[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
聽朝再有
要等聽日喇 呢排存貨唔太夠 冇得加更
又耳仔邊講嘢,又知locker鎖密碼,當小雲弱智
十一蛇琴日出咁多
盲仔
甘巴早晨
有冇見周身痛
個博頭
佢雲要喊了
藏頭詩同暗示原來對弱智唔work
要俾水抽先work

正常嘅 少做劇烈運動係咁
我覺得同阿盈一齊好過同小雲
U on9
禾雲先係最好 係車唔識珍惜
所以我阿識珍惜
咁理論上已經係男女朋友關係 咁樣都正常嘅

不過有啲sad啫
出返之前miss咗嗰啲啫
又唔係俾水抽嘅,係肯直接表白啫
各有各好
我試咗0000呀,1234呀……

都係開唔到。

「你生日啊,咁都估唔到〜」阿盈當住全班面前話我知。

聽完之後好尷尬,邊有人set人哋生日做自己啲密碼㗎。

仲要真係開到……

我拎住本workbook行返去阿盈嗰邊。

「搞錯啊,咁大聲喺全班面前講……」

「乜你都識怕醜㗎咩〜」阿盈一邊講一邊笑我。

「幾好啊〜 俾大家都知你係我男朋友,宣示下主權都幾開心〜〜」

你喜歡就好……

跟住我哋兩個就落咗去禮堂。

打開門,同班嘅另外幾個同學已經早過我哋到咗。

再望下其他人,好多都係我唔識嘅人,但硬係熟口熟面。

「點解好似好多人都熟口熟面咁嘅」我問阿盈。

「咁緊係啦,你而家喺頒獎典禮綵排嘛,平時都係佢哋呢班人拎獎㗎啦。今次你自己都有獎攞啦」阿盈回應我。

「過嚟點名先啦」陳sir對企喺禮堂門口嘅我哋講。

點完名我就同阿盈行去一個角落頭等指示。

行過去嘅途中,竟然撞到Zoe。

都合理嘅,話晒佢都係成績好嗰班。

我對Zoe揮手say咗個hi。

但係佢好似望到我揮手都扮睇唔到。

唔應我都冇計啦,我又冇理由行過去問人做乜唔理我啫。

無謂搞到大家都尷尬。

「乜你都識Zoe㗎咩?又會同佢揮手嘅」阿盈問我。

「我中一嗰陣同過佢同班嘛」

「係喎,我都差啲唔記得添,仲以為佢前兩年都係我嗰班」

睇落Zoe好似好孤獨咁嘅,身邊又冇咩人同佢傾偈。

唔知佢喺呢一年發生過咩事呢?

「係呢,Zoe上年喺你哋嗰班係點㗎?」

「差唔多齊人喇,大家行返過嚟我前面聽我講解下一陣個流程先」陳sir揸住支咪對所有人講。

「我哋都過去先啦,一陣完咗綵排我再話你知啦」阿盈回應返我。
咁不如直接同小雲講你地已經一齊好過la
無啦啦話俾朋友知自己拍緊拖唔係仲尷尬咩

何況阿盈都唔知小雲鍾意車仔
阿盈點會唔知小雲明顯到咁
口講同估到係兩件事嚟
我試咗0000呀,1234呀……

點解車仔醒到估呢啲垃圾密碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞