(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

你真係好撚可憐

又唔係咁講既 呢啲camp又真係幾有教化既功能不過通常呢種camp太脫離現實 係camp入面成個烏托邦咁 但出到黎又係另一回事
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

你真係好撚可憐

又唔係咁講既 呢啲camp又真係幾有教化既功能不過通常呢種camp太脫離現實 係camp入面成個烏托邦咁 但出到黎又係另一回事

烏托邦?
你有冇參加過?
好彩我果陣冇kenny sir帶
佢係咪肥肥嗰個?
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
洪sir= barry_hung 洪sir老婆=candytwk
范sir= fan_803
維維姐姐=elvawan1202 佢條仔= _nemo_24
仲有四條撚樣唔叫知咩
Benedict0909
Kitkityingggg_
Kuyin3
Stjai
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
洪sir= barry_hung 洪sir老婆=candytwk
維維姐姐=elvawan1202 佢條仔= _nemo_24
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

有冇Gloria 柒頭嗰個
想去屌9佢

你真係好撚可憐

烏托邦?
你有冇參加過?

真係屌你老母呀烏托邦

不如問佢知唔知咩叫烏托邦

你真係好撚可憐

烏托邦?
你有冇參加過?

其實應該咁講 烏托邦既呢個畫面只係會係完camp果時 大家都好似學左好多野呀 好唔捨得 又話個camp改變左大家好多既時候 當然有一部份人免疫啦
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

搵唔到 你可以去搵下 我本身有洪sir ig 跟住好快就搵到第二個
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

Btw推撚爆佢仆街冚家剷
中一中四去過 跟過死左果個同gorilla
中一距離太遠 唔記得細節 但好記得有人夜晚遲熄燈成棟樓都要落去跑
中四就正啦 首先佢有個環節係幫老師按摩 我即刻沖去我平時最憎果件教畜到大大力幫佢按摩
之後有個task係攀上舊石度 我個班超時 隻gorilla 溪澗度屌我地 唔俾我地郁 屌你老母我係超惹蚊嘅人 企完之後我成腳都俾蚊咬 成個夏天一噠噠"啦"
仲有我好記得第一日要落水 成班女仔自動波換左短褲 屌你隻gorilla屌我地去做task唔係溝仔 落水短褲好奇咩
最後我班係有靜幾日既 (我班全級最嘈最團結) 不過失完聲咪嘈返囉

邊個死左 唔記得

大佬sir
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

搵唔到 你可以去搵下 我本身有洪sir ig 跟住好快就搵到第二個

唔該嚟巴打
btw 知唔知啲撚樣咩學歷
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

已經唔記得左自己跟邊個

太過深仇大恨 中一跟過
依家讀U都仲記得
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

已經唔記得左自己跟邊個

禍不及親人 禍不及朋友。
試過做錯野 被迫頭戴住雪糕筒 好采附近無人
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

我都試過 諗番都樣衰
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

已經唔記得左自己跟邊個

屌見到follow嗰啲以前同學都係熱血撚 IG成打千字文個種
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

已經唔記得左自己跟邊個

咁我地一個做錯又點解要累全家
佢地撚樣班ig
火sir=fireng
仲有四條撚樣唔叫知咩
Kuyin3
Stjai

想去屌9佢

已經唔記得左自己跟邊個

咁我地一個做錯又點解要累全家

曲線要講明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞