(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
其實呢單野前前後後上過報紙都幾次
但係好似都冇乜用咁
以一個中學生水平寫到一篇咁有條理,說服力,正式大體同埋綿針並用既文章。

文筆功力之高,十分害。

請問呢間學校係唔係band 1 頭 ?

係呀 係band 1 頭

原來係英華
band 1 之名實至名歸。利害利害
推到搬撚平個camp 好想睇下班on9教練咁撚樣嘅態度出來打工 輪到你地跪人喇傻閪
試過做錯野 被迫頭戴住雪糕筒 好采附近無人
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

我試過排隊輪流向班主任跪住認錯

試過全班一齊喊住跪班主任
班長親手𠝹爛班旗再喊住鬧我哋唔夠團結

係要同埋老豆老母認錯
但我唔撚知嗰3日嘅 關老豆老母咩事
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

F4 個年去 又係有呢個環節
Btw 個乜鳩Kenny sir 係我校友

係要同埋老豆老母認錯

咁又冇 不過要寫封道歉信俾老豆老母
嗰時係第三日 精神已經有少少衰弱 好容易就喊
加上日撚日俾班仆街洗腦
搞到我以為自己真係做左好多對唔撚住父母嘅事
一路寫一路喊
好彩老母收唔到封信
我都試過比人扯出去踩班旗
屌你老母臭閪呀B SIR
我過左5年都仲係咁撚僧你
你幾時死?
我覺得消防camp好好多喎 又係自願性質

跪?無野下嘛?

推撚到上報屌佢老母教畜

要跪咩
中學個場冇跪過
小學個場跪過
利伸小學保良局,中學非保良局

係要同埋老豆老母認錯

咁又冇 不過要寫封道歉信俾老豆老母
嗰時係第三日 精神已經有少少衰弱 好容易就喊
加上日撚日俾班仆街洗腦
搞到我以為自己真係做左好多對唔撚住父母嘅事
一路寫一路喊
好彩老母收唔到封信

因為嗰個營
我個心有陰影
到依家都未退
Gloria 柒頭你幾撚時死咗佢呀 屌你老母 祝你全死仆街 死淨你一個呀柒頭

大家幫幫手
受害人企出嚟屌柒班契弟
又保良局訓練營
好撚on9
要寫悔過書比個老師
又要同佢道歉咁
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。
你幾時死?

好似有個叫大佬sir 嘅死撚咗
抵死la呢班仆街
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

屌 你死撚咗佢啦
你幾時死?

好似有個叫大佬sir 嘅死撚咗
抵死la呢班仆街

我識條友去左兩次camp
條友死個陣好似寫左篇文哭喪
班學生一齊玩大佢
咁就真係團結啦
話on9 kenny sir話自己係Nike league,之後同我地打波,廢到

比小學生捱下苦學下離開老豆老母生活幾日就得
中學生?不了
幫手推到個CAMP收皮

正傻閪

要咁先體驗到正面價值觀咁係社會既失敗
當時人請留意,你地同校方傾同老師傾係冇用,佢地只會帶你地遊花園
你地重申一次如果冇滿意答覆,就直接向
1)教育局
2)教師牌照註冊教育局教師註冊小組
3)報紙

3方投訴

樓上正解
Cannot agree more
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞