LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
未上箍 淨係牙罅度攝左d膠圈已經痛到我食唔到野

呢個係最痛嫁啦
聽日第一次覆診
要上埋下排既箍喇
希望好似上次咁幾日就冇野

呢個係最痛嫁啦

係咩... 咁我就安心好多

捱完呢段時間之後就會好舒服
我箍緊傳統
上三個月前,醫生拆左上下大牙嗰4個鐵箍,滿心歡喜以為就快拆得牙箍。
點知上個月幫我痴番2粒釘落下面嗰2粒大牙
今個月又幫我痴番2粒釘落上面大牙
幾時先拆得
有冇巴絲係搵萬邦行 莫浩源醫生箍牙
好似都幾多好評
或者港島區有冇手勢好醫生介紹
大約幾錢到

我係中建大廈paul lau到箍
佢連我打橫生既牙都拉得返變返正常

捱完呢段時間之後就會好舒服

而且好似我既牙罅特別窄 醫生用灰色膠圈都差d攝唔到落去
依家覺得如果有人打我個嘴一拳 我真係牙都甩幾隻
依幾日consult 左3個

1。太子吳x靜
2。旺中鄧x耀
3。尖沙咀唐x謙

幾時覆診一次
1. 一個月
2. 四個月
3. 兩個月
剝牙同磨牙(髮朗質會唔會無左)既分別
1. 有3mm,最多磨0.5mm only
2. 無問題
3. 有1點5mm,最多磨0.25-0.5mm only

做完會唔會重有削牙
1.唔會,你無削牙,係唔齊only
2. 做完一stage (一年),唔滿意可以免費再go through成個process一次
3。印完牙模之後會同美國果邊是醫生溝通點樣汁靚佢,書信來往十次左右,需時三個月,四個月後就會收到牙cool,建議剝兩隻牙,隱適美可以兩個版本都幫你做video(剝牙/磨牙版)

價錢
1。43000
2。37000
3。46000

比錢方式
1. 無問
2. Full -$500 // $ Half + $1000 // Half + Half
3. $5000 $5000 $3000 。。。。
--------------------------

有幾個問題想請教下過來人

1。醫生真係會係印牙模之後同做video之前同美國果邊醫生溝通點樣做好d咩?係唔係只係門面說話
2。有無過來人磨完牙之後有副作用?係唔係個個都係成排牙磨
3。你地印牙模之後幾時收到牙cool?
4。剝牙定磨牙好??????

cont

同埋剝左牙黎cool
係唔係會改善到面部前突既問題
(因為醫生話我有小小凸,但都係正常(正常姐係唔過鼻)
如果唔剝牙會唔會cool完都係凸?)

其實正常人係唔係都係有小小凸出黎,唔會完全同d皮膚平排?
有冇人箍緊自鎖?
晚晚都好認真清潔 但都有蛀牙

錯方法?

錯方法?

已經跟足姑娘指示做
岩岩上埋下箍,會唔會有藥/方法可以止到個幾日嘅痛?

無 好快無事 忍下
個人覺得食必理痛無咩用

你又係睇岑儉?
佢又無話叫你 唔植 cool耐啲?

我唔係岑儉呀
我去康_堂
我太疏要植牙補番啲窿
至少植兩隻 2萬幾一隻 聽完打個凸

佢係咪想搵你錢咋

似係呃人

疏成點?
我睇過好多網上分享箍牙case
都冇見過要人植牙
就算係都係上下各剝兩隻
個牙縫咁大 全部都箍得返埋
只係需要多啲時間收牙縫

唔係下話
會唔會係因為我少果4隻都係門牙
同埋我其他牙都好細隻 ....
佢幫我諗2個plan都係要植
我箍隱適美 唔知關唔關事
會唔會中左伏
已經俾左訂喺果間箍

我反而想知你植牙加箍牙幾錢?

27000箍牙
植牙未知 佢話兩萬左右
要2-3隻

27000平喎
我都要29000

我都啱啱上埋下箍 一齊加油
我箍陶瓷既
我走左之後認真照鏡先發現兩邊最入個一兩隻牙上左鐵釘而唔係陶瓷釘
相問係咪正常架?
加多$2000都想見唔到鐵釘
點知依家又係有(雖然個位唔係好覺眼
但我硬係覺得陶瓷冇咁易刮口
你地上上箍同下箍中間相差左幾多個月?
仲未整下箍
有d心急⋯
仲未整下箍
有d心急⋯

隔左七個月,要箍兩年半。
仲未整下箍
有d心急⋯

我個case係牙醫比我適應左先
所以箍左一個月上箍
今日隔一個月覆診就上埋下箍
仲未整下箍
有d心急⋯

我個case係牙醫比我適應左先
所以箍左一個月上箍
今日隔一個月覆診就上埋下箍

屯門?
仲未整下箍
有d心急⋯

我一次過上晒上下箍
有冇人箍緊自鎖?

Damon?
有冇人箍緊自鎖?

Damon?

你箍咗幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞