[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
咁摸多幾次大脾頂數啦
張敬軒咪係演唱會唱過囉
呢個盡量啦
心水清
原諒今宵我告別了
估唔到Lily換上咗一套背心芭蕾舞衣,唔講仲以為係底衫嚟。

套衫完全突顯晒佢嘅身材……

明明我同佢都係同年,點解佢好似發育得咁良好,但我就只係得嗰一米六幾生唔高咁㗎呢……

雖然眼前嘅畫面非常吸引啊,但係我再唔專心彈就會好肉酸㗎喇。

我認真咁彈埋淨低嘅歌,途中都有偷望下啲公公婆婆嘅反應。

佢哋都好似睇得幾開心幾陶醉。

咁當然我都有偷望下Lily,

咁動人嘅舞姿啦……

彈完最後粒音,我行過去拖住Lily,向前面嘅所有人鞠個躬。

佢哋亦都拍手掌回應返我哋,然後我哋兩個就行出咗間房。

「咸濕仔,拖夠未,仲要十字緊扣」Lily將我同佢十字緊扣嘅手拎高到我臉前講。

我二話不說即刻放手fing甩佢。

Lily:「仲以為你想學埋啲老土方法,嗰啲咩拖住唔放手,然後順便表白添」

我:「你成日都咁樣玩人,鬼有人會鍾意你咩,你都傻傻地」

Lily:「不知幾多人鍾意我,係我想有個好嘅初戀先唔應承佢哋咋〜」

我:「吹少陣水啦你,換完衫快啲出嚟幫手喇」

Lily:「哼〜」

我行出去join返Parco,揾咗個公公同佢捉象棋吹下水。

我:「係呢,公公你有冇孫仔㗎?」

公公:「有啊,佢叫阿風,不過好少返嚟探我」

我:「點解嘅?」

公公:「我個孫仔佢去咗外國讀書呀,都過咗去好一段時間。嗰陣我記得好似佢係就快要考會考,但老豆老母覺得佢考唔好,所以索性送佢去外國」

會唔會我遲啲都係咁呢,咁嫲嫲咪好慘囉……

我對公公點頭,表示我有認真聽緊。

公公:「過咗兩三年,佢哋全家仲移民咗過去,所以得返我自己一個住喺祖屋」

我:「你自己一個人住唔悶咩?」

公公:「悶,所以平日去社區會堂呢到識下人同捉下棋囉」

我:「咁都好呀,有人陪下你傾偈,好過一個人咁無聊嘛」
活潑的心像下沉掉
睇黎好多人同意車車車仔係鹹濕仔
夢裡有他又極微妙情怎可料
一直都係
大家都好老
邊係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞