是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
應該以後去唔到澳門同中國
擔心巴打安全多啲
推呢個
認真答,主力問獨立調查委員會同特赦兩方面,第一條可以問佢知唔知現行監警會並冇傳召權,亦冇調查案件嘅權力,結果係過往有一半嘅案件列作無法追查,點解會同法定獨立調查委員會有相同效果?點解一半無法追查會叫行之有效?行之有效呢四隻字嘅中文解釋究竟係咪現行就等於冇問題?
第二可以問好多人都指出特赦會破壞法治,但特首嘅特赦權係列入基本法同香港法例裡面,想問政府係咪覺得基本法呢一項權力係有違法治?廉政公署成立後亦曾以公眾利益考慮特赦貪污警察,係咪特赦警察就係為社會整體利益,特赦示威者就違反法治?
當一百萬人上街,二百萬人走上街頭,民調顯示八成人都要求成立獨立調查委員會,你都置之不理的時候,請問你憑甚麼叫人相信你今日會聆聽民意?

林太,我問你,擁有公權力的人破壞法紀對法治的衝擊是否非常大。當抗爭者犯法的時候,是會被警察拘捕,要承擔法律責任。但當擁有公權力的警察徇私枉法,施行酷刑的時候,他們是完全沒有後果。這樣公道嗎!?
警察濫權 幾時可以清算警隊?
逐步整合post!推到有文宣!有提議留言!事關P牌開唔到自己post

新屋嶺 brainstorm

雨傘五週年brainstorm

1.放飛黑氣球

2. 唱國歌 願榮光

3. 揮萬國旗 chinazi旗當然唔少得

4. 摺紙鳥 一齊飛

5. 帶文宣(共慘黨罪證 最好有英文啦)周圍貼

6. 共產黨旗習近平遺照貼滿港島 整條黃泉路比佢

7. 全世界搵布蒙眼一分鐘,聲援新疆集中營手足(可能死埋)

8. 全民帶樣黃色野出席舉起,We are not hello object!

930 Brainstorm 搶第二日國際頭版

參與當日每人起碼做三樣

V煞

(地點我覺得我地而家拋反個波比政府先,唔比港島就各區玩大佢)

提議覺得ok or可以再討論幫我推啊P牌推唔郁 推到有文宣!你見個熱門仲係一個行動熱門都冇😭😭出post都冇quota
831真相
點解會咁支持依個咁腐敗濫權既警隊,警隊完全係破壞緊香港法治,嚴重拉低政府管治聲望,已經好多人唔再信任香港政府。特首你有冇諗過設立獨立調查秀員會調查及重組警隊,為你自己,依個政府,挽少少既聲譽。
大嗚大放
引蛇出洞
請錄音
用小小時間講自己不失蹤不自殺,話唯有咁到時有咩事發生,大家都知係有可疑。再問佢呢幾個月咁多佢啲子民自殺都冇可疑,佢瞓唔瞓得着,認真問可以問佢知唔知確實數字。點解做父母官,自己管嘅市民咁多冇可疑自殺都冇跟進/改善/關懷。 除左落廣告同玩fb仲識做咩?
乜柒都唔做 對乜撚先得?

你做老細 聽日有文件要俾客

你同你夥計講咗

聽日遲到三個鐘先番 然後乜柒都冇做

番到寫字樓仲係度睇av

呢個時候我想問你有咩話仲可以同呢位夥計講
問佢有冇聽過 願榮耀歸香港
跟住唱 黎明來到 要光復 這香港
買定本毛語錄先,唔好講咁多
咁你返香討啦
認真答你
講五大訴求
之後開咪屌柒佢
去唔去都罷 去玩秋後算帳
選舉777 ,對話150,為何你只會做小圈子活動,不願面對廣大市民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞