(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
Kenny sir
https://youtu.be/0xka6enbk80

屌原來佢係kenny sir
記得中一去 有晚要去山到做野外定向 入山前佢講大澳鬼故嚇我地
果時已經心諗我係大澳原居民都從來冇聽過佢d"鬼故" 好心作故都作好d啦
追完成個post
原來我以前參加過既營
公司名同當年一樣
做到咁大 咁好生意

當年罰 鴨子跳
大叫 我以後要醒目啲 !
450 蚊 畢生難忘

2009 年入camp
宜家2017年 仲有咁多人 「體驗」 過

留名

請問宜家咩價位

我都係2009年入
因為食飯無服侍老師而要兔仔跳

絲打/巴打?
到宜家做野OT 到半夜 仲記得 「我以後要醒目啲!」
洗左腦咁

痴撚線 嗰陣真係會覺得自己做得唔好

我果時同自己講 永遠都唔再參加camp
痴撚線
入左u 連Ocamp 都冇入 陰影揮之不去
推到佢地冚家鏟

咪再遺禍人間
上過啦
推呀
推到仆街
件gorilla 姐姐都係on9

不能同意更多
呢班教練出名欺善怕惡
因為我唔合作唔肯比佢洗腦 有個阿sir捉我行埋一邊單獨恐嚇我 話遲啲搵反黑同我傾計 之後又話咁唔想參與依家可以執野走 咁我就真係執晒野走 點知個阿sir即刻好聲好氣 死都唔比我走

反黑 個阿sir係咪睇得太多戲中二病上身

人地做過猶差嫁 爛仔格出晒黎
呢班教練出名欺善怕惡
因為我唔合作唔肯比佢洗腦 有個阿sir捉我行埋一邊單獨恐嚇我 話遲啲搵反黑同我傾計 之後又話咁唔想參與依家可以執野走 咁我就真係執晒野走 點知個阿sir即刻好聲好氣 死都唔比我走

唔怪之得啦
推爆佢呀屌
到依家過左5-6年 中學個whatsapp group 仲用緊個camp張合照
痴撚線
到依家過左5-6年 中學個whatsapp group 仲用緊個camp張合照
痴撚線

喂屌 你啲同學係咪成功被洗腦?
呢班教練出名欺善怕惡

唔怪之得啦

教育學生教到問人邊撚到 真係受教
上面個出櫃佬好撚嘔心
懶係老屎忽看透世事
淨係識話學生唔捱得 出黎社會就知咩事 十足香港而家d廢老講既說話
講真 中學生洗撚知出黎社會咩事咩 上到大學大專既人都會出黎做下野 返part time 返intern 咪更加接近社會
你話上唔到大學大專 咪一早出黎做野 天更快接觸社會
屌你老尾 得罪講句 你老幾呀?喺到扮晒看透世事 有d中學生本身家庭條件差 可能仲早過你認清社會啦
你話個camp令班學生團結d 有d歸屬感就話啫
都唔嗰句 大把人後生過你但仲捱得過你
利申 冇去過
痴撚線

有一半以上係被洗腦既
原本未去camp班同學已經算團結無小圈子是非
去完camp 無被洗腦既好似比人排斥咁

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任
請唔好退縮 要班仆街去坐監好好反省下

睇到上面啲留言真心火,犯硬刑事罪嘅野講到係為左人好 係咪癡撚左線呀

上面有巴打話曾經有訓練畜浸個學生頭落水到

隻訓練畜犯法

我個時係見唔到你講緊既野
你搵到證據可以試下告佢
可能因為我個班人都係乖乖地
醒目少少見個情況咁唔對唔實唔會頂撞班阿sir
你跟佢做野佢點特登搞你
咪講左做幾日戲忍下咪當train下EQ
一係你就係有錢仔未捱過
如果唔係入到社會大把野你受
無論你做醫生定律師實習個時都要受氣
無人會care你係學生定新仔
D 老細係真係可以同你講你唔咁做可以即刻唔洗再返
而且office入面d暗箭恐怖過你明面上比人威脅好多
講左咁多我知大部分都聽唔入耳
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

巴打,我諗我同你都buy呢套訓練,但我諗個問題係呢套訓練唔會任何人都適合,同埋我認為如果有一班青年人未對面對社會有覺悟,你咁早同佢地講要軍訓要學面對DSE其實都浪費時間,因為我地只係硬將我地覺得岩果套套用係所有人身上。講番個post,我依然覺得班阿sir都係用心教(可能未必岩所有人),我覺得最大問題係強迫同威迫參加

我完全明白代溝點黎
真正難受既唔係咩叫你食敏感食物 浸水呢d
可以係上司人前讚你點點點最後appraisal 比爛grade你搞到你冇得升 原因係為左拎你黎上位
個種感受係好難明
只能講我細個果時同佢地諗野差唔多
希望大個左會明

算鳩吧啦 一係就教練 一係就未撚入過去 係到講風涼野

老實講我真心覺得呢種camp on9 得來又真係有點兒作用。

諗深一層。佢俾左個合法平台大家學識點樣力排眾議地堅持自己理念同公義去反抗 又 或者實踐 if you can fight them then join them 既厚黑精髓 (都叫到做提升EQ掛??)。

呢d人生camp目的唔係要你學團結,唔係要你學什麼狗屎垃圾積極向上。反而係要求你敢反抗不公義,訓練你點樣係壓力下反擊比你有權勢既上位者。

試諗下。一個學生可以點樣係強權底下忍辱求生,用唔同既方法反擊。前題係你仲要夠膽色有合理可行計劃地反將佢軍。大佬,以一介中學生就已經有魄力用一大段時間去搜集資料backup自己論點(事實搜證)。另外居然可以再運用人際關係網搵到心理學系既學長(專業意見)支持自己。絕對提升到自己既綜合能力。

老老實實,寫呢篇文既王同學反而真係學到精髓。一個人就將班on9 教練反轉。反觀一般人受到惡意攻擊都只係默默忍受,如同羔。( 有幾多屬於高智慧,精英階層學生被虐後有反擊過 ?? )

當然。無用置疑地呢類camp存在就係一種錯誤。只不過總有一部分出類拔萃既精英可以從中升華,進而大大成長。

咁多位camp教練,你地所做既事,目的都係想參加既學生有所成長。依家有一個學生就係靠住你地既不知所為教學誤打誤撞地成長到可以反殺你地既程度。

蜘蛛仔出世第一樣食物就係佢地母親既屍體。咁多位camp教練你地就係呢位咁出色既同學仔進入社會前既第一道菜。安息啦。

呢個係我係呢幾篇文章獲得既個人不客觀睇法

紅字好撚正
痴撚線

有一半以上係被洗腦既
原本未去camp班同學已經算團結無小圈子是非
去完camp 無被洗腦既好似比人排斥咁

咁叫團結咩
屌你老母
落雨地板又濕又有勁污糟腳印
有人做錯嘢 叫全班錫落塊地板
諗起都覺得痴撚線
追完成個post
原來我以前參加過既營
公司名同當年一樣
做到咁大 咁好生意

當年罰 鴨子跳
大叫 我以後要醒目啲 !
450 蚊 畢生難忘

2009 年入camp
宜家2017年 仲有咁多人 「體驗」 過

留名

請問宜家咩價位

2014年去 學校聲稱原價$1182 資助我地之後普通學生要$850 拎書簿津貼/綜緩有得再減 唔清楚有冇利益輸送/抽水
另外冇得揀唔去 通告寫到明係正規課堂 必須出席

通漲得咁緊要

我當時有同學冇去 但都要俾錢
話費用係全部學生平分

當時:早知可以俾錢唔去 我真係唔想去 貼錢買難受

不過8年後回頭看 當係人生一大體驗 但唔想去再試 痴撚線

祝福學生們將來入到理想既大學
享受一下最開心果3年u life
然後面對30-40年漫長工作生涯唔好放棄

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任
請唔好退縮 要班仆街去坐監好好反省下

睇到上面啲留言真心火,犯硬刑事罪嘅野講到係為左人好 係咪癡撚左線呀

上面有巴打話曾經有訓練畜浸個學生頭落水到

隻訓練畜犯法

我個時係見唔到你講緊既野
你搵到證據可以試下告佢
可能因為我個班人都係乖乖地
醒目少少見個情況咁唔對唔實唔會頂撞班阿sir
你跟佢做野佢點特登搞你
咪講左做幾日戲忍下咪當train下EQ
一係你就係有錢仔未捱過
如果唔係入到社會大把野你受
無論你做醫生定律師實習個時都要受氣
無人會care你係學生定新仔
D 老細係真係可以同你講你唔咁做可以即刻唔洗再返
而且office入面d暗箭恐怖過你明面上比人威脅好多
講左咁多我知大部分都聽唔入耳
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

巴打,我諗我同你都buy呢套訓練,但我諗個問題係呢套訓練唔會任何人都適合,同埋我認為如果有一班青年人未對面對社會有覺悟,你咁早同佢地講要軍訓要學面對DSE其實都浪費時間,因為我地只係硬將我地覺得岩果套套用係所有人身上。講番個post,我依然覺得班阿sir都係用心教(可能未必岩所有人),我覺得最大問題係強迫同威迫參加

我完全明白代溝點黎
真正難受既唔係咩叫你食敏感食物 浸水呢d
可以係上司人前讚你點點點最後appraisal 比爛grade你搞到你冇得升 原因係為左拎你黎上位
個種感受係好難明
只能講我細個果時同佢地諗野差唔多
希望大個左會明

算鳩吧啦 一係就教練 一係就未撚入過去 係到講風涼野

老實講我真心覺得呢種camp on9 得來又真係有點兒作用。

諗深一層。佢俾左個合法平台大家學識點樣力排眾議地堅持自己理念同公義去反抗 又 或者實踐 if you can fight them then join them 既厚黑精髓 (都叫到做提升EQ掛??)。

呢d人生camp目的唔係要你學團結,唔係要你學什麼狗屎垃圾積極向上。反而係要求你敢反抗不公義,訓練你點樣係壓力下反擊比你有權勢既上位者。

試諗下。一個學生可以點樣係強權底下忍辱求生,用唔同既方法反擊。前題係你仲要夠膽色有合理可行計劃地反將佢軍。大佬,以一介中學生就已經有魄力用一大段時間去搜集資料backup自己論點(事實搜證)。另外居然可以再運用人際關係網搵到心理學系既學長(專業意見)支持自己。絕對提升到自己既綜合能力。

老老實實,寫呢篇文既王同學反而真係學到精髓。一個人就將班on9 教練反轉。反觀一般人受到惡意攻擊都只係默默忍受,如同羔。( 有幾多屬於高智慧,精英階層學生被虐後有反擊過 ?? )

當然。無用置疑地呢類camp存在就係一種錯誤。只不過總有一部分出類拔萃既精英可以從中升華,進而大大成長。

咁多位camp教練,你地所做既事,目的都係想參加既學生有所成長。依家有一個學生就係靠住你地既不知所為教學誤打誤撞地成長到可以反殺你地既程度。

蜘蛛仔出世第一樣食物就係佢地母親既屍體。咁多位camp教練你地就係呢位咁出色既同學仔進入社會前既第一道菜。安息啦。

呢個係我係呢幾篇文章獲得既個人不客觀睇法

紅字好撚正

蜘蛛仔出世第一樣食物就係佢地母親既屍體。咁多位camp教練你地就係呢位咁出色既同學仔進入社會前既第一道菜。安息啦
保良局小學+中學
垃撚圾camp 小學已經有參加 個時細細個唔識嘢 但到中四去個時已經好撚反感 覺得啲教練好撚假 根本個時係全級啲人都唔鐘意 到依家幾年後 都會不斷叫啲師弟妹唔好去 因為真係好撚垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞