(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
推撚到班友仆街
Kenny 話緊你啊 死仆街 係到扮大佬
玩恐嚇
笑撚死人
我好驚啊媽咪Kenny sir話唔比我訓教教豬啊

有次kenny捉鳩成班去做軍操
之後不停咁話我地隻腳唔夠力,又話唔齊
突然發脾氣話唔再理我地
我地成班以為我地真係做得未夠好
但諗諗下,佢其實喺想hea下又聊我地班主任
我仲好記得你強行撳住我個同學個頭落水浸
扯我件衫罵我
嗰陣中學我都知個camp on9 聽過啲學長姐講 我就四日都冇去 同左同學講有幾變態叫佢地唔好去 佢都又驚又唔敢反抗 最後都都到齊 除左我 屌 真係
跟住全班人返哂來之後扮係團結咁 好撚嘔心 兩三日咪又打回原形 全班人都冇撚腦 講撚左都唔聽 個個都鍾意做奴隸
講到我好中二咁
玩過2次 跟過Kenny 同梁sir
我覺得幾好玩呀 可以抽下囡囡水
柒頭教練講野當佢鳩up ,你合作時佢合作,大家交戲姐
3,4日比人洗到腦就檢討下啦 去完一樣馬照跑舞照跳,係大膽左既
家陣d學生要坐監咁慘?
王同學支筆真係好撚勁,不單止攻擊力高同時語氣誠懇大道,仲識回馬槍,想改變主力插死個訓練營。留校方一個面子,順手逼埋校方改變立場。高招。

留意一下。王同學仲要私底下做好準備,布晒局,搵晒支持。最後只係用左兩步就將死校方。

痴撚線,自問二十幾歲人都做唔到呢點。其實係咪後面有專業文膽架。

應該冇啦
未驚過,幾年前因為學校prefect camp去過兩次,真心係交戲,
爬牆係最正

利申:唔係保良局學校
我記得果年有同學因為用錯方法上岸比人拉落水撳住個頭浸係水入面

我記得果年我班個同學就係因為咁撳住佢個頭
冇錯呀,就係kenny sir
之後個晚捉佢一個自己罰跑
罰完之後個大粒叫佢上台,喺成級面前落佢面
罵佢廢柴垃圾無用
結果佢喊住同屋企人,老師,教練道歉

同學 佢老豆同啲教練熟所以被人針對 好撚慘

Hi,同班同學
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

團結?返黎個5日囉 之後打回原形啦
認真我覺得係一個經驗黎既
比你體驗下咩叫洗腦
D人唔信以為洗腦邊有咁容易
但其實短短果4日已經洗到你嗌口號嗌到好大聲仲要發至內心
又會半真心為自己反省
唔理內容係咩 但將呢種手段套入依家港共想對下一代果種洗腦係好可怕 中四五已經有獨立思考
咁d五六歲小學生呢?人地係長期架

仲有個訓練營根本無考慮過學生好容易病
病死左邊個負責
朝早上左山去果個咩海灘唔知咩搬水活動成身濕哂之後要行山澗 咁咪個個冷親病撚哂囉
呢個camp根本無咁周長既考慮
唔好話學生啦 一個未受過訓練既人去做呢d野點都病啦

行山澗 呢個真係諗起都燥
當年佢話我地行得慢 冬天要成班浸半身係啲澗水到
係浸呀屌佢老母 要你反省 點解行得慢
浸撚完 凍住咁行埋之後嗰大半路程 真係凍到一世都記得

屌我地係咪同校
定間間都有呢d濕尻野

唔係掛 我好似係07-08戈年
中一中四去過 跟過死左果個同gorilla
中一距離太遠 唔記得細節 但好記得有人夜晚遲熄燈成棟樓都要落去跑
中四就正啦 首先佢有個環節係幫老師按摩 我即刻沖去我平時最憎果件教畜到大大力幫佢按摩
之後有個task係攀上舊石度 我個班超時 隻gorilla 溪澗度屌我地 唔俾我地郁 屌你老母我係超惹蚊嘅人 企完之後我成腳都俾蚊咬 成個夏天一噠噠"啦"
仲有我好記得第一日要落水 成班女仔自動波換左短褲 屌你隻gorilla屌我地去做task唔係溝仔 落水短褲好奇咩
最後我班係有靜幾日既 (我班全級最嘈最團結) 不過失完聲咪嘈返囉
以一個中學生水平寫到一篇咁有條理,說服力,正式大體同埋綿針並用既文章。

文筆功力之高,十分害。

請問呢間學校係唔係band 1 頭 ?

係呀 係band 1 頭

原來係英華
band 1 之名實至名歸。利害利害

咩料
雖然真係

呢篇文章考綜合五星星冇得走
屌還屌,唔好醜化英華
要對抗既係保良局
輕力一推
參加過不下三次,雖然手段有少少極端,但其實堅係令參加者體驗到好多正常生活好難體會到嘅正面價值觀:團結,拼勁,捨己為人,堅忍不拔...etc. 起香港我未參加過第二個 camp 好似佢地咁有效。

不過我都認同唔係個個人都接受到個種訓練模式,但係我覺得每個人都至少能夠參加一次。因為適唔適合,其實都係要試過先知。

你真係好撚可憐

嗱,學你話齋,既然唔係個個都適合,點解唔可以optional參加? 一定要參加過先知自己適唔適合?
利申:冇俾學校逼過我參加任何camp
我記得果年有同學因為用錯方法上岸比人拉落水撳住個頭浸係水入面

我記得果年我班個同學就係因為咁撳住佢個頭
冇錯呀,就係kenny sir
之後個晚捉佢一個自己罰跑
罰完之後個大粒叫佢上台,喺成級面前落佢面
罵佢廢柴垃圾無用
結果佢喊住同屋企人,老師,教練道歉

同學 佢老豆同啲教練熟所以被人針對 好撚慘

Hi,同班同學

不過我覺得就算我地去搵番個同學
個同學應該都唔肯再提番起件事
讀過保良局
但冇聽過呢個營
幾時開始有?
其實有個camp係高form開始前分到邊d同學係無腦都好既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞