LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
想請問粉嶺上水果頭有冇牙醫好介紹 情況應該唔算複雜,但要mock牙 求介紹

推推推 求意見... 附近地方都得...

請問有咩情況先要去到專科? 定係就算好細問題都係 點都去專科會cool得好d?
唐逸謙咪之前比人上高登爆料話周圍溝女果個

上次情慾對話流出之後 次次睇牙都暗地裡覺得好尷尬

有無得開心share下
我都係睇佢
想問邊到會買到牙蠟?
想問邊到會買到牙蠟?

唔係問牙醫俾就得架咩

你都係剝左4隻牙再箍左無耐嗎?

係,mok左4隻
上左箍個幾星期

你箍幾耐?

我要兩年啊,想拉中線
老實講要多謝呢個post
係由一開始追,燒到自己都想去箍

我都要兩年多 D牙好亂

但我已經二十一歲
今年u grad
個個知道我箍都勁大反應
係咁問點解呢家先箍,點解要箍
覺得好煩

我今年27先箍 你唔算遲啦

我今年30先箍 我咪仲遲...
俾左deposit做隱形個隻
想請問粉嶺上水果頭有冇牙醫好介紹 情況應該唔算複雜,但要mock牙 求介紹

推推推 求意見... 附近地方都得...

請問有咩情況先要去到專科? 定係就著好細問題都係 點都去專科會cool得好d?

其實係,如果你要追求完美點都要搵專科,一般來講如果有severe crowding, impacted teeth,severe open bite/deep bite, severe dental protrusion 等等,總之你啲牙好唔齊,咬合明顯有問題就應該搵專科
有冇人箍白色粒粒?
貴3000但好似冇咁覺眼
但見人多數用銀色
有冇人箍白色粒粒?
但見人多數用銀色

銀色好靚呀
有冇人箍白色粒粒?
但見人多數用銀色

銀色好靚呀

銀色
有冇人箍白色粒粒?
但見人多數用銀色

我用透明粒
真係好唔顯眼
荃葵或者青衣有無好介紹
仲有有無人去過大埔墟站廖醫生?

葵芳有個幾好
我準備上箍
唉 箍咗成兩到定三年 唔記得
我一直下顎都有過長嘅問題
我到依家個嘴都係有凸同埋冇下巴咁
好想做咩正顎手術啊 就嚟想去整容
同埋本來拉緊像筋 之後牙上面粒野甩咗仲吞埋
睇左圖超過一個月 四隻智慧齒剝晒 對上一次覆診係三星期前洗牙 仲未有箍 係咪應該要打去問下?
有冇人箍白色粒粒?
但見人多數用銀色

我用透明粒
真係好唔顯眼

我都係
本身好猶豫
而家覺得貴3000都抵

想問下上箍之後係咪會痛到食唔到野 你上左一個禮拜仲有冇痛?

利申 : 月尾上箍

我記得我上個陣唔算太痛 兩三日已經無事 反而係痴完釘之後d釘刮到肉係咁生痱滋先係地獄

仆街點解有條鐵線無"U"到
就咁直既尾飛左出黎
好吉好痛,想自己剪左去

之前d牙慢慢移位 條鐵線愈插愈後 插到d肉成日損 後尾可能我成日自己整佢所以斷左

我忍唔住自己剪左近門牙個段⋯⋯
會唔會有咩大影響
剪埋後面得唔得

D牙快D郁啦~~~

我之前都有同個牙醫講條線插到我好痛 可唔可以幫我剪
佢同我講話唔剪得要用黎睇我d牙移位進度
但我聽過人講佢牙醫會剪 所以我都唔知

笑左 我太任性

你自己照鏡剪定屋企人幫剪
好勁

次次覆診牙醫都會影相紀錄d牙進度
好慘 佢咁嘅理由唔幫你剪
我之前太痛我嗰個牙醫都有幫我剪

我記得我上個陣唔算太痛 兩三日已經無事 反而係痴完釘之後d釘刮到肉係咁生痱滋先係地獄

仆街點解有條鐵線無"U"到
就咁直既尾飛左出黎
好吉好痛,想自己剪左去

之前d牙慢慢移位 條鐵線愈插愈後 插到d肉成日損 後尾可能我成日自己整佢所以斷左

我忍唔住自己剪左近門牙個段⋯⋯
會唔會有咩大影響
剪埋後面得唔得

D牙快D郁啦~~~

笑左 我太任性

你自己照鏡剪定屋企人幫剪
好勁

自己剪 對鏡拎個剪線"kim"就咁剪
荃灣呢頭有冇推介

次次覆診牙醫都會影相紀錄d牙進度
好慘 佢咁嘅理由唔幫你剪
我之前太痛我嗰個牙醫都有幫我剪

好彩之後兩邊都斷哂
佢仲問我係咪使用暴力黎 但我其實只係得閒用條痢撩下
Btw 你地有無試過甩釘
我已經甩過兩次 搞到又要額外搵時間痴返

你都係剝左4隻牙再箍左無耐嗎?

係,mok左4隻
上左箍個幾星期

你箍幾耐?

我要兩年啊,想拉中線

我都要兩年多 D牙好亂

但我已經二十一歲
今年u grad
個個知道我箍都勁大反應
覺得好煩

本來都想箍隱形,但好似話要耐D同埋效果冇咁好
你隱形要箍幾耐?how much?

你箍幾耐?

我要兩年啊,想拉中線

我都要兩年多 D牙好亂

但我已經二十一歲
今年u grad
個個知道我箍都勁大反應
覺得好煩

30k 佢話1年左右就得喇唔洗剝牙
我係因為門牙中間有條牙罅所以先箍

你箍幾耐?

我要兩年啊,想拉中線

我都要兩年多 D牙好亂

但我已經二十一歲
今年u grad
個個知道我箍都勁大反應
覺得好煩

唔洗剝牙咁好 我連埋智慧齒剝左8隻

我都要兩年多 D牙好亂

但我已經二十一歲
今年u grad
個個知道我箍都勁大反應
覺得好煩

唔洗剝牙咁好 我連埋智慧齒剝左8隻

因為我本身上排2隻智慧齒已經一早剝左
咁你都剝好多隻喎... 要箍幾耐呀你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞