LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
其實大家覺得上藍圈 鐵圈 定正式上箍 邊樣辛苦啲

橫顎杆真係最最最辛苦 希望你唔洗戴
d牙被箍住既酸痛同被粒粒刮到損哂既痛都不及佢

呢幾樣都係痛 但好似上藍圈最酸痛痛最耐

我上橫顎杆 慣左幾日後無乜野喎
個arc弧度好岩上顎
有無人係用口唞氣又有倒及?
想箍倒及但有研究話用口唞氣會導致倒及
驚箍完好快打回原形
btw 有無倒及唔貴既介紹?
謝謝各位巴絲

我倒及三萬
只要肯戴固定器應該唔會打回原形啦
想問下普遍要箍幾耐
有friend 箍左年半就拆箍
想問下普遍要箍幾耐
有friend 箍左年半就拆箍

我都箍咗年半咋
有無巴絲打推介下會落骨釘既牙醫
想盡量搵啲平啲既
之前問過一個牙醫60k 起

真心想cool 我唔洗話好平
我預左要一舊錢 (不過最好都唔好去到8萬)
我都係突嘴想落骨釘 唔介意傳統 最緊要有效
本身牙齊 中間有一條好好好細既la
我上網見過有人搵岑x 話佢唔prefer 落骨釘
我想請問邊位好手勢 求介紹
想盡量搵啲平啲既

我consult過幾個 覺得香港d牙醫唔興落骨釘咁
雖然可能1999 但希望各位比下意見
我就係「惡」骨 倒及既 咁做隱適美52000
咁我唔做手術係因為做手術實在太誇張 同我要搵食 無可能停幾個月

咁依家照完牙 睇左圖 就話 我因為係以上情況喇
做到最後都唔會話比手術好 只係好似變到好似無左倒及咁 但就講左句好驚既野就係
「但因為係推番咩骨定牙入去 而唔可以推太入 因為會令牙會死 所以如果到時有問題會stop 」

我其實都話照去 佢話到時中間會辛苦d 要比橡筋我幫手定位會好d
我聽完其實幾驚 因為我個情況好似好嚴重 同驚洗左咁多錢最後原來無用既..又痛又哂錢最後得反效果我真心會想死

唔知係醫生想比心理準備我定點 但我以前都唔覺我棚牙情況講到咁嚴重 只係有倒及問題 ..依家真係驚我棚牙係咪唔做手術就要冒咁大風險
希望咁多位巴絲比小小意見我
我真係好驚好驚好驚 驚到唔知諗咩..
下兩個星期就刴牙..
有冇巴打絲打睇緊徐x琦?手勢好唔好?大約幾多錢

有無人上大陸做架

愛康健

求詳情,無錢想平做

我箍一年半 唔洗剝牙 rmb12000

好服務?

唔好意思!咁遲先打呢段野俾你
想盡量搵啲平啲既

岩岩consult完伍富山 我都係嘴突問題想箍 佢有比打骨釘嘅意見我 我覺得你可以去consult下 要200蚊 佢話骨釘case要5萬 如果只係想consult記得要reject佢印牙模個啲
唔知點解我無上過藍圈
唔知點解我無上過藍圈

藍圈真係箍牙最痛
想盡量搵啲平啲既

岩岩consult完伍富山 我都係嘴突問題想箍 佢有比打骨釘嘅意見我 我覺得你可以去consult下 要200蚊 佢話骨釘case要5萬 如果只係想consult記得要reject佢印牙模個啲

我已經箍緊啦 無上骨釘用傳統都要54000一枝骨釘再加4000蚊 5萬已好平 我之前都想睇佢但無左件事
其實幫d剝左大牙既人箍牙 既難度係唔係高好多
其實幫d剝左大牙既人箍牙 既難度係唔係高好多

我就係呢個情況
有一邊要用再入d隻牙黎拉
想問落骨釘會唔會痛,落完幾耐先正常食到野?
遲啲落完骨釘要去旅行,驚冇啖好食

個arc弧度好岩上顎

我都有 但冇乜野
仲覺得好彩整左呢個
唔使好似下面大牙咁套啲有野突出黎鐵圈
下排依家間唔時刮脷

個arc弧度好岩上顎

我都有 但冇乜野
仲覺得好彩整左呢個
唔使好似下面大牙咁套啲有野突出黎鐵圈
下排依家間唔時刮脷

唔明你話下排個個係咩 可以講多嘛
cool咗兩年幾 下半年就mock得 留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞