LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
我要箍一年,27個箍35000,箍左五個月已經有明顯改善,基本上已經靚仔晒,之後半年執埋咬合位同中線。
痛就唔算痛,但一開始會覺得好撚煩,唔可以除時食野,變相食少左,一個月瘦十幾磅,仲要箍牙本身會改變面形再瘦D,屌,如果一早知會瘦我會早幾年去整。
有幾樣我覺得要注意
1. 會食少左,變相減肥
2. 會瘦面
3. 箍完都要帶固定器,訓先帶但要帶一世
4. 除同帶熟手左就好易,但食完野要清潔完先可以帶返,好撚煩
5. 去到中期我已經唔撚理,食完野飲淡水沖下就帶返
6. 最緊要帶足時間,因為帶得好可以加速,十四日換一個改成十日換
7. 每次換新箍都會酸痛兩三日,視乎個箍郁動幾大
8. 酸痛會影響咀嚼,太難咬既野唔好食
9. 只要你唔顧儀態,唔使去廁所喺餐廳直接除帶,基本上都唔太煩
10. 早做早超生

我做開果間4月8有免費檢查,有興趣可以PM我,因為介紹到人我之後個固定器有折

巴打介唔介意講邊位醫生 好似算平 佢有冇得做骨釘?

屌原來連登冇PM,我唔使落骨釘,但要拉象根
我問過其他人呢間算平,D野都跟得好足,重點係唔會sell你,我之前洗牙講完我有乜問題就踢我走,唔會叫我整乜整物,因為間野本身好撚full
間野係葵芳,可以打去問2612 0206
佢4月8有免費檢查但好似要人介紹先book到
我都唔知點畀名你

哦 姓李既?但咁係咪會冇咁細心?

跟我果位好細心,每一個步驟都會同我解釋
佢話要達朵先book到免費檢查,你試下白撞睇下book唔book到啦

嗚 唔該巴仔

打*
返大陸手尾有埋跟

如果適隱美真係唔會返大陸整,每個月都要覆診,中間有乜事又要即刻返去搞,我之前都諗住台灣搞,但根本無可能
試過甩左粒膠打去診所要我第二日即刻返去痴返,點知過兩日又甩,屌佢老母話枝膠水有問題要再訂過,一星期後再痴返

其實計落隱適美香港仲平過大陸
有無巴絲問個梁達志醫生2017價錢?
想箍專科,
但係又唔多錢!
喺愛康健箍咗年半,期間啲醫生不斷走,已經轉咗兩次醫生
頭一年只係上咗上排牙箍,一年後第三個醫生先幫我上下排牙箍,喺一年半(上個月)嘅時候照x-ray我發現原本叫我種牙果隻大牙後面原來仲有隻智齒生緊出嚟,我就好奇問個醫生 點解明明有隻智齒可以拉出嚟取替叫我種牙果個大牙,但又要我種牙?我可唔可以唔種?個醫生話可以唔種,將隻牙拉出嚟就得,但至少要箍多兩年。我問返佢咁點解第一日上箍嗰陣唔搞埋佢?要等箍咗年半 仲要喺我問 佢先肯處理,如果嗰陣搞埋佢,而家洗乜箍多至少兩年?跟住又講到唔關佢事咁,賴晒落上一個醫生到。
屌 講真我啲牙問題不大,只係上排牙有虎牙問題,當初第一個醫生話我只係需要箍一年半,而家咁樣搞 至少三年半,屌佢老母
我應該點算好

睇解咁睇唔開將個口交俾大陸整

嗰陣好多親戚都係嗰邊箍,見佢地都無乜嘢,自己又on9跟埋一齊
想箍專科,
但係又唔多錢!

$30000鬆啲(唔包脱牙,x ray,牙模.....)
透明粒傳統牙箍$33000
今個星期五去做牙模🤤
Btw有冇人知梁醫生係米一個月翻旺角個診所一次
甘搞到時上完箍有乜突發野咪要等一個月先搞到?🤦🏻‍♀️
再問 有無巴絲知帶橡筋 白色嗰種 係用嚟做咩
帶橡筋係咪收尾階段?因為我啲牙齊晒 係中線未對
再問 有無巴絲知帶橡筋 白色嗰種 係用嚟做咩
帶橡筋係咪收尾階段?因為我啲牙齊晒 係中線未對

網上有條片係有講條橡筋點落係有唔同既拉法,總之就係拉齊d牙
點解個個都係帶固定器, 我箍完淨係帶牙套, 有咩分別?
其實最尾箍完牙拆晒箍 咁放鐵圈嗰啲牙縫位係咪會闊咗?

呢個我都想知
我估 咁易撐大 戴固定器時應該都易整齊定縮返

(?)

有冇人知
想問下呢 我本身d牙好細粒 搞到會有牙罅 透過箍牙 可唔可以令我d變大粒d 冇埋d牙罅㗎
想問下呢 我本身d牙好細粒 搞到會有牙罅 透過箍牙 可唔可以令我d變大粒d 冇埋d牙罅㗎

做牙套 貼片個d比較岩

牙套都喺固定器嘅一種 如果我冇理解錯
想箍專科,
但係又唔多錢!

今個星期五去做牙模🤤

唔該!!
不過,佢有無得現金分期?
無錢一筆過
想箍專科,
但係又唔多錢!

今個星期五去做牙模🤤

唔該!!
無錢一筆過

字識唔識寫?

我比首期~10000
其後每次覆診比1000
想箍專科,
但係又唔多錢!

今個星期五去做牙模🤤

唔該!!
無錢一筆過

字識唔識寫?

我比首期~10000
其後每次覆診比1000

做牙套 貼片個d比較岩

唔一定,可能會幫你磨返岩個形狀再箍返埋,去檢查下先啦
btw, 香港好少建議做牙貼, 反而台灣好興, 我之前都有諗過做因為快, 但牙貼好撚貴同埋有機會甩要整過

但見d fd個固定器有舊鐵線,我果個冇

固定器最少帶兩年
之後仲要夜晚訓覺再帶多兩年
頭頭尾尾攪六年奇
如果唔係靚囡or勁亂
無謂去搞

固定器最少帶兩年
之後仲要夜晚訓覺再帶多兩年
頭頭尾尾攪六年奇

我帶左半年定1年,就淨係夜晚帶
而家1個星期帶1次

利申,箍完8年
今日終於上左箍
牙醫話怕我食唔到野幫我上左上面先
下次先下排牙

好開心,原來透明粒粒真係好透明
今日終於上左箍
牙醫話怕我食唔到野幫我上左上面先
下次先下排牙

好開心,原來透明粒粒真係好透明

係囉 我都估唔到
身邊好少人發現我箍緊
雖然貴幾千 但真係好彩揀左透明
不過醫生話下次幫我換粗d嘅鐵線
可能到時明顯d
隱適美 3萬7
星期六 4月8號有免費scanning同consult
有無巴絲有興趣一齊去?
Tg: Kakkkak
我要箍一年,27個箍35000,箍左五個月已經有明顯改善,基本上已經靚仔晒,之後半年執埋咬合位同中線。
痛就唔算痛,但一開始會覺得好撚煩,唔可以除時食野,變相食少左,一個月瘦十幾磅,仲要箍牙本身會改變面形再瘦D,屌,如果一早知會瘦我會早幾年去整。
有幾樣我覺得要注意
1. 會食少左,變相減肥
2. 會瘦面
3. 箍完都要帶固定器,訓先帶但要帶一世
4. 除同帶熟手左就好易,但食完野要清潔完先可以帶返,好撚煩
5. 去到中期我已經唔撚理,食完野飲淡水沖下就帶返
6. 最緊要帶足時間,因為帶得好可以加速,十四日換一個改成十日換
7. 每次換新箍都會酸痛兩三日,視乎個箍郁動幾大
8. 酸痛會影響咀嚼,太難咬既野唔好食
9. 只要你唔顧儀態,唔使去廁所喺餐廳直接除帶,基本上都唔太煩
10. 早做早超生

我做開果間4月8有免費檢查,有興趣可以PM我,因為介紹到人我之後個固定器有折

巴打介唔介意講邊位醫生 好似算平 佢有冇得做骨釘?

屌原來連登冇PM,我唔使落骨釘,但要拉象根
我問過其他人呢間算平,D野都跟得好足,重點係唔會sell你,我之前洗牙講完我有乜問題就踢我走,唔會叫我整乜整物,因為間野本身好撚full
間野係葵芳,可以打去問2612 0206
佢4月8有免費檢查但好似要人介紹先book到
我都唔知點畀名你

哦 姓李既?但咁係咪會冇咁細心?

跟我果位好細心,每一個步驟都會同我解釋
佢話要達朵先book到免費檢查,你試下白撞睇下book唔book到啦

嗚 唔該巴仔

巴打有無興趣一齊
我book左10:30am
二人同行有平
Tg Kakkkak
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞