[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
盈盈
唔知呢
第54章 – 虛名

一如既往啦,喺聖誕假期後迎接我哋嘅就係第一學期嘅考試。

今次考試不過不失,都考到自己滿意嘅水平。

雖然轉咗過嚟就冇得再拎班第一,

呀!!唔好話第一,係頭十都冇。

其實可以喺呢班拎到中上游嘅名次,我已經覺得好開心㗎喇。

話晒呢到嘅班名次同級名次都唔係差好遠,只係加埋另一班精英班一齊做比較咋嘛。

當中最滿意就緊係數學啦,終於攞到第一次科嘅全級第一喇。

雖然呢啲名銜都只係虛榮嚟,但係真係好激勵到我個奮鬥心,想下學期都繼續努力拎多次科第一。

我諗科第一都算得上係一大進步掛,希望之後都可住keep住拎啦。

諗返之前陳sir對我講嘅嘢,話去到精英班個學習氣氛都唔同晒,真係自自然然就會去温習。

自己體驗過先知一般班同精英班係可以有幾唔同。

仲要好多都係差唔多類型嘅人,唔會話真係好難相處,但起碼唔會有好似以前嗰啲欺凌事件先啦。

「車仔,考成點啊〜」阿盈行咗過嚟問我。

「多得你教我囉,科世史全級第8啊〜」我將張成績表同阿盈交換嚟睇。

「叻仔喎,仲以為你得數學同科學叻㗎添〜」阿盈拎住我將成績表一邊睇一邊笑。

咁睇我㗎……

「咩喎,得2科叻又邊夠入到嚟呢班!!」

我仔細望下阿盈啲成績。

係咪痴線㗎……

全級第三。

英文同世史都全級第一,係科數學就得一百幾名。

又會剩係得一科缺陷咁癲嘅。

遲啲真係要幫下佢先得。

「車仔,陳sir揾你啊〜」阿天喺班房門口叫我。

聽到係陳sir揾,就緊係即刻出去啦。

我諗陳sir揾我嘅原因,應該一係數學,一係改進計劃㗎啫。

「陳sir〜」

「好耐冇見喇車仔,恭喜晒你數學級第一先〜」

我尷尬地掃一掃自己個頭。
終於找返齊啲文
點解咁覺得
係不死老嘢
係咪暗示緊係g來
好女仔
問下咋

唔會有角色變G
信住先
應該會有1/2個女主俾人鬧,到時再算

有排都未寫到,過到中三再算

個中三寫咗好長先一個學期
如果阿盈真係Chloe (品學兼優, OP結緣都match), 後來肯定係發生左d野令大家發覺阿盈其實係有機心, 唔係咁乖乖女。
朝著扑野出發
Btw車仔好波
唔係禾雲就得
就算係都唔割
呢啲就留俾大家估喇
唔會有
誓死不割係好事嚟
咁摸下大脾算啦
重甜plz
奶埋
可能唔會呢
痴線
甜蜜就有
傻咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞