LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
今日mok完牙,牙醫同我講幫我上左骨釘
好在佢上完先話我知,等我冇咁驚
但我淨係需要上一邊,係咪因爲我要拉中線?

牙醫咁好手勢嘅
上左箍覺得靚左 睇黎個箍好襯我 做鋼牙妹

牙醫咁好手勢嘅

好鐘意呢個牙醫,因為好好人,以前不嬲都好怕牙醫因爲好惡
呢個牙醫顛覆左我對牙醫既睇法

牙醫咁好手勢嘅

求介紹,揾緊牙醫箍牙
上一個post:
https://lihkg.com/thread/87636?ref=ios

我見咁耐都冇人開。所以我開。

講下小弟問題先,我岩岩發現自己智慧牙打橫生
而且我又想cool牙。究竟我應該去睇左cool牙醫生先,定係去普通牙醫到脫左先去cool?
有冇巴絲有好醫生介紹脫牙 <em></em>

睇左cool牙醫生先 佢會同你講解你個情況 要剝都會同你講埋 同約連續幾個禮拜剝完先再cool 醫生就葵芳新都會廣場既張業文醫生 因為平同埋口碑技術好 我自己係過度cool左2年 帶緊牙套 覆多次診就完成個療程

牙醫咁好手勢嘅

求介紹,揾緊牙醫箍牙

油塘
Google就會有
上左箍覺得靚左 睇黎個箍好襯我 做鋼牙妹

箍咗之後會露齒影相多過以前

牙醫咁好手勢嘅

求介紹,揾緊牙醫箍牙

油塘
Google就會有

姓林定許?

牙醫咁好手勢嘅

求介紹,揾緊牙醫箍牙

油塘
Google就會有

姓林定許?

箍左damon鋼箍 半年
期待大家一齊變型男索女

箍Damon洗左幾多錢

35K
期待大家一齊變型男索女

箍Damon洗左幾多錢

35K

箍damon會快d有效果?多唔多牙醫用damon?
期待大家一齊變型男索女

箍Damon洗左幾多錢

35K

係 唔洗似箍橡筋個隻咁痛 我箍左半年 成日問牙醫我棚牙冇痛過係咪正常
同埋速度係快過普通鋼箍 多唔多牙醫用就唔知 不過damon係貴啲 最好你問返個牙醫適唔適合做
期待大家一齊變型男索女

箍Damon洗左幾多錢

35K

係 唔洗似箍橡筋個隻咁痛 我箍左半年 成日問牙醫我棚牙冇痛過係咪正常
同埋速度係快過普通鋼箍 多唔多牙醫用就唔知 不過damon係貴啲 最好你問返個牙醫適唔適合做

補圖
大牙甩左條鐵線 是咪要即刻book翻牙醫
唔怪之得今日無啦啦右邊近犬齒位牙痛啦
我想問吓骨性嘴突係咪要落骨釘?
唔落既話又要差幾遠

唔落個牙肉會比起未箍之前更加突

我就係咁樣 隱適美+橡筋箍到第20套
D牙有慢慢齊但上排牙齒愈黎愈哨又突牙肉
之前有同過牙醫提過下落骨釘但佢話拉多陣橡筋睇下點先
而家可以點算好?
我箍左年半有多 啲牙齊晒 但而家帶緊Impala橡筋 知唔知有咩用
我係箍牙新手,麻煩各位比d意見我
其實我排牙問題唔大,有d假哨牙,切割唔到野食,但唔影響食野嘅。
咁嘅case唔知有無得箍短d時間,好想半年搞掂,痛d都唔怕
本身自己排牙有少少哨牙
上下中唔到中線差唔多隻半牙位
睇過專科話我天生一邊牙較骨長過另一邊 想知道有無一樣既巴打係箍緊?
想問下如果隱適美
由第一次見牙醫到帶牙套 大概隔幾耐架?

淆左好耐都未book第一次consult
想問下如果隱適美

如果第一次consult就決定做嘅話會即日印牙模,然後等大約2個月就有電腦圖睇,睇完電腦圖覺得冇問題就等多兩個星期會有第一套箍喇
同埋如果要剝牙嘅話多數睇電腦圖嗰日會剝埋
想問下如果隱適美

如果第一次consult就決定做嘅話會即日印牙模,然後等大約2個月就有電腦圖睇,睇完電腦圖覺得冇問題就等多兩個星期會有第一套箍喇
同埋如果要剝牙嘅話多數睇電腦圖嗰日會剝埋

係咪林靜怡做得幾好架?

除左佢仲有冇邊個好介紹
其實我排牙問題唔大,有d假哨牙,切割唔到野食,但唔影響食野嘅。

短極都一年啦啊嘛
本身自己排牙有少少哨牙
上下中唔到中線差唔多隻半牙位
睇過專科話我天生一邊牙較骨長過另一邊 想知道有無一樣既巴打係箍緊?

牙醫話我牙骨問題箍完上下中線都唔會對到
唔知係咪就係你講既情況
我已經箍鋼線箍左約一年 想問下
我牙醫最近話為左上下顎咬合好D
黎緊要剝4隻牙(應該係犬齒隔離各1隻)
或者削牙去令減少牙與牙之間咬合空位
削牙就牽涉7至8隻牙

原本因為唔想剝牙
加剝牙後有段時間會有4個洞
而想揀削牙
但朋友又話如果削牙 會削走法廊質
令到牙齒永遠都易牙齒敏感
甚至無牙力 咬唔到硬既食物
想問下箍牙巴絲
你地有無試過呀?
應該揀邊樣好?

短極都一年啦啊嘛

我都唔知呀,我係聽人講架咋
仲未捨得比錢去牙醫檢查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞