唔知點解我無上過藍圈

藍圈真係箍牙最痛

呢個真,痛到仆街
Consult康齒堂,我覺得自己算複雜case,佢都話可以做Invisalign

會唔會只係揀左隱適美
箍嘅時間會長好多?
有冇巴絲剝完牙/箍完牙之後
五官有變化
我剝完牙之後
歪面情況改善左
連個雙眼皮都深左

咁個鼻有無高到?
Consult康齒堂,我覺得自己算複雜case,佢都話可以做Invisalign

會唔會只係揀左隱適美
箍嘅時間會長好多?

我問可唔可以揀傳統,但佢迴避唔答,不停講隱適美好處

會唔會只係揀左隱適美
箍嘅時間會長好多?

隱適美賺多好多錢吖嘛
五官有變化
我剝完牙之後
歪面情況改善左
連個雙眼皮都深左

咁個鼻有無高到?

我想呀
個鼻好扁
見過有人話個鼻會高左
但應該係因為啲牙收返入口
個咀冇咁凸
所以顯得個鼻高左

利申口凸鼻扁
五官有變化
我剝完牙之後
歪面情況改善左
連個雙眼皮都深左

咁個鼻有無高到?

我想呀
個鼻好扁
見過有人話個鼻會高左
但應該係因為啲牙收返入口
個咀冇咁凸
所以顯得個鼻高左

利申口凸鼻扁

我都想鼻高
但我估我無機會

會唔會只係揀左隱適美
箍嘅時間會長好多?

隱適美賺多好多錢吖嘛

咁呢個醫生聽落唔太老實了
上左箍個幾星期 岩岩發現下排條鐵線比之前鬆左D(唔係斷) 唔知係咪食野整到 是否正常??
有無人係用口唞氣又有倒及?
想箍倒及但有研究話用口唞氣會導致倒及
驚箍完好快打回原形
btw 有無倒及唔貴既介紹?
謝謝各位巴絲

我倒及三萬
只要肯戴固定器應該唔會打回原形啦

請問箍倒及的效果滿意?
今日晏晝MOK哂4隻牙 直接上COOL

COOL 隱適美 期待佢所謂動畫既效果

BTW想食止痛藥差D都吞唔撚到

動畫唔係箍之前睇?

動畫唔係箍之前睇?

係呀 個完成品係完美牙樣

我D牙主要上排唔夠位生 D牙大隻

之前加哂attachments, 同4支骨釘

今日脫牙加上橡根 我索性唔除住 同用飲管食粥算
聽日去睇游x華,好似話夾到幾個人一齊去可以$30000就做到隱適美,有冇巴絲有興趣一齊去?

有興趣tg我:Btra239654

動畫唔係箍之前睇?

係呀 個完成品係完美牙樣

我D牙主要上排唔夠位生 D牙大隻

之前加哂attachments, 同4支骨釘

今日脫牙加上橡根 我索性唔除住 同用飲管食粥算

剝牙後唔係唔可以用飲筒咩
想問下種牙大約幾錢?
今日去左睇隱適美模擬效果 佢同我講要鑲牙
2萬幾蚊一隻
呢個價錢合唔合理
想問下種牙大約幾錢?
2萬幾蚊一隻
呢個價錢合唔合理

巴打冇咗邊隻牙?
想問下種牙大約幾錢?
2萬幾蚊一隻
呢個價錢合唔合理

巴打冇咗邊隻牙?

上面兩隻門牙的左右兩隻同下面同一位置其中一隻
想問下種牙大約幾錢?
2萬幾蚊一隻
呢個價錢合唔合理

巴打冇咗邊隻牙?

上面兩隻門牙的左右兩隻同下面同一位置其中一隻

佢同我講因爲係門口要整番臨時物料所以以貴啲
:
上左箍個幾星期 岩岩發現下排條鐵線比之前鬆左D(唔係斷) 唔知係咪食野整到 是否正常??

打去診所
睇下最快幾時有得睇
我試過整甩鐵線同attachment
睇左岑儉
想問下大家意見
我係deep bite 加上天生少左4隻牙
如果有兩個計畫
1. cool 1.5年 要出去植4隻牙

2. cool 3 年 但唔駛植牙 cool返埋啲‘ la'

醫生話基本上無咩分別 係時間上 同金錢上

因為植牙一定貴好多 你係我會點揀
睇左岑儉
想問下大家意見
如果有兩個計畫

2. cool 3 年 但唔駛植牙 cool返埋啲‘ la'

植牙好貴
睇左岑儉
想問下大家意見
如果有兩個計畫

植牙好貴

自己本身爆牙 啲牙又生得亂 一直驚傳統箍醜樣所以冇箍
但前排睇牙醫 個牙醫話我下排左右兩邊大牙原來生唔到出黎 又照到啲智慧齒打橫生 建議我去箍牙

想問下呢個情況係唔係一定要箍傳統?隱適美係唔係搞唔掂

另外都想問下有冇人係政府牙醫箍緊
想知政府係唔係淨係得傳統箍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞