LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
有無人係羅振道 cool 聽講介紹人有平 請問有無巴絲打可以介紹
係tst林醫生到仲有幾個月cool完
Cool緊隱形差唔多兩年 進度無問題 幾乎已經一早齊
環境設施姑娘我都滿意
好開心
之前一直以為自己個箍咁快就黃(箍左先個半月)
又每日用好多美白牙膏
今日去覆診換左橡筋就白曬
先知原來一直係條橡筋染左色
都安樂少少
好開心
又每日用好多美白牙膏
都安樂少少

你係咪食左咖哩咋
好開心
又每日用好多美白牙膏
都安樂少少

你係咪食左咖哩咋

我冇介口
乜都照食
你地上上箍同下箍中間相差左幾多個月?
仲未整下箍
有d心急⋯

我個case係牙醫比我適應左先
所以箍左一個月上箍
今日隔一個月覆診就上埋下箍

屯門?

係啊
好開心
又每日用好多美白牙膏
都安樂少少

你係咪食左咖哩咋

我冇介口
乜都照食

食咖哩就一定會黃
好開心
又每日用好多美白牙膏
都安樂少少

你係咪食左咖哩咋

我冇介口
乜都照食

食咖哩就一定會黃

冇食咖哩
有飲下茶
更新下先 d骨釘好撚有力 mak大個口都有困難
脫完牙個臉型好似好左咁
脫完牙個臉型好似好左咁

原本嘴突哨牙?
環境設施姑娘我都滿意

本身預期都係2年?

你又係睇岑儉?
佢又無話叫你 唔植 cool耐啲?

我唔係岑儉呀
我去康_堂
我太疏要植牙補番啲窿
至少植兩隻 2萬幾一隻 聽完打個凸

佢係咪想搵你錢咋

似係呃人

疏成點?
我睇過好多網上分享箍牙case
都冇見過要人植牙
就算係都係上下各剝兩隻
個牙縫咁大 全部都箍得返埋
只係需要多啲時間收牙縫

唔係下話
會唔會係因為我少果4隻都係門牙
同埋我其他牙都好細隻 ....
佢幫我諗2個plan都係要植
我箍隱適美 唔知關唔關事
會唔會中左伏
已經俾左訂喺果間箍

我反而想知你植牙加箍牙幾錢?

27000箍牙
植牙未知 佢話兩萬左右
要2-3隻

27000平喎
我都要29000

隱適美都咁平!但聽講醫生麻麻?
依幾日consult 左3個

1。太子吳x靜
2。旺中鄧x耀
3。尖沙咀唐x謙

幾時覆診一次
1. 一個月
2. 四個月
3. 兩個月
剝牙同磨牙(髮朗質會唔會無左)既分別
1. 有3mm,最多磨0.5mm only
2. 無問題
3. 有1點5mm,最多磨0.25-0.5mm only

做完會唔會重有削牙
1.唔會,你無削牙,係唔齊only
2. 做完一stage (一年),唔滿意可以免費再go through成個process一次
3。印完牙模之後會同美國果邊是醫生溝通點樣汁靚佢,書信來往十次左右,需時三個月,四個月後就會收到牙cool,建議剝兩隻牙,隱適美可以兩個版本都幫你做video(剝牙/磨牙版)

價錢
1。43000
2。37000
3。46000

比錢方式
1. 無問
2. Full -$500 // $ Half + $1000 // Half + Half
3. $5000 $5000 $3000 。。。。
--------------------------

有幾個問題想請教下過來人

1。醫生真係會係印牙模之後同做video之前同美國果邊醫生溝通點樣做好d咩?係唔係只係門面說話
2。有無過來人磨完牙之後有副作用?係唔係個個都係成排牙磨
3。你地印牙模之後幾時收到牙cool?
4。剝牙定磨牙好??????

4個月覆一次診
想講半個月前甩左粒箍,琴日覆診牙醫話唔幫我整住
點知頭先再甩一粒,係之前甩左個粒隔離
到底係咪佢手勢太差
嬲嬲地又唔肯幫我整返
環境設施姑娘我都滿意

本身預期都係2年?

係 前前後後預佢2年半 我諗多半年差別唔大 cool落去都唔點會理時間咁足
順便講埋 咁我有得揀mok定唔mok牙 因為一mok就要mok 4隻牙 咁我又唔係因為怕痛 睇圖自己感覺個形怪怪地又話有機會有小小牙縫 咁我唔係嚴重果類 揀左唔mok
約左31/5 consult
係咪自己出去洗一洗牙先
再去睇會好D
(計番上次洗牙都半年前)
約左31/5 consult
係咪自己出去洗一洗牙先
再去睇會好D
(計番上次洗牙都半年前)

Consult洗唔洗牙佢都係咁睇
應該等你決定上箍前先洗
因為上箍前要洗牙
環境設施姑娘我都滿意

本身預期都係2年?

係 前前後後預佢2年半 我諗多半年差別唔大 cool落去都唔點會理時間咁足
順便講埋 咁我有得揀mok定唔mok牙 因為一mok就要mok 4隻牙 咁我又唔係因為怕痛 睇圖自己感覺個形怪怪地又話有機會有小小牙縫 咁我唔係嚴重果類 揀左唔mok

我同你個case有d似 咁你磨牙?磨幾多?
脫完牙個臉型好似好左咁

原本嘴突哨牙?

有少少哨 2隻白兔牙咁

而家個嘴幾個窿 都唔知幾時先埋返口
有無人個牙醫有得做藍光漂牙
之前睇新聞話原來醫生先做得
有檔牙齒美容俾人拉左
諗落好似去返醫生到做好啲
你地啲鐵粒會唔會好易甩/成日甩?
想講半個月前甩左粒箍,琴日覆診牙醫話唔幫我整住
點知頭先再甩一粒,係之前甩左個粒隔離
到底係咪佢手勢太差
嬲嬲地又唔肯幫我整返

我之前係甩左就打去牙醫度,佢當急症,第二日即睇,你嗰個唔係好得喎

頂唔順今日再打左電話過去,講到好誇張話好痛先肯收我急症
呢家出發去整返
前日覆診 未痛完
討論下有咩可以食
前日食左豆腐花
琴日肉碎粥(上個月食肉片粥點知連肉片都咬唔到
依家食緊碗仔翅
應該仲要痛多幾日
仲可以食咩好
隱適美最平幾錢 求介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞