是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
睇錯左中出林鄭..........
首先,現在的問題,林鄭無法解決,你們出席對話會,只是幫林鄭的忙做背景板,無論你是黃絲藍絲,在過程中說甚麼也好,結論已經放在那裡了

另外,參考當年的一些歷史,林鄭和別人對話大多數無意接納他人意見,你去無論說甚麼也是浪費口水

再說有關鬼不鬼的有其他巴打開post,我也不再多說

總括而言,如果大家是同路人,我勸你此會議不去也罷

我以為係咁樣…
問佢野一定要問D yes or no既問題,如果唔係條仆街一定係咁遊花園
例如:
話中央唔比你辭職,係唔係真?係定唔係
會唔會叫停黑警濫暴?會定唔會
會唔會叫721涉事元朗黑警/指揮官停職? 會定唔會
驚唔驚落地獄?
....
問下柒婆每晚瞓唔瞓得著
我可以係邊度搵到呢個名單呢?
無論係支持分區集會定係集中遊行 都想你地一齊諗下呢個問題
https://lih.kg/1592175
問佢唔成立獨立調查係因為狗隊抗拒嘅話,係唔係間接承認咗啲狗權力過大,連監察調查都要拒絕?
佢一定會話:有監警會乜乜77
所以唔好俾佢講,接住你講「你話有監警會,但係佢無傳召證人嘅權力,歷年告得入警暴嘅個案係0.1% (要fc,大約依個數)新加嘅人,條女係佢助選人,鬼佬Gerry McNeilly喺加拿大做同類監警會俾人揭發過同被告通水,可信性成疑。咁無誠意嘅監警會,要嚟呃邊個?
唔好咁大期望,777會正面回答嘅話運動就唔洗去到依個地步
你唔好預佢會答到你。
不如用盡發問時間宣讀自己的文宣。宣傳對象可以係外國朋友,中共,藍絲都得。
唔去/唔出聲 費事成個場都係建制+人身安全
呢個認真可以試下 可以充分表達我地依家嘅疑慮 宜家市民對警隊嘅不信任係去到覺得佢地會危害自己安全嘅level

9.27 愛丁堡關注新屋嶺集會
9.28 添馬雨傘五週年集會
9.29 sogo全球反chinazi遊行
10.1 維園賀佢老母遊行暨十八區光明法會
pish
推呀
質疑佢無政治承擔唔敢出街坊
話一直支持為警察, 希望有獨立調查委員會, 相信警察一直所做的事, 警隊光明正大, 有委員會都唔需要怕, 證明到警隊清白就可以mork班廢青排牙
你老公真係屌你算唔算黃絲?
出個新post 問
大牌到呢 宜家係佢條八婆做錯野 當我地係咩 低等生物?
叫佢唔好咁離地 叫佢去下坐黨鐵 俾佢感受下黨鐵既垃圾

831點處理
幫我問下佢有冇諗住世襲特首個位俾自己兒孫
五大訴求 缺一不可
傾乜撚
民意在此
this look good
吾錯
推,反正認真同淋病對話已經冇撚用
反而對轉來,用反諷嘅角度(藍絲角度、撐警言論)去串佢、質疑佢更有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞