(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

aggar
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

其實你係咪嗰度啲教練呀柒頭
係就唔該叫個仆街Gloria柒頭嚟睇我地呢班人有幾憎佢啦屌你老母

大家幫幫手
受害人企出嚟屌柒班契弟

其實呢單野前前後後上過報紙都幾次
但係好似都冇乜用咁

上蘋果A1應該有用

aggar

傻閪死撚番出去啦
王同學支筆真係好撚勁,不單止攻擊力高同時語氣誠懇大道,仲識回馬槍,想改變主力插死個訓練營。留校方一個面子,順手逼埋校方改變立場。高招。

留意一下。王同學仲要私底下做好準備,布晒局,搵晒支持。最後只係用左兩步就將死校方。

痴撚線,自問二十幾歲人都做唔到呢點。其實係咪後面有專業文膽架。

aggar

傻閪死撚番出去啦

慢慢 唔阻你做大事
中學係保良局學校,年年中四都一定去,日日喪播陳奕信首陀飛輪洗腦,去完啲女同學個撚個都一定當啲呀sir同姐姐係明星,再生父母咁崇拜

當年一去完個camp成班同學變晒勁熱血
我心諗做乜鳩
利申plk中學

雖然班同學熱血過後一個月又打回原型
但係佢地熱血果陣真係勁嘔心

一個月?
我嗰次出camp 係禮拜五
下個星期一已經打回原形

團結?拼勁?捨己為人?
我屌你老母啦你係邊撚個教練?
只要你唔聽order 做就成班一齊罰,同拎枝槍指住個頭逼你做野有咩分別?
你呢種人最好就移民去北韓等你體驗下你所謂既正面價值觀
中學係保良局學校,年年中四都一定去,日日喪播陳奕信首陀飛輪洗腦,去完啲女同學個撚個都一定當啲呀sir同姐姐係明星,再生父母咁崇拜

我心諗做乜鳩
利申plk中學

一個月?
下個星期一已經打回原形

出camp懶熱血咁搞左個class gathering之黎極速打回原形
當年我都有去到呢個camp 成班都好熱血係真既
最後個game 過唔到 我地仲主動話之後兩個月留堂
真係諗返起都覺得自己好撚on9

Btw 當年有個女朋友 又係去左呢個camp
去完返黎個人變撚哂 最後分手收場

屌 你死撚咗佢啦

係熊sir唯唯個啲教練就係囉
白撚痴
唔知邊撚條on9規定一定要去喱d咁既營

我心諗做乜鳩
利申plk中學

一個月?
下個星期一已經打回原形

返到黎即刻去打麻雀
班教練根本係卜街,屌你地老母

受害者之一
去過呢啲強逼性plk camp一次,垃撚圾,而家諗番起都嬲嬲地

團結?返黎個5日囉 之後打回原形啦
認真我覺得係一個經驗黎既
比你體驗下咩叫洗腦
D人唔信以為洗腦邊有咁容易
但其實短短果4日已經洗到你嗌口號嗌到好大聲仲要發至內心
又會半真心為自己反省
唔理內容係咩 但將呢種手段套入依家港共想對下一代果種洗腦係好可怕 中四五已經有獨立思考
咁d五六歲小學生呢?人地係長期架

仲有個訓練營根本無考慮過學生好容易病
病死左邊個負責
朝早上左山去果個咩海灘唔知咩搬水活動成身濕哂之後要行山澗 咁咪個個冷親病撚哂囉
呢個camp根本無咁周長既考慮
唔好話學生啦 一個未受過訓練既人去做呢d野點都病啦

行山澗 呢個真係諗起都燥
當年佢話我地行得慢 冬天要成班浸半身係啲澗水到
係浸呀屌佢老母 要你反省 點解行得慢
浸撚完 凍住咁行埋之後嗰大半路程 真係凍到一世都記得
一定要推
垃圾學校
邊3個教練負皮呀
垃撚圾洗腦營屌佢老母
利申:史前受害者
當年入camp第一晚已經喊住打電話返屋企叫屋企人嚟接我 好彩個陣入camp偷偷地收埋咗電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞