[校園]《再見了,還會再見嗎?》(4)

873 回覆
12 Like 4 Dislike
估唔到冇人估到
小雲還會再見嗎
主席我高度贊揚樓主
唔會走
小雲唔好走
點估呀
你下一篇寫車仔等等下小巴見到zoe都得啦
不死
又唔好咁講
咪係
走家姐咋嘛
我諗住前幾篇有個姓黃嘅姑娘同知道錦田,就會有人估下添
邊有人估到呀
十一蛇啲劇情愈嚟愈難捉
11sir暴走之旅還未結束
溝家姐算
現實都係咁難捉摸
大10年
第47章 – 意料之外

「你係住喺呢到附近㗎?」行去搭車嘅途中我問小雲。

「係啊,我出世開始就已經住喺到」

我:「唔會覺得好唔方便,想搬返出市區咩?」

小雲:「唔會啊,其實好多嘢都係習慣咗就冇乜嘢,刻意去改變而家嘅情況,反而愈得唔到想要嘅結果。而一啲冇期望過會出現嘅情境就反而喺身邊發生緊,根本避無可避」

小雲好似有啲語帶雙關,但我又唔知佢暗示緊咩。

唔關要啦,有個渠道俾佢宣洩下情緒都係好事嚟嘅。

我:「你係咪有心事呀,可以話俾我知喎」

小雲:「唉,連你呢個傻仔都聽得出我有心事」

傻仔…… 呢個稱呼好似都冇喺小雲把口聽過。

小雲:「咁我就鍾意咗個男仔,都好耐㗎喇,亦都有試過同佢表白,不過佢都不為所動。之後我識咗一個好朋友,佢亦鍾意咗呢個男仔,都同佢表咗白」

個男仔就好啦,咁多人同佢表白。

我:「乜你兩個鍾意埋同一個人㗎」

小雲:「我個好朋友唔知我都鍾意嗰個男仔㗎」

我:「咁所以你個好朋友表白成功咗?」

小雲:「冇,個男仔都係冇回應佢」

有咁多女仔同佢表白都唔應承……

雖然我都冇應承人哋表白,不過我得一個人同我表白咋。

小雲:「原本呢啲事都冇乜嘢,但前排有個人喺呢個時候同我表白,令我想放棄原本鍾意嗰個」

我:「有人同你表白就應承啦,仲等咩喎」

小雲:「我始終都係想等嗰個男仔回應我,或者我好朋友先。我都等咗咁耐,唔差在呢少少時間啦」

我:「咁你都啱嘅,希望佢會快啲回應你哋是但一個啦」

話時話,小雲都令我醒返起我仲未回應阿盈。

睇嚟要趁呢排諗清楚,喺考試前要俾個答覆佢先得。

過咗幾分鐘分鐘,小雲心情好似平復返,然後一轉話題。

「係呢,你同頭先嗰個女仔好熟㗎?啱啱放學嗰陣見佢喺課室門口等你嘅?」
鈍到仆街
冇第二樣
弱智車
又傷我小雲心
好明顯小雲同左Simon, 阿盈同左車仔
迷雲黨肯定樓主
弱智車 係唔係要小雲開埋名先明
車仔呢條on9仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞