(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
玩過2次 跟過Kenny 同梁sir
我覺得幾好玩呀 可以抽下囡囡水
柒頭教練講野當佢鳩up ,你合作時佢合作,大家交戲姐

根本我個陣一早當左呢個係劇本,我只係個演員去做場戲 反正又可以抽下女同學水,何樂而不為

咪係
頭1-2日可能仲有少少火
成班醒目少少識玩既跟住做戲
到尾大家都hehehaha 無乜點比人體罰過
試過做錯野 被迫頭戴住雪糕筒 好采附近無人
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

呢個好似係必備節目

屌 當時喊埋
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
上到大學有d ocamp咪差唔多
原意係train下你尊師重道 團體精神個味野
人生如戲 咪當個幾日交下戲
起馬同同學老師之間既友誼會好左
點都有d用既

係咪去得太多福音營俾人撚化咗呀你

我明你可能岩岩去完定點仲好火滾
我地班fd初初都係咁
但出到黎做野之後發現讀書時期好多都係小事黎
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
如果你覺得無用唔怪得上一代人屌新一代人唔生性
唔好諗到人地為左害你定心理變態
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
我會覺得佢地只係學軍訓行個套
Even 世界各地軍訓都實係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到
希望第日巴打大個左成熟d
利申:唔信教 無去過福音營

學紀律性 團隊精神一定要用咁既方法?
你都識講軍訓,家陣班中小學生係咪參軍啊

以前唔少香港學校的確要中學生參加軍訓(講緊中一二)
更唔好提其他國家仍然存在
舉例講南韓台灣仲要男人服兵役
成日話港獨建國
真係打仗革命你指望一堆軍訓都頂唔住
冇團結紀律既人保家衛國?
但何況呢個camp離軍訓仲輕鬆唔少
起馬唔洗你每日太陽下操幾個鐘
加上以我當時經驗
唔舒服既人唔係扮既實有得休息
而且我間學校係唔強制性參與
一班最少3-4個冇去
你問我個camp辛唔辛苦
我答你起馬每日比你訓教
大學班ocamp純玩但3日加埋比你訓唔夠5個鐘我覺得仲辛苦

呢度香港呀大佬,無兵役架
如果你諗住淨係靠軍訓建國 咁你疊埋心水都得啦,純兵力都唔夠中共多呀 扯咁遠有意思咩?

大學ocamp無人逼你入camp
覺得唔妥可以自由出camp
無後果要付 你拎黎比?

條友真係癡線,咪偷換概念啦,而家又唔係講緊參軍,係講緊呢班友做嘅野直情係犯法
就算軍訓都有底線,前面最癡線嘅例子係有人食物敏感逼人照食,呢個唔係話參軍就可以spin到

參軍會唔會係廁所到搵到條底橫 成間房啲人冇人認 個教官就叫是但一個笠係個頭到?

根本我個陣一早當左呢個係劇本,我只係個演員去做場戲 反正又可以抽下女同學水,何樂而不為

咪係

最憎你地呢啲自己無野就認為全世界都無野嘅人
試過做錯野 被迫頭戴住雪糕筒 好采附近無人
仲有夜晚個時成級幾班人 一邊播歌 一邊排隊輪流向班主任跪住認錯

呢個好似係必備節目

屌 當時喊埋

我都係 我地嗰時得十歲,我地怕羞吾想比老師影相,比人被迫拿件衫笠住個頭

咪係

咁樣同班藍絲話唔示威就唔會被猶太人有咩分別
認真建議
各位同學如果覺得當時被恐嚇,或者係感到身體受威脅
請即團結去警署報案
刑事案係有追溯力,唔會因為過太耐而告唔入
你地有咁多證人,請合力將班仆街送入監倉!

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任
請唔好退縮 要班仆街去坐監好好反省下

睇到上面啲留言真心火,犯硬刑事罪嘅野講到係為左人好 係咪癡撚左線呀

上面有巴打話曾經有訓練畜浸個學生頭落水到

隻訓練畜犯法

我個時係見唔到你講緊既野
你搵到證據可以試下告佢
可能因為我個班人都係乖乖地
醒目少少見個情況咁唔對唔實唔會頂撞班阿sir
你跟佢做野佢點特登搞你
咪講左做幾日戲忍下咪當train下EQ
一係你就係有錢仔未捱過
如果唔係入到社會大把野你受
無論你做醫生定律師實習個時都要受氣
無人會care你係學生定新仔
D 老細係真係可以同你講你唔咁做可以即刻唔洗再返
而且office入面d暗箭恐怖過你明面上比人威脅好多
講左咁多我知大部分都聽唔入耳
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

原來你老細會係office到浸你個頭落水
認真建議
請即團結去警署報案

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任

睇到上面啲留言真心火,犯硬刑事罪嘅野講到係為左人好 係咪癡撚左線呀

隻訓練畜犯法

你搵到證據可以試下告佢
你跟佢做野佢點特登搞你
一係你就係有錢仔未捱過
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

你波士會浸你個頭落水??? 你啊頭會拎刀隊住你???
推撚到比 B SIR 睇到
屌你老母臭閪啊B SIR
屌我係花生友?
我行石澗行後面扶下人
你就話我食花生
罰哂全班浸死水
又迫我踏班旗
屌你老母 我過左咁多年都好撚僧你
含撚啦仆街
如果你地唔係玩連坐法
我第一個出黎掘返你老母出黎打
認真建議
請即團結去警署報案

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任

隻訓練畜犯法

你搵到證據可以試下告佢
你跟佢做野佢點特登搞你
一係你就係有錢仔未捱過
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

你波士會浸你個頭落水??? 你啊頭會拎刀隊住你???

講真中學生咁樣玩都算,見到小學生就咁樣對佢,有冇諗過唔過分左啲

咪係

我嘅經驗就係唔好on99咁,基本上肯主動啲配合下佢地都唔會比人屌得好甘。
加上點都聽過師兄師姐講過,去到識做就唔洗比人罰啦
利申:唔係話支持個camp,只係覺得呢啲活動我當人生經驗,有幾可可以一班人一齊行下山澗..etc

咪係

呢d人咪奴性強囉
識玩少少就唔洗俾人屌
我夠知啦 你唔佔中 警犬唔會打鳩你
我而家係要個營收皮呀
唔係要忍辱係個營入面求存呀屌你老母
屌我係花生友?
我行石澗行後面扶下人
你就話我食花生
罰哂全班浸死水
又迫我踏班旗
含撚啦仆街
如果你地唔係玩連坐法

屌我記得啦 就係跟b仔 個節情同你一鳩樣 除左踩班旗 話我地班仔乜鳩都要女人幫 on99
認真建議
請即團結去警署報案

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任

隻訓練畜犯法

你搵到證據可以試下告佢
你跟佢做野佢點特登搞你
一係你就係有錢仔未捱過
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

巴打,我諗我同你都buy呢套訓練,但我諗個問題係呢套訓練唔會任何人都適合,同埋我認為如果有一班青年人未對面對社會有覺悟,你咁早同佢地講要軍訓要學面對DSE其實都浪費時間,因為我地只係硬將我地覺得岩果套套用係所有人身上。講番個post,我依然覺得班阿sir都係用心教(可能未必岩所有人),我覺得最大問題係強迫同威迫參加

咪係

呢d人咪奴性強囉
識玩少少就唔洗俾人屌
我而家係要個營收皮呀

巴打完全講出左心聲
屌我係花生友?
我行石澗行後面扶下人
你就話我食花生
罰哂全班浸死水
又迫我踏班旗
含撚啦仆街
如果你地唔係玩連坐法

屌我記得啦 就係跟b仔 個節情同你一鳩樣 除左踩班旗 話我地班仔乜鳩都要女人幫 on99

我地都係呀
話咩啲女人重勁過啲男人
唔知有無人講左,學校有分精英班嘅制度,咁我就係讀理科嘅非精英班。
個陣全校除左有教我地班frd底嘅老師之外,其他老師、校長、訓導都睇我地班唔順眼,覺得我地淨係識搗亂同周圍蝦蝦霸霸(其實貪玩)。
於是全班男仔就俾人威逼鏟光頭,原因係要我地下決心認真讀書應付DSE、要入大學etc.。
之後出到camp番到學校成班男仔好似岩岩出冊咁,啲師生見到我地仲驚過以前。
屌我係花生友?
我行石澗行後面扶下人
你就話我食花生
罰哂全班浸死水
又迫我踏班旗
含撚啦仆街
如果你地唔係玩連坐法

我地都係呀
話咩啲女人重勁過啲男人

去到後尾個幾日我已經完全唔諗團體合作
乜都一個人做哂 行就行最前
咁樣先無比人針
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
上到大學有d ocamp咪差唔多
原意係train下你尊師重道 團體精神個味野
人生如戲 咪當個幾日交下戲
起馬同同學老師之間既友誼會好左
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

如果你諗住淨係靠軍訓建國 咁你疊埋心水都得啦,純兵力都唔夠中共多呀 扯咁遠有意思咩?

無後果要付 你拎黎比?

條友真係癡線,咪偷換概念啦,而家又唔係講緊參軍,係講緊呢班友做嘅野直情係犯法
就算軍訓都有底線,前面最癡線嘅例子係有人食物敏感逼人照食,呢個唔係話參軍就可以spin到

唔知你去過軍訓未
我可以講底線比呢個camp只會更低
而且請問有乜偷換左概念
咪話左以前香港唔少學校都有軍訓
呢個明顯係軍訓弱化版
佢拎返軍訓d理念黎做姐
幾日都捱唔到真係難怪上一代屌新一代唔捱得
我知你會屌奴性定乜
但老實講人生又唔係永遠順利
你敢講你成世唔洗捱?
到時承受力低d既咪頂唔住
明就明 唔明你繼續唔明我都無損失
只能講你可以學上面位巴打直接啪門走人
你亦可問佢結果點
我唔信學校會踢你出校

咪係

呢d人咪奴性強囉
識玩少少就唔洗俾人屌
我而家係要個營收皮呀

巴打完全講出左心聲

上面話主動少少配合 就唔會俾人屌個班人
個個都奴性強 重要自己低聲下氣都配合人以防俾人屌
你都on99
我而家係要個營摺埋呀 收皮呀
唔係要咩營入面生存攻略呀屌你老母!
認真建議
請即團結去警署報案

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任

隻訓練畜犯法

你搵到證據可以試下告佢
你跟佢做野佢點特登搞你
一係你就係有錢仔未捱過
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

一,唔好將成年人個套套係十幾歲學生到。呢類洗腦式既訓練對十幾歲學生黎講完全唔適合。
二,即使將來要面對呢類咁難頂既野唔代表而家要試下黎訓練自己 既然知係咁難頂仲要攞學生黎折磨?

我地班fd初初都係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

無後果要付 你拎黎比?

唔知你去過軍訓未
我可以講底線比呢個camp只會更低
而且請問有乜偷換左概念
咪話左以前香港唔少學校都有軍訓
呢個明顯係軍訓弱化版
佢拎返軍訓d理念黎做姐
幾日都捱唔到真係難怪上一代屌新一代唔捱得
我知你會屌奴性定乜
但老實講人生又唔係永遠順利
你敢講你成世唔洗捱?
到時承受力低d既咪頂唔住
明就明 唔明你繼續唔明我都無損失
只能講你可以學上面位巴打直接啪門走人
你亦可問佢結果點
我唔信學校會踢你出校

Kenny sir入左黎!
1 2 3我地一齊同Kenny sir講收皮!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞