是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
「毫無疑問,香港政府及警方誠信已經破產,
除左解散警隊同林鄭你立即下台並成立雙普選,
你覺得仲有d咩更有效嘅方法,
令香港可以 回復正軌,
所謂正軌 並唔係指2019年5月嘅模樣,
而係1997年7月嘅模樣」
扮真心膠玩死佢呢招毒呀
推。
任何對話都唔會有意義 因為佢唔係聽唔到 而係聽完唔做
我唯一諗到係呢場對話會中做到有意義既野就係為大眾拆穿呢場對話會既荒謬處

所以我建議你直擊佢痛處
當所有人面前指出佢本人 佢帶領既呢個政府 同埋呢場對話會既虛偽
問佢如果真心想聽香港市民意見 二百萬人上街佢已經聽到 再唔係睇民意調查已經睇到 再再唔係搞個公投已經睇到
政府同林鄭既唔聽民意 唔尊重市民既意見唔在於佢地唔知 而在於佢地視而不見 唔落實市民既期望
對話會完左之後政府都唔有任何實質既改善 讓步
因爲佢地根本唔係服從民意而係服從中央政府
呢場咨詢會只係一場玩弄公關 假扮自己原本唔明白 依家聽到市民意見既大戲
只係為左幫自己以及中央政府既獨裁統治抹上一層假裝注重民意既俗粉
簡單問題,問佢點解話鬼佬搞事,但係又要有人地個英國護照
認真,去聽下啲人講乜就算。如果你有機會發言,記得唔好將大家任何諗法講出嚟,只需要不斷重申五大訴求同瘋狂屌鳩佢同差佬就夠
熱烈恭喜你能成其坐上客!
請你促請阿蛾佢乾脆實際啲為啦,叫佢主動向英國提方案,務須據英國原本殖民地嘅法制條款,賦予既合殖民地資格香港人既有相關居英權利,及提供英國境內相關土地,及通訊、水、電、煤等生活所需供應,並給由香港政府出資,負責於相關英國提供土地上興建房屋,以供相關符合英國殖民地法制條款嘅香港人居住生活。

英殖期香港庫房儲備嘅錢,及整個香港嘅任何一切建設,事實的的確確本來係由英殖期嘅幾代香港人,共同付出血汗創建立而成嘅堅優基礎和環境,相關這一切屬香港事中之事實,毋庸置疑!

英殖期嘅香港人啲錢,鑑於當年港英政府並無對97問題,未對殖民期間嘅香港庫房儲備財富,而相關庫房儲備財富渡97後連本帶利積滾存至今香港嘅庫房儲備財富,港英政府責無旁貸,理當為相關香港人據相關人口資料,並按相關資格以合理妥善實行“算帳而分家”,返還既有權益與財富於英國殖民期嘅香港人。

每位合資格者理當分享獲得不少於2億港元。(合資格而逝者所獲,由其直系親屬承受)
噉樣先至能夠切實疏導,和解決香港嘅深層次問題!
否則,香港內積怨問題情況,仍會沒完沒了!
想問下啲人去乜撚野同林奠對話???
https://lih.kg/1592530
去!用盡可行方法拍片/錄音
其實主攻獨立調查委員會呢一項佢都好難拆
根本冇合理原因可以唔洗成立
成立咗更加係對市民大眾同政府百利而無一害 (唔計班過街老鼠condom仔)
話自己係愛國份子
準備返大灣區工作同置業
問佢點解成個管治班子嘅家屬都有外國護照
係唔係唔愛國
係唔係隨時走佬
要佢地全部家屬放棄外國護照

讀哂出嚟
樓主唔代表我

我哋要 be water, 唔要大台

你同林奠對話做乜鳩?要聽嘅話佢晨早聽咗啦,屌!
問佢 有冇咩係話到事?
同意!林奠真係聽民意就唔會係去到呢步先會聽。
是咁的,我被抽中出林鄭月娥個對話會
例如支持警隊,還警隊一個公道,成立獨立調查委員會,再保送警隊返大灣區,共享大灣區榮華
721點解唔見差人.831太子站公開cctv
一定要追問
唔錯唔錯
你d個人資料比哂佢知, 想幾時拉你就拉你
我哋要 be water! 唔撚要大台唔撚要人代表我哋!!!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞