[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
聽聽下就淨係聽舊歌唔聽新歌
我都想摸Lily手仔
有無Lily番外
觀賞過夜星
遲早lily 入U變hall G
Lilyg
呢啲女仔先識放識收
摸吾摸禾大比
啲新歌好多都唔識

立誓永不分
唔會
呢樣真
唔係G
心水清 呢啲女先係最知仔點諗 永遠都唔會屌到
禾摸
好快有 啱啱瞓醒
天空做憑證
之後我再揾咗幾個公公婆婆傾偈,聽佢哋分享自己嘅故事。

即使呢啲事唔係話好特別,又唔會令人傷人欲絕,亦唔係咩驚天動地嘅事。

但每個老人家喺講故事嘅時候都流露住真實嘅情感,都係發自內心嘅感受,所以特別引人入勝。

傾下傾下好快就天黑,我亦都準備要離開。

突然,有把熟悉嘅聲音喺附近傳出。

「家姐,呢啲嘢係咪都要執埋㗎?」

「係啊,執埋呢到我哋就返屋企食飯啦」黃姑娘回應。

望一望過去,果然係小雲。

佢咁啱都抬起咗頭,因而同我相目交投,然後一邊行過嚟一邊講。

「車仔?點解你會喺到嘅??」小雲驚訝地問。

「我今日早走咪就係嚟幫學校做義工囉……」

呢個時候,Lily都行咗出嚟問,

「車仔,你行得未㗎,差你咋」

「你今日就係嚟同佢做義工??」小雲疑惑地問。

呢頭小雲熟路,我要走應該唔難啫。

所以我決定回應咗Lily先,因為費事要陳sir等我咁耐。

「你幫我同陳sir講我自己走啦,我唔跟車喇」

然後我再回應返小雲,

「我同陳sir佢哋一齊嚟啊……」

我坐低將所有嘅事簡單地同小雲講清楚。

「原來係咁……」小雲聽完都係有啲迷惘。

「係呢,我想問我而家要點走……」

「我帶你行去搭小巴啦」小雲笑一笑。

「家姐!!我去送埋車仔搭小巴先返去呀,一陣你走先啦」

「車仔??」小雲家姐行咗出嚟。

「幸會幸會,原來你就係車仔。啱啱表演得好好睇呀,好彩今日有你哋咋」

應該係我講…… 原來你就係小雲家姐。

「邊係呢……」我尷尬地掃一掃自己個頭。

「有機會下次再傾啦,再見喇〜」

乜我哋真係會再見咩……
每次聽呢首歌都諗起以前,一講起石徑就諗起好多嘢

遲啲大家都會明點解
樓主好波 兜個圈出小雲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞