LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今日有得睇模擬圖 本身預年半
而家話42個箍就得 箍一年到
但我d牙都算亂 有重疊
有冇巴絲打試過係箍既中途要加碼延長時間

由話最快年半去到兩年半

箍箍下先講
咁洗唔洗加錢?

唔洗 因為中間又出智慧齒又甩釘 加上d牙進度慢
嚟緊想箍傳統,見好多人都講張業文同唐逸謙,有冇箍緊佢地既巴絲可以講下佢地傳統收幾錢同依家箍成點
我上排牙有小小哨,下排牙前面4成隻有啲唔齊
想箍下牙整齊翻等個嘴冇咁突同改變下面形都好
有冇巴打絲打睇康齒堂游x華牙醫?佢會唔會用骨釘?
但我d牙都算亂 有重疊

我就係咁 我本身有54個箍就得(大約要2年半)
但去到好似3X-40左右既箍 我要重新倒膜再整全新既箍
又黎48個!!!所以我條路好漫長 14年箍到依家都仲成半既箍未帶
不過唔使再俾錢!

佢話一星期一個箍 都驚驚地d牙趕唔到進度
絲打係帶唔足時數?
但我d牙都算亂 有重疊

又黎48個!!!所以我條路好漫長 14年箍到依家都仲成半既箍未帶
不過唔使再俾錢!

絲打係帶唔足時數?

足呀!22個鐘 唔係2星期1個箍咩?
我都有問過牙醫..話我既牙比較大隻旭得比較慢
住土瓜灣,有冇附近專科推介?之前洗牙個醫生推介左個叫我去consult,伹嗰個醫生話我要做手術先得,即刻淆晒底 我D牙有疊埋生,牙la,又倒及牙,嗰個醫生話我呢種倒及靠箍唔得

土瓜灣好似冇乜專科, 近極都要油尖旺, 唔係要番工就時間地點既話, 不如去多幾間consult先, 有D專科係免費consult
但我d牙都算亂 有重疊

不過唔使再俾錢!

絲打係帶唔足時數?

足呀!22個鐘 唔係2星期1個箍咩?
我都有問過牙醫..話我既牙比較大隻旭得比較慢

我都係聽開2個星期1個... 但佢講係1星期1個
咁其實好大機會比預期時間長double
有冇人箍白色粒粒?
貴3000但好似冇咁覺眼
但見人多數用銀色

我用透明粒
真係好唔顯眼

我都係
本身好猶豫
而家覺得貴3000都抵

你地邊到cool貴3000?
九龍灣 潘xx醫生要加4000

另外有冇人知潘醫生如果有介紹人的話有冇得平的?
30000 好貴。。。求介紹人

黎將軍澳黎咩輝 透明25000

想問下絲打係咪係佢到箍過,ok 嗎?
25000 係包哂上箍到retainer?
岩岩上箍 甩左粒釘 好灰
其實係咪好少數人會甩釘?

未甩過 你係咪食d好硬既野

我上箍個日未食野 跟住唔知點解無啦啦feel到成排牙好似震一震咁 照鏡發現無啦啦甩左粒釘 至慘係要等下一次覆診先可以痴番 姐係等成個月
同埋我想問甩釘會唔會搞到我要箍耐D

我上箍個日未食野 跟住唔知點解無啦啦feel到成排牙好似震一震咁 照鏡發現無啦啦甩左粒釘 至慘係要等下一次覆診先可以痴番 姐係等成個月

即刻打返去約最快複診啦

即刻打返去約最快複診啦

姑娘話甩釘等番下次覆診就得喎
個醫生d booking好忙 約親都等好耐

即刻打返去約最快複診啦

你好似中咗伏,間診所好hea

即刻打返去約最快複診啦

你好似中咗伏,間診所好hea

屌 我個間直頭係去到覆診粒釘都未到 又要等成個月
有無人箍過林凱波? 手勢好唔好?
依家做要幾錢左右?
預約左梁x志醫生,
要去到31/5先有得睇

箍緊佢
話不多的醫生

你箍果次
佢有無話要拔牙?

你5月尾係consult定去洗牙剝牙?
我上年年尾consult完 近排想約洗牙剝牙
有冇巴絲喺紅磡 錢學傑 到洗過牙?

見佢280洗一次牙好平,唔知有冇伏
預約左梁x志醫生,
要去到31/5先有得睇

箍緊佢
話不多的醫生

你箍果次
佢有無話要拔牙?

你5月尾係consult定去洗牙剝牙?
我上年年尾consult完 近排想約洗牙剝牙

consult箍牙
我條女唔夠位生智慧齒 要剝2隻牙 但佢全部都係尖牙好似D動物咁好鬼死得意 唔想佢剝牙但又唔想佢到時生智慧齒痛到仆街 點算好
有冇人箍白色粒粒?
貴3000但好似冇咁覺眼
但見人多數用銀色

我用透明粒
真係好唔顯眼

我都係
本身好猶豫
而家覺得貴3000都抵

你地邊到cool貴3000?
九龍灣 潘xx醫生要加4000

另外有冇人知潘醫生如果有介紹人的話有冇得平的?
30000 好貴。。。求介紹人

黎將軍澳黎咩輝 透明25000

想問下絲打係咪係佢到箍過,ok 嗎?
25000 係包哂上箍到retainer?
我條女唔夠位生智慧齒 要剝2隻牙 但佢全部都係尖牙好似D動物咁好鬼死得意 唔想佢剝牙但又唔想佢到時生智慧齒痛到仆街 點算好

你條女身體都要到你話事 無言
你地講到好恐怖
但係我已經箍完曬
不過好煩成日都要戴固定器
仲要成日唔記得戴

咁佢覺得箍唔箍牙都無所謂呀嘛

點解尖牙會覺得得意.....

點解尖牙會覺得得意.....

控制慾會唔會大左少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞