LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今日又去拉牙
唔知點解我無上過藍圈

我都無
唔知點解我無上過藍圈

我都無

藍圈係咪傳統先有?
唔知點解我無上過藍圈

我都無

藍圈係咪傳統先有?

想問落骨釘會唔會痛,落完幾耐先正常食到野?
遲啲落完骨釘要去旅行,驚冇啖好食

落左三枝
幾日左右就ok
有無人係用口唞氣又有倒及?
想箍倒及但有研究話用口唞氣會導致倒及
驚箍完好快打回原形
btw 有無倒及唔貴既介紹?
謝謝各位巴絲

巴打,我正正係你個case
由細到大唔知點解淨係識用口唞氣,搞到依家倒及

最後依家箍緊傳統,箍左半年到,感覺下面排牙有入到 ,依家盡量提自己合埋口用鼻呼吸(不過訓覺仲係改唔到 )

痛到死 好記得得嗰日係訓到會痛醒,但我係一次過上四粒骨釘加剝四隻牙
等緊拔牙 心情好糾結 又想快d靚又怕痛
其實箍牙期間食啲咩會感覺真係有野落肚,岩岩上箍第一餐,食兩個飯都好似冇野到肚咁
其實箍牙期間食啲咩會感覺真係有野落肚,岩岩上箍第一餐,食兩個飯都好似冇野到肚咁

食完覺得無食過 但隔一陣會好飽架
可能無乜咀嚼 個飽肚感有d delay
唔洗剝牙 淨磨牙
好驚磨完食唔到野
唔洗剝牙 淨磨牙
好驚磨完食唔到野

磨幾多?
驚唔驚敏感牙齒
有冇巴絲係搵萬邦行 莫浩源醫生箍牙
好似都幾多好評
或者港島區有冇手勢好醫生介紹
大約幾錢到

我係一次過剝四隻同落四支骨釘 第三日開始唔係好痛 但你預左食野冇咩力咁 因為一開始都好唔慣
有無人俾陳鎮揚箍過?

有 cool緊佢 就一年
唔知點解我無上過藍圈

我都無

藍圈係咪傳統先有?

我明明都係箍傳統又有鐵圈 點解我完全無一開始上藍圈會痛個個感覺 睇留言個個都話係最痛
唔知點解我無上過藍圈

我都無

藍圈係咪傳統先有?

我明明都係箍傳統又有鐵圈 點解我完全無一開始上藍圈會痛個個感覺 睇留言個個都話係最痛

你本身牙縫闊唔闊?
有冇巴絲剝完牙/箍完牙之後
五官有變化
我剝完牙之後
歪面情況改善左
連個雙眼皮都深左
唔洗剝牙 淨磨牙
好驚磨完食唔到野

磨幾多?
驚唔驚敏感牙齒

上排幾個0.5
下排一個
有朋友磨過話語洗驚
其實大家覺得上藍圈 鐵圈 定正式上箍 邊樣辛苦啲

橫顎杆真係最最最辛苦 希望你唔洗戴
d牙被箍住既酸痛同被粒粒刮到損哂既痛都不及佢

呢幾樣都係痛 但好似上藍圈最酸痛痛最耐

我上橫顎杆 慣左幾日後無乜野喎
個arc弧度好岩上顎

我都有 但冇乜野
仲覺得好彩整左呢個
唔使好似下面大牙咁套啲有野突出黎鐵圈
下排依家間唔時刮脷

唔明你話下排個個係咩 可以講多嘛

其實大家覺得上藍圈 鐵圈 定正式上箍 邊樣辛苦啲

橫顎杆真係最最最辛苦 希望你唔洗戴
d牙被箍住既酸痛同被粒粒刮到損哂既痛都不及佢

呢幾樣都係痛 但好似上藍圈最酸痛痛最耐

我上橫顎杆 慣左幾日後無乜野喎
個arc弧度好岩上顎

我都有 但冇乜野
仲覺得好彩整左呢個
唔使好似下面大牙咁套啲有野突出黎鐵圈
下排依家間唔時刮脷

唔明你話下排個個係咩 可以講多嘛

類似咁既野套係大牙度
唔知點解我無上過藍圈

我都無

藍圈係咪傳統先有?

你本身牙縫闊唔闊?

唔闊呀
有冇人箍完方面變尖面?
唔洗剝牙 淨磨牙
好驚磨完食唔到野

磨幾多?
驚唔驚敏感牙齒

上排幾個0.5
下排一個
有朋友磨過話語洗驚

我都好多要磨0.5
Consult康齒堂,我覺得自己算複雜case,佢都話可以做Invisalign
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞