LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
有冇人都試過箍箍下跟住隻牙崩咗

我有隻有條裂紋
但洗牙嗰陣牙醫又無講乜

點解唔問下佢?

咁佢檢查完全部牙都話無乜問題幾乾淨我咪由佢
智慧齒橫生通常要搞左先?
如果要搞
我本身學校有得做 會平d
定係去翻箍牙醫生度搞會好d?
智慧齒橫生通常要搞左先?
如果要搞
我本身學校有得做 會平d
定係去翻箍牙醫生度搞會好d?

我本身都一隻橫生
但consult 左兩個醫生都話無乜需要剝
上年9月箍Damon 預計下年三月搞掂
今日覆診拉到好撚緊 聽日食野應該幾爽
有無人箍過葵芳張業文?好唔好架
我book第一次consultation等成半年先有得睇

Google 過
但有人話好hea
有冇人都試過箍箍下跟住隻牙崩咗

我有隻有條裂紋
但洗牙嗰陣牙醫又無講乜

點解唔問下佢?

咁佢檢查完全部牙都話無乜問題幾乾淨我咪由佢

我有幾隻牙都有唔知會唔會崩
上完cool第一次覆診好驚

Google 過
但有人話好hea

我都有google過 一d又話hea 但好似好出名同手勢好好咁 有無巴絲係道箍過
打去問過價 傳統大概3萬蚊到 都算平
其實箍牙係咪多數都可以分期?
其實箍牙係咪多數都可以分期?

約左黎*輝15/5睇牙
好似好多人咁搵佢咁
約左黎*輝15/5睇牙
好似好多人咁搵佢咁

琴日打去約consult 已經去到31/5
有無人返大陸做?
我想問下剩係有小小哨牙 d牙都算齊 想整番好個面型去普通牙醫箍好定專科好?
今日去consultation, 個醫生話係真倒及,所以就算箍返齊啲牙,面型都唔會有太大改變
我咬合係差5mm左右,有冇人試過之前真倒及,之後箍返正常?
而家諗住搵多幾個醫生consult下先....有冇人聽過佘崢崢?佢得唔得?老母個同事推介,不過聽講貴到仆街
cool cool下又要俾多30000搭牙橋
網上睇過 唔駛咁q貴 但跟開個醫生 俾佢禁住

箍到咩階段要 ?有咩作用?
約左黎*輝15/5睇牙
好似好多人咁搵佢咁

琴日打去約consult 已經去到31/5

你地去到就會發現
係真係好多好多激多人
有無箍緊伍x山/梁x志/岑x可以做我介紹人?
上星期見咗趙x波感覺有小小hea,而且普通科都要收我$48,000

我可以阿 岑儉
有介紹人平啲定點

Google 過
但有人話好hea

我都有google過 一d又話hea 但好似好出名同手勢好好咁 有無巴絲係道箍過
打去問過價 傳統大概3萬蚊到 都算平

佢係專科定點?
我consult 左一個 三萬三 傳統 全包
想問黎緊會上去印模,
印完模仲有咩程序? 個模又用黎做乜?
有冇九龍灣 潘瑞麟 醫生既介紹人
啱啱上完箍但無乜感覺係咪正常
定幾時會開始酸痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞