LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
我要箍一年,27個箍35000,箍左五個月已經有明顯改善,基本上已經靚仔晒,之後半年執埋咬合位同中線。
痛就唔算痛,但一開始會覺得好撚煩,唔可以除時食野,變相食少左,一個月瘦十幾磅,仲要箍牙本身會改變面形再瘦D,屌,如果一早知會瘦我會早幾年去整。
有幾樣我覺得要注意
1. 會食少左,變相減肥
2. 會瘦面
3. 箍完都要帶固定器,訓先帶但要帶一世
4. 除同帶熟手左就好易,但食完野要清潔完先可以帶返,好撚煩
5. 去到中期我已經唔撚理,食完野飲淡水沖下就帶返
6. 最緊要帶足時間,因為帶得好可以加速,十四日換一個改成十日換
7. 每次換新箍都會酸痛兩三日,視乎個箍郁動幾大
8. 酸痛會影響咀嚼,太難咬既野唔好食
9. 只要你唔顧儀態,唔使去廁所喺餐廳直接除帶,基本上都唔太煩
10. 早做早超生

我做開果間4月8有免費檢查,有興趣可以PM我,因為介紹到人我之後個固定器有折
11. 電動牙刷好緊要,清潔牙箍快手好多
12. 最好用埋漱口水
13. 除咗用紙巾包好唔好放喺餐台,會畀人扔
諗到再講
今日上左膠圈黎隔開隻大牙
本身冇咩牙縫 而家全口都酸到爆炸
醫生話聽日先會開始痛兩三日
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

加油 捱多幾日就冇事架啦

我淨係剝完兩隻牙已經覺得好痛苦
訓覺係咁流口水
點解其他人話唔痛
我而家仲那住那住
已經食左消炎
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

至少痛五日啦
果陣時真係生不如死
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

至少痛五日啦
果陣時真係生不如死

琴晚又痛又餓成4點先訓到
諗住訓醒會好d
Dllm仲痛過琴日
一諗到而家只係最輕鬆的果步 就好想縮沙唔做
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

至少痛五日啦
果陣時真係生不如死

諗住訓醒會好d
Dllm仲痛過琴日

而家Zip橡筋先係18層地獄
過左呢關之後就一片光明

果時我都同你一樣痛到諗點解要咁辛苦箍牙
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

至少痛五日啦
果陣時真係生不如死

諗住訓醒會好d
Dllm仲痛過琴日

而家Zip橡筋先係18層地獄
過左呢關之後就一片光明

果時我都同你一樣痛到諗點解要咁辛苦箍牙

我仲zip得6條咋 zip足8條果啲巴絲點生存
有冇洗牙推介
最緊要乾淨
btw有箍隱適美
個人認為傳統好啲
啱啱打咗2枝骨釘
啱啱打咗2枝骨釘

睇緊專科?我都想打骨釘,面型會有改變
啱啱打咗2枝骨釘

打啦打啦 其實雖然聽落去好似好痛咁,但係如果個牙醫手勢好同自己清潔得好,連飛滋都唔會生
啱啱打咗2枝骨釘

打啦打啦 其實雖然聽落去好似好痛咁,但係如果個牙醫手勢好同自己清潔得好,連飛滋都唔會生

想箍牙咋,有冇牙醫推介呀
想問下本身骨性暴牙 箍隱適美係咪冇咩用?
我之前都箍左年半鋼箍 d牙係入返同齊整返
但自己成日懶帶回定器 宜家好似突返出黎 但唔係哨 係牙骨突 唔知隱適美得唔得呢 有冇巴絲係咁?
喺愛康健箍咗年半,期間啲醫生不斷走,已經轉咗兩次醫生
頭一年只係上咗上排牙箍,一年後第三個醫生先幫我上下排牙箍,喺一年半(上個月)嘅時候照x-ray我發現原本叫我種牙果隻大牙後面原來仲有隻智齒生緊出嚟,我就好奇問個醫生 點解明明有隻智齒可以拉出嚟取替叫我種牙果個大牙,但又要我種牙?我可唔可以唔種?個醫生話可以唔種,將隻牙拉出嚟就得,但至少要箍多兩年。我問返佢咁點解第一日上箍嗰陣唔搞埋佢?要等箍咗年半 仲要喺我問 佢先肯處理,如果嗰陣搞埋佢,而家洗乜箍多至少兩年?跟住又講到唔關佢事咁,賴晒落上一個醫生到。
屌 講真我啲牙問題不大,只係上排牙有虎牙問題,當初第一個醫生話我只係需要箍一年半,而家咁樣搞 至少三年半,屌佢老母
我應該點算好
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

加油 捱多幾日就冇事架啦

我淨係剝完兩隻牙已經覺得好痛苦
訓覺係咁流口水
點解其他人話唔痛
我而家仲那住那住
已經食左消炎

睇人,有啲人無事有啲人傷口會發炎腫起。過排無事
我要箍一年,27個箍35000,箍左五個月已經有明顯改善,基本上已經靚仔晒,之後半年執埋咬合位同中線。
痛就唔算痛,但一開始會覺得好撚煩,唔可以除時食野,變相食少左,一個月瘦十幾磅,仲要箍牙本身會改變面形再瘦D,屌,如果一早知會瘦我會早幾年去整。
有幾樣我覺得要注意
2. 會瘦面
4. 除同帶熟手左就好易,但食完野要清潔完先可以帶返,好撚煩
6. 最緊要帶足時間,因為帶得好可以加速,十四日換一個改成十日換
9. 只要你唔顧儀態,唔使去廁所喺餐廳直接除帶,基本上都唔太煩
10. 早做早超生

我做開果間4月8有免費檢查,有興趣可以PM我,因為介紹到人我之後個固定器有折

巴打介唔介意講邊位醫生 好似算平 佢有冇得做骨釘?
喺愛康健箍咗年半,期間啲醫生不斷走,已經轉咗兩次醫生
頭一年只係上咗上排牙箍,一年後第三個醫生先幫我上下排牙箍,喺一年半(上個月)嘅時候照x-ray我發現原本叫我種牙果隻大牙後面原來仲有隻智齒生緊出嚟,我就好奇問個醫生 點解明明有隻智齒可以拉出嚟取替叫我種牙果個大牙,但又要我種牙?我可唔可以唔種?個醫生話可以唔種,將隻牙拉出嚟就得,但至少要箍多兩年。我問返佢咁點解第一日上箍嗰陣唔搞埋佢?要等箍咗年半 仲要喺我問 佢先肯處理,如果嗰陣搞埋佢,而家洗乜箍多至少兩年?跟住又講到唔關佢事咁,賴晒落上一個醫生到。
屌 講真我啲牙問題不大,只係上排牙有虎牙問題,當初第一個醫生話我只係需要箍一年半,而家咁樣搞 至少三年半,屌佢老母
我應該點算好

睇解咁睇唔開將個口交俾大陸整
返大陸手尾有埋跟
有幾樣我覺得要注意
2. 會瘦面
10. 早做早超生

屌原來連登冇PM,我唔使落骨釘,但要拉象根
我問過其他人呢間算平,D野都跟得好足,重點係唔會sell你,我之前洗牙講完我有乜問題就踢我走,唔會叫我整乜整物,因為間野本身好撚full
間野係葵芳,可以打去問2612 0206
佢4月8有免費檢查但好似要人介紹先book到
我都唔知點畀名你
返大陸手尾有埋跟

如果適隱美真係唔會返大陸整,每個月都要覆診,中間有乜事又要即刻返去搞,我之前都諗住台灣搞,但根本無可能
試過甩左粒膠打去診所要我第二日即刻返去痴返,點知過兩日又甩,屌佢老母話枝膠水有問題要再訂過,一星期後再痴返
有幾樣我覺得要注意
2. 會瘦面
10. 早做早超生

我問過其他人呢間算平,D野都跟得好足,重點係唔會sell你,我之前洗牙講完我有乜問題就踢我走,唔會叫我整乜整物,因為間野本身好撚full
我都唔知點畀名你

哦 姓李既?但咁係咪會冇咁細心?
有幾樣我覺得要注意
2. 會瘦面
10. 早做早超生

我都唔知點畀名你

跟我果位好細心,每一個步驟都會同我解釋
佢話要達朵先book到免費檢查,你試下白撞睇下book唔book到啦
你地會唔會好拔苗助長咁手多多按下d牙
好想佢快d郁
發覺自己好不知不覺咁養成左呢一個習慣
有幾樣我覺得要注意
2. 會瘦面
10. 早做早超生

我都唔知點畀名你

跟我果位好細心,每一個步驟都會同我解釋
佢話要達朵先book到免費檢查,你試下白撞睇下book唔book到啦

嗚 唔該巴仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞