是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
林太你幾時死?
樓主
你唔洗收集意見㗎喇
因為你唔代表我哋
你只係代表你自己
咪就係 而家入去問問題 唔去就on9
問佢,五大訴求淨係回應咗一個,其他四個明顯未符市民訴求,想要點樣嘅對話?點解對話都要抽籤咁高姿態,係咪都係好似以前咁「聽完就算」,就當自己聆聽咗市民聲音?

其實我真係唔明對話有咩意義,今時今日佢聽咗咁耐都聽唔明示威者訴求咩,唔係嫁嘛。無讓步想香港人讓步?都on99
係,有晒全名,HKID頭3位
問佢有無睇晒d警察濫用暴力嘅直播影片
問嚟做乜嘢 都話咗唔對話

唔該之後嘅人淨係應唔對話同不推文回覆就得
唔係問,係屌鳩佢!

警隊先係真正破壞法治嘅元兇, 721唔派警力喺元朗不特止,無差別恐襲後,現場警務人員竟然冇作出任何即時拘捕,放生大量白衣人!!

冇現場拘捕及蒐證,律政署嘅檢控工作係好困難!

唔使問佢嘢,佢只會背書俾你聽。
Trytry
咩人諗咩嘢
問下佢點解全家人都有英國國籍啦,係咪即係唔愛國呀
呢d佢答到口臭,因為d蝗蟲要團聚囉
咪撚去啦
林鄭一定唔會答問題
所以我覺得唔好用問問題嘅方式,期待佢即場或者將來會答

反而,因為今次係首場民間對話會
全香港,甚至中共都一定會睇
依個係一個直接向中共講嘢嘅大好機會

反正佢講咩都唔聽,不如做個短演講?
巴打
我呢條問題既目標係要分化黑警

「特首,你會唔會向全港市民承諾,係你在任期間,絕對唔會成立獨立調查委員會將犯法既警員逐一控罪?」

佢答唔會既話
夠哂sound bite俾記者 俾文宣屌柒佢無限放縱黑警
香港政府已成為軍政府 etc

佢答會或者唔正面回應既話
咁 就 好 撚 好 玩 啦
黑警會發現佢地只係condom
再加文宣狂spin政府已經準備過橋抽板 林鄭唔排除清算
對班為份糧既警渣 高層就會開始玩政治猜度
前線就不斷loop鳩佢地係condom
咩4大工會實會出黎吠
又有素材spin
令班黑警開始疑神疑鬼 咩白衫冇事 藍衫頂罪
好撚易就令人性黑暗面出撚哂黎
佢地只係一班狗 狗咬狗就係我地想見既野
唔洗講其他, 好似韓國魚咁, 每句句頭句尾加五大訴求缺一不可
讀晒佢果張bingo 紙封佢後門先,話唔想之後人地問問題再聽到
同佢講…
我哋都清楚明香政府講既野
只係我哋拒絕
問佢,點解佢淨係覺得要對警隊負責,市民呢?係咪唔洗對市民負責?警察條命先係命,市民條命唔係命?
一定係話一國兩制方針下實行港人治港,內地係冇插手香港政治事務,咁點追問,認真討論下比d例子樓豬都好啦
大嗌 驅逐共黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞