是咁的,我被抽中出席林鄭月娥個對話會

4490 回覆
6465 Like 157 Dislike
我指再參加其他嘅對話,我報咗名去深度對話
你憑咩代表香港人同佢傾
我從來只代表我自己
你憑咩以香港人利益為依歸同佢傾
巴打解釋下點解會拍手
我係唔係都會拍,因為我太緊張有時根本無心聽其他人,但係禮貌上都要表示尊重
不如解釋下咩叫香港人利益
如你係881所講求其交幾件友出黎祭旗唔撚係叫香港人利益囉
好型啊你!索爆
如果以自己名義講,唔該下次唔好再拎連登出黎講,拜託
佢叫人睇下蓮燈d人點講有咩問題?
我諗你聽唔清楚,如果佢只係可以用監警會,咁就叫佢哋即刻做啲野出嚟,交出第一批黑警名單,將佢哋停職,錯一錯佢哋銳氣,等手足少啲受傷先。

現時黑警氣勢如虹,我嘅諗法係要令警隊內閧。
貿貿然成立類似ICAC嘅機構,可能會引發黑警奪權政變,你讀吓ICAC成立嗰陣嘅歷史。如果黑警作反,中國解放軍就出師有名,到時我哋就仆街。

不過呢啲都係我嘅見解姐,成立有效嘅獨立調查委員會可能需要武裝化呢個組織先可以同警察抗衡。
傾閪咩
大佬呀,多左人出/推post,
正經野同有用嘅資訊反而睇唔到
你上網睇左監警會係點運作未,唔清楚就上去睇下流程圖做功課, 我比多次機會多次
多謝你嘅認同

我諗林鄭月娥班子有佢哋嘅擔憂,中共虎視眈眈想奪權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞