[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
又鬧車仔
如果男嘅對女冇feel,咁到底男方知定唔知對方鍾意自己先係好事呢?
之前咪話小雲會有ex 係邊個就唔知啦

結局已定
冇鬧佢
已經睇化曬
開埋名可能朋友都冇得做
唔明都可能係好事
明明你都差唔多
習慣咗 係好事嚟
唔知 不過弱智一定唔係好事
他年 輪迴今世劇情 誰亡誰 亦在歷史下效命
殘酷過一夜情
有幾難捉摸先
垃圾車
「我係同佢一齊跟陳sir做義工嗰陣識㗎,後尾仲發現原來佢都係合唱團」我回應。

「有冇諗住同人哋再熟啲啊?人哋都幾靚女丫」

做咩突然會咁問嘅…… 唔通小雲知我上過佢屋企?

「Er…… 冇啊,佢有鍾意嘅人㗎喇」

「我夠有鍾意嘅人啦,可能佢都係鍾意你呢〜」小雲講笑咁講。

「點會喎,我知佢鍾意邊個㗎。佢今日嚟我哋班房就係為咗睇佢鍾意嗰個咋,唔通真係嚟接我放學咩……」

「估唔到你喺自己班以外都有咁熟嘅朋友,連人哋鍾意邊個你都知」

「睇嚟喺呢一個學期,你同我都變咗好多」小雲若有所思。

「乜我,都有變咗好多咩?」我皺起眉頭疑惑地問。

「你自己就緊係唔覺啦,我由你中一開始就一直喺你隔離,你有咩改變我點會唔知」

乜真係咩?

「而家幾點啊?」小雲無啦啦問我。

我望一望手錶。

「6點8囉,做咩啊?」

「冇啊,下架小巴要搭9先有,坐喺嗰到等啦,我送埋你上車先返去」小雲指一指站旁一排膠櫈。

「講返啱啱件事先,明明我都一直喺你隔離㗎喎,但係我又唔覺你有咩改變嘅?」我問返小雲。

「咁係因為你太蠢啫,有時知少啲嘢都係好事嚟。起碼……可以少啲麻煩」

麻煩???

「其實我哋都係俾呢個新嘅環境改變咗。開始有啲懷念以前靜靜地得我同你兩個温書嘅日子」小雲繼續講。

「而家就好似你啱啱講咁,由個鄉村搬咗出市區生活。雖然日子係開心嘅,但只係遇到嘅挑戰同意外發生嘅事有啲多,令到個人有啲攰,感覺好似好漫長」

「遲啲放聖誕假休息多啲啦,好快就會習慣㗎喇」我對小雲講。

「嗯,有車喇,聽日見啦」

「Byebye〜」

俾小雲講一講,我都有啲掛住以前嘅日子。

可惜,過去嘅事係不可逆轉。
屌on9冇藥醫
小雲一早已經預告咗
其實車仔係咪一早friend zone咗小雲所以當之前小雲冇表白
弱智車根本唔明
真係弱智車 咁都get唔到
咁係因為你太蠢啫,有時知少啲嘢都係好事嚟。起碼……可以少啲麻煩

唉 屌
「我夠有鍾意嘅人啦,可能佢係鍾意你呢〜」

屌 弱智車
個ex係仆街黎啊嘛
擺明小蔚想招仔彈琴示愛
仆街 騎劫咗添 sor 樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞