(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
件gorilla 姐姐都係on9

呢個真心on9 仲狼死過啲呀sir

食撚屎啦佢
佢用口中嘅烏龍茶噴鳩我地 仲要大叫好爽
迫我地赤腳跑步
有人有食物敏感 都迫個同學食嗰啲垃圾食物
唔喊會迫你喊
屌哂佢地啲老母

Gorilla係咪肥架 唔講都唔記得

瘦撚到仆街
屌佢老母

嘩屌有無相
中學黑歷史

有印象
我記得果年有同學因為用錯方法上岸比人拉落水撳住個頭浸係水入面

我記得果年我班個同學就係因為咁撳住佢個頭
冇錯呀,就係kenny sir
之後個晚捉佢一個自己罰跑
罰完之後個大粒叫佢上台,喺成級面前落佢面
罵佢廢柴垃圾無用
結果佢喊住同屋企人,老師,教練道歉
我記得果年有同學因為用錯方法上岸比人拉落水撳住個頭浸係水入面

我記得果年我班個同學就係因為咁撳住佢個頭
冇錯呀,就係kenny sir
之後個晚捉佢一個自己罰跑
罰完之後個大粒叫佢上台,喺成級面前落佢面
罵佢廢柴垃圾無用
結果佢喊住同屋企人,老師,教練道歉

同學 佢老豆同啲教練熟所以被人針對 好撚慘
屌 我間中學唔係保良局 但好似由我個屆到畢業都keep住搞左十幾年
我記得個陣係跟個個咩鬼LV sir同Gloria
學校班教畜會比名單佢地針對某啲人 一入camp乜柒都無做過就開始體罰
得幾度逼啲學生跪係凍河水同教練道歉話自己唔夠團結、完成唔到任務,結果有幾個人都冷病左但仲未出得camp
痴撚線 夜晚有條友唔瞓教 就罰晒成棟宿舍嘅人落樓下做掌上壓
唔講以為去左老解訓練營

我地都有
出少少聲就罰做 屌
有間中學有年去完過半級病哂 係重病果種入哂醫院 衛生署知道哂 果時學校同教練勁淆抵 班教練比家長屌到仆街

唔通講我個間

我地都有
出少少聲就罰做 屌

有人俾班仆街知道帶左電話入camp 我哋罰完佢仲未走得
小學中學都被逼去,根本就係大龍鳳夾硬迫你感動諗起都想嘔,成個營都反智想洗你腦,啲流程一定係做鳩你失敗,然後摧毀你自尊,最後俾你成功,歡呼擁抱,等你以為真係克服難關好撚掂,其實根本騙局一場。

舉個例話要成級限時內爬高牆,一開始收晒你啲電話手錶等一切計時工具,話你唔成功對唔住老師父母乜乜乜(用高牆代入dse),然後迫你滅爛啲班嘅嘢,影失敗相,啲同學就喊到乜咁入晒局,其實清醒啲嘅就會知係特登令你悔疚,但其實我唔覺得輸個game有咩值得講到好似冇晒希望係廢人咁然後扮晒嘢話俾多次機會,其實啲人體力都係咁上下有咩可能咁撚攰第二次會仲快根本係隔離啲濕鳩教練幫手稱上去然後俾多咗時間,做你成功,然後就重塑你自尊等你以為真係得,根本就係真人show,甚至drama嚟佢玩晒佢就係宇宙真理咁

最乞我憎係佢啲懶感動播歌時間夾硬曲解啲歌詞,啲教練好明顯唔撚識字想衝出去打柒佢,受落果啲同學都唔知係咪智商有問題

後尾仲要我哋寫紀念冊講吓有咩特著同感謝我係一片感動文中堅持寫咗千字文講述佢幾日內如何扭曲學生價值觀同令我哋認識社會嘅殘酷,令我哋知道過程唔重要最緊要做到結果,社會係唔講道理弱肉強食之類諗起都覺得自己好勇而且係冇俾人追究嘅可想而知佢根本唔會睇

推到個垃圾camp上報
啲家長會係咪好支持,個營先搞到咁耐?
點解保良咁撚吹奏
當做TVB藝員訓練班既話
觀感就會FIT曬

又係時候撕破黑暗史
以一個中學生水平寫到一篇咁有條理,說服力,正式大體同埋綿針並用既文章。

文筆功力之高,十分害。

請問呢間學校係唔係band 1 頭 ?
試過做錯野 被迫頭戴住雪糕筒 好采附近無人
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

我試過排隊輪流向班主任跪住認錯

試過全班一齊喊住跪班主任
班長親手𠝹爛班旗再喊住鬧我哋唔夠團結
以一個中學生水平寫到一篇咁有條理,說服力,正式大體同埋綿針並用既文章。

文筆功力之高,十分害。

請問呢間學校係唔係band 1 頭 ?

係呀 係band 1 頭
當時人請留意,你地同校方傾同老師傾係冇用,佢地只會帶你地遊花園
你地重申一次如果冇滿意答覆,就直接向
1)教育局
2)教師牌照註冊教育局教師註冊小組
3)報紙

3方投訴
謝絕教畜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞