LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
有無人係大埔凌x堂箍過?$45000 專科
之前去補牙順便consult埋,都無收我consult錢
因為我倒及牙,之前問過一間屋邨牙醫話箍唔到,一定要做手術
但佢竟然話可以箍得齊啲牙佢(我爆牙+少哨)
想問下咁多巴絲意見,我幾想係佢到箍,我媽又話貴左啲,其實專科+倒及呢個價係咪正常

其實專科45,000已經係好平
唉我星期二個陣上左下排個箍
之前上排箍痛左一日就冇事
乜都咬到乜都食到
唔知係咪因爲上排唔亂
下排比較亂,所以痛勁多
到今日第四日仲勁痛
仲係冇力咬野
刮到生滿飛滋
所以想問下,係咪d牙愈亂愈痛
請問 紅墈/尖沙咀/黃埔 有推介嗎?
係咪會過係上水粉嶺果啲區箍?

推!!

我係黃埔箍緊 思傑 集團式(好似係)
已mok 右邊 星期一mok 埋左邊
乜都咬到乜都食到
唔知係咪因爲上排唔亂
下排比較亂,所以痛勁多
到今日第四日仲勁痛
仲係冇力咬野
刮到生滿飛滋

係開頭你唔習慣先最痛
請問 紅墈/尖沙咀/黃埔 有推介嗎?
係咪會過係上水粉嶺果啲區箍?

推!!

我係黃埔箍緊 思傑 集團式(好似係)

感謝巴打 我都有諗過依間。 覺得如何??
乜都咬到乜都食到
唔知係咪因爲上排唔亂
下排比較亂,所以痛勁多
到今日第四日仲勁痛
仲係冇力咬野
刮到生滿飛滋

我諗應該唔關事
我d牙都好亂,上排亂好多同下排唔舒服情況差唔多,適應咗個箍就ok
牙醫有無俾蠟你?
加油
隱適美個邊打黎話有野更改
之前唔洗剝
而家話prefer 剝2隻智慧齒 上排
但未生出黎 要開刀 7千蚊一隻
要做手術好似好大件事咁
有冇人都係呢種case 同剝牙係咪要箍耐好多

推推先 其實俾多萬四剝唔係主要問題
但係咪要長好多時間去箍完?
同佢話係未生出黎冇得就咁剝
要做手術開刀剝出黎 好似好risky咁
會唔會痛到仆街/要長時間復原
其實我想問箍牙步驟係點
剝牙 之後有咩做先上針釘?
其實我想問箍牙步驟係點
剝牙 之後有咩做先上釘?

自膠
其實我想問箍牙步驟係點
剝牙 之後有咩做先上針釘?

藍色圈
會痛苦一星期
見到野連食都唔想食
個排瘦得好勁
一上箍就肥返
只要經歷到藍色圈你成個箍牙過程已經贏左一半
甩釘再上翻
佢同我用上箍抹乾淨啲牙個舊砂黎狂磨
連續幾日一掂水/液體就牙痛到生智慧齒咁
箍咗隱適美中撚晒伏
真係揀啱牙醫先好箍
如果唔係有排你受
箍咗隱適美中撚晒伏
真係揀啱牙醫先好箍
如果唔係有排你受

點解呀?
我仲打算揀隱適美
追左三個post
想問幾個問題

1。invisalign係唔係平均比傳統慢一年?

2。依家2017年大約咩價位?唔想比人呃
專科invisalign,普通invisalign,專科傳統,普通傳統

3。專科invisalign同普通科invisalign分別大唔大?

4。固定器真係帶成世咁絕望?

5。磨牙會唔會磨走哂髮朗質?

6。沙田區有無介紹

7。追左咁多個post,有個list,有無補充?

尹可立 牙醫
九龍旺角彌敦道585號富時中心11樓01室

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
沙田home square
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
中環莫醫生 --> ok
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

康x堂 --> 伏centre
旺中十幾樓劉X華牙科 --> 伏
林波 --> 伏
dr reboxx --> 廢
康x堂曹xx --> 九唔搭八
長沙灣趙x波 --> 上左神台 hea 慢 貴
尖沙咀林x怡 --> 上左神台 hea

唔該哂!!!
甩釘再上翻
佢同我用上箍抹乾淨啲牙個舊砂黎狂磨
連續幾日一掂水/液體就牙痛到生智慧齒咁

我今日都甩左粒
刷完牙唔見埋粒野
打去診所淨係叫我下次覆診整返
但係係兩星期之後
retainer帶到鬆鬆地點算
琴晚打個'喊露'箍住條橡筋粒釘甩左
心諗 我打個'喊露'姐
依加冇得戴橡筋
成32歲先打算箍牙會唔會好遲
心諗 我打個'喊露'姐
依加冇得戴橡筋

橡筋冇斷咁勁
成32歲先打算箍牙會唔會好遲

想箍咪去箍 佢地提過有啲唔駛錢可以去consult 去問下先都得掛
追左三個post
想問幾個問題

專科invisalign,普通invisalign,專科傳統,普通傳統

3。專科invisalign同普通科invisalign分別大唔大?

6。沙田區有無介紹

尹可立 牙醫

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

林波 --> 伏

唔該哂!!!

我仲諗住去康x堂箍
佢隱適美又平
姑娘態度又唔錯
你一講我又驚驚
追左三個post
想問幾個問題

6。沙田區有無介紹

尹可立 牙醫

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

林波 --> 伏

唔該哂!!!

我仲諗住去康x堂箍
佢隱適美又平
姑娘態度又唔錯
你一講我又驚驚

我未去consult已經out左呢間
我兩星期前約好晒時間
個姑娘喺約好果日兩日前瘋狂打嚟
又留言咁 原來係話果個時間唔得,要轉
仲要十點幾夜晚喺公司打嚟古怪d啊嘛?不了

都未箍已經轉來轉去 箍左肯定好似之前中過伏既人咁講 箍箍下轉醫生都唔定
追左三個post
想問幾個問題

6。沙田區有無介紹

尹可立 牙醫

正常list:

旺中鄧幹耀
太子 吳敏靜
金鐘唐大永
銅鑼灣Dr. Wong
Rm 706
張業文
林x港
唐逸謙 --> hea
岑儉

中伏List:

林波 --> 伏

唔該哂!!!

我仲諗住去康x堂箍
佢隱適美又平
姑娘態度又唔錯
你一講我又驚驚

我未去consult已經out左呢間
我兩星期前約好晒時間
個姑娘喺約好果日兩日前瘋狂打嚟
又留言咁 原來係話果個時間唔得,要轉
仲要十點幾夜晚喺公司打嚟古怪d啊嘛?不了

都未箍已經轉來轉去 箍左肯定好似之前中過伏既人咁講 箍箍下轉醫生都唔定

好彩我約做xray scanning 都無問題
下星期先做consult
希望無古怪
心諗 我打個'喊露'姐
依加冇得戴橡筋

橡筋冇斷咁勁

我寧願斷橡筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞