[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
今晚出三篇,姐係岩岩呢篇唔計,非常好
人哋對你付出幾多都冇用 唔鍾意就係唔鍾意
考慮下出多少少 真係好耐冇打文
第53章 – 初戀

「有你陪我一齊行返去,我真係好開心㗎。唔係因為有女仔陪我行所以開心,而係因為陪我行嗰個係你咋......」我細細聲對阿盈講。

「車仔……你凍到傻咗啊……快啲返去休息啦……」阿盈耷低頭講。

唔通係我講得唔夠直接,所以阿盈以為我講笑?

「我今次係認真講㗎」我回應阿盈。

「乜你真係鍾意我咩?」

「我諗,呢種感覺應該係叫鍾意掛……」

「你係咪諗清楚㗎?我唔想你亂咁做決定,到時盞大家唔開心」

唔理喇,我覺得我應該係鍾意㗎喇。

「係,我哋一齊啦,我唔會後悔㗎」我自信地對阿盈講。

阿盈咩都冇講,只係行前幾步抱住咗我,我亦將阿盈抱入懷中。

唔知過咗幾耐,阿盈放低咗喺我背上嘅雙手。

「行啦車仔,就快1點喇。再遲啲走,我返到去就天光喇」

「不如我送你去搭車啦,你呢到返去仲要成個鐘㗎」我對阿盈講。

「但係我想陪你行耐啲喎,話晒今日都第一日一齊,俾我陪下你啦〜」阿盈一邊搖我隻手一邊講。

見到咁樣嘅阿盈,我有得唔聽佢話咩……

係男仔都會心軟啦。

「咁好啦,今次咋〜」我將由就咁拖住嘅手轉成十指緊扣。

阿盈亦用佢嗰隻喺另一邊嘅手,將頸巾嘅另一端繞到我頸上。

由細到大都冇試過同女仔繞埋同一條頸巾,有少少緊張添……

「做咩好似咁驚我啊,你唔企近少少點繞啫」阿盈笑住咁講。

喺行緊返去嘅途中,阿盈問咗我一樣好古怪嘅嘢。

「其實你有冇鍾意過小雲?」阿盈好認真咁問我。
「做咩會咁問嘅??我只係當小雲係我好朋友咋,同埋佢好似已經有人追?」

「我都只係好奇問下咋。係呢,我諗追佢嗰個應該係Simon?」

「我都覺得係呀,最近小雲都少咗揾我,更何況佢兩個又好似行得好埋咁」我回應。

「我哋兩個夠係行得好埋啦,又唔見你一早應承我〜」阿盈扁起嘴同我講。

又會咁都可以拉埋嚟講嘅……

「咩喎,都唔同情況!!」

「但係你又講唔到邊到唔同喎〜」阿盈講笑咁講。

我用唔滿意嘅眼神皺起眉頭望住阿盈。

「唔好咁樣望住我啦,我都會驚㗎,第一日就咁樣望住我……」

「係呢,你諗住我哋段關係公唔公開俾大家知㗎?」阿盈突然問我。

Um…… 公唔公開有咩分別呢……

「其實拍拖係咪唔可以俾老師知㗎?」我問返阿盈。

「其實係㗎,不過啲老師都懶得捉㗎啦,除非你做啲過好過份嘅事啫〜」

咁好似都幾麻煩喎……

「但係我見阿天同雯雯兩個成日都喺學校拖晒手咁㗎喎」

「你好想喺學校好似而家咁拖住我行咩?」阿盈問我。

「點會唔想……都要可以先至得㗎」

「啱啱先一齊就想咁痴纏,遲啲仲得了嘅〜 不過我唔想喺學校俾你拖喎〜」

吓…… 乜唔係兩個人拍拖就係拖下手關心下對方咁㗎咩。

「點解啊?」我疑惑地問。

「因為〜 我唔想俾你拖囉〜」阿盈笑住咁一下fing甩咗我隻手。

又要一齊又唔可以拖,到底係阿盈咁古怪定所有女仔都係咁古怪㗎。

「咁唔好拖囉,我走㗎喇〜」

「喂呀,咁小氣㗎〜 」阿盈即刻跑前幾步拖返住我。

又話唔拖,女人真係變得快。

「你知㗎啦,我喺學校又要做prefect,又成日要見啲老師又剩,一陣俾啲老師問我呢樣嗰樣,咁就麻煩啦〜」

「當幫下我啦,最多一出學校我就俾你拖喇〜」阿盈嘗試氹返我。

「你話㗎!」
哇屌
爆炸輸出迷雲黨
禾雲
Molamola
名入面有雲呢個字嘅永遠要俾拋棄
小雲仲喺到㗎
去到大學都仲會喺到 唔使驚
關咩事
如果打到嘅話 今晚想出多篇
咁就補返齊所有應該要出嘅文
身體最緊要
我雲呢
下章會出現
現實就係咁,成日都唔會向你想嘅方向行
睇到我微笑
再各自結新歡 卻暗地拿你去比較現有的 始終偏袒你
有心愛你卻愛不到 抱緊了你卻又未想終老
好事
睇落係想佢開心先同佢拍拖
其實啊盈幾好
小雲:最佳位置
點解盲仔依排咁清醒
係咪病一病個人開竅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞