[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
我笑咗
十一蛇呢
去左翻排子,睇下寵幸阿盈,小雲,Lily定Zoe
我要睇lily啊
瘋狂摸大脾
如果唔係嘅話,就會變咗做陳sir講完嘢冇人應咁,超級尷尬。

我:「唔該陳sir〜」

陳sir:「哈哈,幾驚你哋冇人應我。其實你哋可以傾下偈㗎喎,我冇咩所謂」

我:「其實我哋都唔係好熟㗎咋,冇乜太多嘢可以傾……」

陳sir:「噢,咁你哋一陣個自由時間plan咗同啲老人家做咩?」

我用手肘撞一撞Lily。

然後佢又撞返我。

Lily:「我哋會有個小型才藝表演呀,希望啲老人家會鍾意啦」

陳sir:「我都好想快啲睇下你哋會做成點」

Lily:「其實我都係表演跳舞啫,平時都有玩開。不過今日就唔同啦,有鋼琴大師肯幫我做伴奏喎〜 點都落力啲跳啦」

Lily特登拖長個尾音,聽到我都打晒冷震。

我:「咩鋼琴大師,又想笑我。你因住我爆你啲秘密呀」

Lily:「講好唔準爆出去㗎!!」

Lily講完,轉咗個頭過嚟睥住我。

陳sir:「你哋仲話唔熟,連秘密都知喎〜 喂喂喂,到喇,你哋落車先啦」

成程車Parco都冇出過聲,可能佢真係唔係幾鍾意我同Lily啦。

「你哋入去等我,我去泊埋架車過嚟」陳sir對我哋講。

行到入面,就有個應該係嗰到職員嘅人行咗過嚟。

好似唔知喺邉到見過佢。

應該係學校請過佢嚟講座掛。

「你哋係咪XX中學嘅學生啊,我係黃姑娘呀,好多謝你哋放學之後都仲肯抽時間嚟同公公婆婆玩啊」

其實我哋都係被逼嚟㗎咋,都唔係自願嘅。

Lily:「唔使客氣,我哋嚟做義工都開心嘅」

真係好虛偽……

黃姑娘:「你哋有冇咩要我幫手準備㗎?」

Lily:「我哋想要個琴啊,唔該你丫」

黃姑娘:「哦,咁我入去攞出嚟先啦,你哋喺到等我一陣」

喺黃姑娘行開咗嘅時候,陳sir就返咗嚟。
有文喇
出咗
笑咩啫
佢仲未入嚟
全部都不了
普通朋友咋嘛
fwb
比啲重點比啲重點
我要大髀劇情呀
你伸出豹頭手,話要哂至真
又屈
要咩重點
冇喇......邊有咁多
俾你要晒
臉皮厚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞