[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
野戰
參考現實改寫
現實係就果日衰11
咁證明你係淫轟
懂得考慮別人感受的人唔會差,唔俾燒豬
新讀者lm
加速
迷雲黨係時候轉做迷盈派
主席我堅守
企起身後,阿盈隻右手依然捉住我左手。

唔通呢啲就係之前唔知係邊個同我講嘅借啲意拖住唔放手???

我望一望阿盈。

然後阿盈突然又放開咗。

明明阿盈應該係想拖,點解又放返開嘅?

「Sorry啊…… 啱啱拖住咁耐係我唔好……」

「冇嘢……呢啲小事嚟啫……」

「一係我陪你你返去補數啦〜」

話時話,阿盈點會知我唔係返屋企嘅,唔通佢跟蹤我?

「你點知道我唔係返去㗎?」我好奇地問。

「唔話你知,總之我就知啦〜」

吓,我真係諗極都唔明點解阿盈會知喎。

明明我放假去嫲嫲屋企嘅呢件事,應該冇學校同學知㗎喎。

唔通阿盈偷偷地跟蹤我?

都係唔好亂諗喇,愈諗愈恐怖。

「唔好發吽哣啦,我送埋你返去我都要走喇〜」阿盈望住我講。

我同阿盈一直沿住海旁行。

即使已經12點半,但旁邊睇完煙花未散去嘅人依然好多。

「同唔同女朋友仔影張相啊?過嚟啦,最多我免費送一張俾你哋」一個應該係做開幫遊客影相嘅攝影師同我哋講。

「佢同我只係朋友嚟㗎咋……」我尷尬地回應返個攝影師。

「不如影啦,我想有張相留念」阿盈突然開聲講。

「咁我哋影一張啦,麻煩晒〜」

攝影師拎住相機行到後少少嘅位置,再用鏡頭向住我哋嘅方向。

「你哋企埋少少啦,唔好企得咁開先得㗎」攝影師一邊撥手一邊講。

阿盈突然一下繞住我手臂,然後輕輕挨向我嗰邊。

「咁先係㗎嘛〜 準備呀,三,二,一,笑〜」

影完之後,我哋向返攝影師嗰邊行。

「等我一陣啊,張相印緊出嚟」攝影師對我哋兩個講。

「張相影得好靚呀〜〜」攝影師將張相遞俾阿盈。

邊會有人自己讚自己影得靚㗎……

阿盈將張相收到銀包,然後再繞返住我手臂。
新讀者
舊嘅都未出齊
一個星期冇打文 就快冇貨
遲啲又轉返返去
點解車咁on9㗎
如果車仔可以聰明啲
想問下車仔智商有幾高
阿盈突然一下繞住我手臂,然後輕輕挨向我嗰邊。

唔知點解呢一下好有畫面
係 好想要
諗起哩個畫面就想喊
曾幾何時。。。
身同感受
廿仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞