[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
個個未一齊都同你訓過
屌 可唔可以一齊啊 有無咁白痴啊
唔通等碌木等一世咩
離開 move on 係另一種解脫黎
大學仲等緊
睇到好燥呀 點解仲冇女㗎

3日內車仔仲未冇女我就唔睇
威脅11sir
好似冇用㗎
聯署 譴責 通通無用
搞個對話會就最有用啦
故事內容嚟㗎咋
主線劇情係唔會變
呢句我認同
冇話等緊
唔好啊
劇本喺幾年前已經決定/寫完咗
做show
你好
終於星期五 有返啲時間

應承大家今晚最少出返3篇
前一晚嗰陣,阿盈就如常咁同我傾偈啦。

傾下傾下嘅過程呢,佢就話想約出嚟一齊做嗰個數學閱讀報告。

咁而家嘅我星期六冇嘢再學,咁當然就可以出去做嘢。

做咗唔夠一個鐘,

阿盈:「好攰呀,借個膊頭嚟瞓下得唔得啊?」

我:「你都開到聲啦,唔通我話唔得咩……」

阿盈好似之前咁挨咗落嚟我到,然後合埋眼。

突然,有隻手從後伸過嚟捉住我隻左手,再將我隻手向左拉到去阿盈嘅另一邊腰。

估唔到阿盈居然又咁主動……

老實講,我真係有少少想縮開。

畢竟我哋又唔係男女朋友嘅關係,咁樣攬住佢條腰又真係好似唔係幾好。

但係又諗到,既然阿盈都唔介意,咁我都唔使諗太多啦。

話晒我都係借個膊頭俾人瞓啫,人哋開心咪ok囉。

自此之後,每次阿盈一見到我喺細房温書,就會入嚟借我個膊頭瞓覺。

我都已經分唔到到底係佢做嘢太忙,忙到冇時間休息,定抑或真係有渴睡症……

話時話,其實阿盈真係對我好好,平日喺屋企或者學校有咩唔開心,我都會揾佢傾訴下。

可以話係除咗小雲之外,我喺呢班最熟嘅朋友。

咁當然啦,除咗傾唔開心嘅嘢,我哋平時都會keep住傾閒計。

講下同學啲八卦嘢,又講下老師啲壞話,呢啲嘢就當然少不免啦。

除此之外,阿盈仲會教下我啲世史。

升咗上中三一個學期,開始發現自己係完全唔適合讀文科。

頭嗰次中史同世史測驗差到不得了,差少少就已經唔合格,證明自己真係唔係呢方面嘅材料。

希望有阿盈教一教我,啲世史會進步少少啦。

哎呀,講得有啲遠添。

我哋返返去啱啱嗰個問題,到底應唔應該同阿盈講自己嘅感受呢?

我覺得,其實我對阿盈……

都係唔好再喺心入面諗,直接同阿盈講好似好啲。
都係出一篇先 今晚仲有今日2篇
屌你番聲巴之前又唔見你對小雲講你嘅感受
屌 咪係
擺明鍾意人啦
但係阿盈好正
弱智車勿怪
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞