是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
「連登再淪陷 」中共利用香港人唯一嘅弱點主慢慢開始局部瓦解!
https://lih.kg/1592060

各位手足醒下啦
我地只有勝利
死左嘅手足先會真正沉冤得雪
我地一齊做返6月初到8月中做緊嘅野啦
好唔好呀?
贏左再一齊清算,再一齊查案
我地嘅精神係:光復香港,時代革命

大家唔好再沉迷係查案到了
叫距落地獄,對咩L野話
咪撚哂時間去對話
上次林鄭請百幾個人去出席佢個對話會結果得三十八個人有講過野
問佢係咪跌左個良心
做港版Ken Bone
咪係
實名制
佢絕對可以屈人係前線
1. 過去 同2. 將來

1。過去

1.1。政府根本到今天還認為係宣傳及溝通不足所引致問題。大錯特錯。送中根本有很多問题要先解决。(手足可重温大律師公㑹嘅論點)

1.2。送中條例太多小人在護航,引致政府有侍無恐,莫視不同意的聲音。護航的小人都係要負責並下台,如全體行政㑹成員、比卡超、大波華。

2。將来(只focus on 五大訴求)

2.1 從政治角度出發,五大訴求之中,有若干訴求根本係免費午餐,政府唔需要付出好大嘅代價,而得到民意嘅認同。呢啲先至係政府要接受到𠼱飯應。

2.1.1 撒回

暫停同撤回在實際實務上,沒有分別。但在法案程序上,確實係冇暫停嘅概念,只有撤回。當年23條董建華都係宣佈撤回條例的。既然程序上冇暫停嘅概念,同實際上撤回同暫停冇分別。咁政府就應該一早回應市民嘅要求。呢個係低成本高效益嘅例子。

2.1.2 取消暴亂嘅定性

既然係咪暴亂最終都係由法官去判決。咁政府係咪要將某一些行為定性為暴亂,根本係冇作用嘅。既然係咁,倒不如政府爽快話撤回呢個係暴亂嘅定性,咁佢政府都可以同時加注解,話最終係由律政司考慮情況是否檢舉同由法官判決。呢個係另外一個低成本高效益嘅例子。

2.2 成立獨立調查委員會

呢個係好重要嘅一個訴求,亦都係得到廣大市民嘅支持。呢個位會唔會係睇個別警察失職行為,而係從宏觀原則嘅問題去考慮,例如黑警係咪應該扮示威者、黑警用武力在警察通例的幾個不公開的章節係咪應該要公開、黑警而家執法嘅時候冇俾委任證同埋號碼違反警察通例嘅情況etc . 獨立調查委員會調查嘅方向唔單只係黑警,亦都會回顧政府係整個送中條例嘅諮詢過程嘅缺失。大家都知道監警會係冇權宣召證人,同埋要求證人配合調查同埋作宣誓嘅。委員會應該由退休法官,如李國能,作為委會成員,一定唔可以有支持政府或支持林鄭選舉嘅人作為委員會成員,否則,會有利益衝突同缺乏獨立性。

2.3。落實真普選

政府要對如何在基本法框架下落實真普選,作出實質嘅建議同埋時間表。

2.5。特赦

呢個問題實在係難。
問佢諗住點樣挽回民心吧
我覺得一定要去,唔去/去到鳩叫就會比佢話:拿我都比晒機會你地表達但你地都冇心傾既
問佢中共既野佢都唔會答,所以我覺得係問返政策野,問佢會點做,好多啲
多謝你,我抱持希望去出席呢個會,有用定冇用,唔試過點知呢?
問下佢日日送大陸人落黎搶居屋搶資源,到抵比到d咩希望比後生仔
問佢我地堅持五大訴求缺一不可,唔應承就keep住而家咁,佢竛心住點對付我地?
比共匪照肺
1.支持警察一直以來嘅所有野,看見每日都咁多人自殺就代表警察做對了
2.要求政府在聯合國上發表中英聯合聲明已經是歷史文件 英方無權再插手香港嘅事°
3.要求政府盡快,DQ曬反對派嘅議員及不能給反對派的人選區議員及議員。
4. 要求 充公 李嘉誠家族嘅資產
同佢講番示威者點解會由一開始嘅和平演變得越嚟越暴力:因為政府唔理、警方暴力對待示威者、部份親政府人士刻意傷人、從未釋除公眾疑慮。
要記住,唔單止係6月9號和平,係之前果20幾年絕大部份香港人都跟隨制度化渠道表達意見:咁多年以來嘅和平示威(有用?)泛民議員搞咗咁多年(有用?)年青人進入議會(被DQ)

無人鍾意暴力,但政府唔聽意見,前線示威者已經無任何辦法,只能靠暴力加大反抗聲音/力度。情況就好似政府關埋房門,示威者一開始喺出面講,你唔應,就會演變成大叫、撞門。更莫講警察同藍絲幾咁離譜。
支持
關黨撚事
林太, 你過去咁多次對話, 承諾都伙唔對現, 有D對話對象仲拉埋坐監
咁今次你打算點令人相信對話會對現呢?
順便問埋佢係咪為祖國添煩添亂
根本唔係對話,你有你發言,佢唔會答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞