[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
要gpmate姐姐唔要我哋喇
重色輕讀者
好知己 好姊妹
那裡會 談情感
不牽手 不親咀
但是亦 能陪我 下半生
朝頭早有學生妹
夜晚有gpmate姐姐
讀者?青豆?
中三都有渣男
你咪係
會個人鍾意嘅類型都唔同
唔同班就唔會見
冇出場都係G
明明係話仲差一篇未出
又屈
頂 樓主毒撚
第51章 – 熱鬧過後

身邊嘅人望到對面大廈彈出一個個數字,都紛紛跟住嗌出嚟。

「……3!2!1!Happy New Year!!!」

嘭!!!嘭嘭!!!

一個個煙花由地面向天上射出。

其實我都好似講過幾次,我的確唔鍾意一啲嘈吵多人嘅環境。

因此要我留喺呢個環境,就硬係感覺有啲周身唔舒服。

我行咗去平台花園靠後嘅一個地方,坐喺長櫈上挨住椅背休息。

用一個旁觀者嘅角度望住呢班,因為新一年到來而感到高興嘅人。

呢到同幾個鐘頭前相比,真係截然不同。

啱啱天黑嚟嘅時候,呢到仲係得小貓三四嘢,可以安靜地望住個海,欣賞四圍嘅景色。

相反,而家成個平台花園靠海嘅一邊企滿咗慶祝新年嘅人。

同坐喺呢一邊嘅我相比,猶如置身兩個世界。

我望返我啲朋友嗰邊,佢哋好似仲未發現我消失咗。

「原來大家冇咗我都可以玩得咁開心,我都係再休息下,然後一陣自己走啦」

過咗一陣,佢哋真係好似冇發現我唔見咗,仲好開心咁就離開咗平台花園。

正當我伸一伸懶腰,準備要離開嘅時候,後面突然有人拍我。

「車仔,點解你仲喺到㗎?」阿盈問我。

「你又點解喺到嘅?」我問返阿盈。

「5分鐘前佢哋走嘅時候我已經望到你喺到㗎喇,但係又覺得你一定有啲原因先會想自己一個靜下,所以咪冇叫所有人一齊行過嚟叫醒你囉〜」

原來仲有人會關心我……

「我見佢哋入晒閘就已經即刻話有嘢漏低上嚟揾你喇,仲叫佢哋唔使等我」

作為一個由細到大都冇咩人關心嘅人,缺乏安全感就點都會㗎喇。

可能你哋會唔明我講咩,但係喺覺得孤獨嘅時候,遇到有人關心自己,真係會覺得格外窩心。

「行啦車仔,我知你唔係返屋企㗎」企喺到嘅阿盈向我伸出右手。

我左手向阿盈借力企返起身。
個故事似係, 阿盈同左轟囝一齊之後仲繼續收兵; Simon追到小雲之後又繼續厹其他女
同啊盈一齊啦 好女嚟
原來沒有 從來都沒有
同意
起碼唔會為朋友dum低人

睇黎小雲放低咗垃圾車
「我行啦車仔,我知你唔係返屋企㗎」企喺到嘅阿盈向我伸出右手。

我左手向阿盈借力企返起身,然後順勢同佢十指緊扣。

劇情唔會咁樣暴走 好癲
其實係真係好女仔
不料阿盈企得不穩 反向我這邊失去平衡 我為免她直直跌在椅上 我先把她拉入懷中 再倒在椅子上 最後成了一幅我坐在椅子上 再抱著阿盈在身前的畫面 我們兩人曖昧地面貼面停下來 她不知因驚慌還是害羞 她的臉在煙花映照下變得通紅

跟住扑埋
樓主毒撚 淨係得自己
之前Lily果段都暴走得好勁la
又上屋企又摸大脾
唔會重色輕友
咁快又十指緊扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞