(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
小學生呀 中一生肯撚定識反抗啦你老母
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
如果你成世人未遇過呢啲situation
你三十歲都可以唔識反抗

呢個camp 最興打擊你自信 試問一個心智未成熟 又自信低落既中學雞點會反抗? 加上學校又大鳩學生唔去當曠課記缺點 中學生點會夠膽拎自己學業較飛
Btw 阿sir 早晨

係你assume自己自信低落………

Assume 乜撚野?入到去迫你做on9體能task 你估個個籃球校隊?一個做唔到就累街坊當住全班 甚至全級俾人話 講到一事無成咁 追po 啦你

一個人體能差真係自己問題喎
身體係自己管理 仲可以賴邊個?

下你平時會鴨仔跳斜坡 早餐都未食就做瘋狂跳既早操架 我以前係校隊叫我做呢d都辛苦啦 何況係普通學生?

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

呢個camp 最興打擊你自信 試問一個心智未成熟 又自信低落既中學雞點會反抗? 加上學校又大鳩學生唔去當曠課記缺點 中學生點會夠膽拎自己學業較飛
Btw 阿sir 早晨

Assume 乜撚野?入到去迫你做on9體能task 你估個個籃球校隊?一個做唔到就累街坊當住全班 甚至全級俾人話 講到一事無成咁 追po 啦你

呢啲camp本身個體能訓練都錯,平時唔做運動既學生,一剎那做咁劇烈運動,個心臟可能頂唔順 宜家又唔係紀律部隊

見dse就到 個個叫你停哂課外活動 溫多啲書
又無啦啦整個camp 焗你一下做咁多運動 做唔到又屌9你
加下你玩9啲學生
Gloria 條木咀超小心,完camp同佢影左好多相,佢係咁叫我地唔好放上網。

屌其實佢係咪預左有呢一日先咁小心

肯肯定係 不過我地一講起全部人都知佢乜水 唔駛圖都相認到

屌柒佢

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

死蝗蟲,食屎啦,體能差又罪?佢可能冇諗住做體能相關既工作
利申:我體能好好既
推撚到佢仆街呀
同北韓有乜撚野北韓
要用呢d方法黎練抗壓能力
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

喂喂喂 弱智成咁既說話 人唔笑狗都吠啦
不如咁啦 我屙幾舊屎比你做食物拎上山扎營過幾日
咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

呢啲camp本身個體能訓練都錯,平時唔做運動既學生,一剎那做咁劇烈運動,個心臟可能頂唔順 宜家又唔係紀律部隊

你都識講可能頂唔順
如果真係有學生岀事 你荒佢哋唔call白車?
仲有 我想問下一日做得幾多下push up?
同北韓有乜撚野北韓

打錯 ,分別先岩
認真建議
各位同學如果覺得當時被恐嚇,或者係感到身體受威脅
請即團結去警署報案
刑事案係有追溯力,唔會因為過太耐而告唔入
你地有咁多證人,請合力將班仆街送入監倉!

言語上威逼
用水噴落你地到
威脅唔參加就要退學
呢d全部都係刑事責任
請唔好退縮 要班仆街去坐監好好反省下

睇到上面啲留言真心火,犯硬刑事罪嘅野講到係為左人好 係咪癡撚左線呀

上面有巴打話曾經有訓練畜浸個學生頭落水到

隻訓練畜犯法

我個時係見唔到你講緊既野
你搵到證據可以試下告佢
可能因為我個班人都係乖乖地
醒目少少見個情況咁唔對唔實唔會頂撞班阿sir
你跟佢做野佢點特登搞你
咪講左做幾日戲忍下咪當train下EQ
一係你就係有錢仔未捱過
如果唔係入到社會大把野你受
無論你做醫生定律師實習個時都要受氣
無人會care你係學生定新仔
D 老細係真係可以同你講你唔咁做可以即刻唔洗再返
而且office入面d暗箭恐怖過你明面上比人威脅好多
講左咁多我知大部分都聽唔入耳
只係想講凡事兩面睇
你只會負面思考好難成器

你老味你都on99嘅,你見唔到就代表無架,甘個法官夠見唔到貪曾貪錢啦,又判佢坐?你試下攞衣樣同貪曾做辯護咯?啊 法官啊,你見唔到我當事人有貪錢,憑咩話佢有做過先?你睇下邊hi個睬你!
再者,出到黎社會,我忍班仆街係因為我工作需要,我要有收入先可以養起頭家,所以我先至忍,咩個班所謂嘅啊sir有出糧俾我地?所以我地要忍夠?你無野哈?有病睇醫生啦,屌!
仲有啊柒頭皮,你甘把砲,學到甘多野,成到大器,借問聲你宜家咩成就啊?上市公司主席啊?定中南海有你個位啊?係度扮大佬,其實係傻佬
推到班友仆街為止

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

大把學生平時唯一運動就係pe堂果d 根本就好辛苦
一個錯成班一齊罰
同北韓勞改營有咩分別
同埋我想講呢班撚屌教練除左仆街之外仲要係奶共,
早6,7年前個濕鳩camp每一晚都會抽d時間做國民教育,係國教事件之後先冇搞,但個濕鳩總監盧錦昌成日借d意話你班學生反政府係得閒冇野做,又唔了解大人做緊乜先人云亦云
我當年入camp,撞正一個叫大典既活動,個陣全部人要學埋步操,跟住last day就會有班有錢佬,中聯辦青年工作部黎睇步操兼磅水支持

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

唔係罪ge
不過自己要承受返身體唔好嘅後果
政府都建議每日做30分鐘體適能活動
體能訓練有咩唔好?

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

唔係罪ge
體能訓練有咩唔好?

你平時無跑開步,叫你跑15公里你會點

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

你都識講可能頂唔順

點解要等到真係有事先識停?
我可以話你知 做慢少少都要push up 每次30起跳

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

你都識講可能頂唔順

你冇睇上面啲人留言,話頂唔順,但係教練唔俾休息。同埋依家冇出事,唔代表將來冇。而且就算出事,班撚樣都收埋啦

冇去過呢啲營
就咁睇字我就睇唔起啲所謂啊sir憑乜嘢以為自己高高在上
佢都係打工啫
最多咪借學校啲權力嚟恐嚇

其實大家係個世界到咪又係人一個
好似恰啲未出社會嘅學生攞虛榮咁
一個錯成班一齊罰
同北韓勞改營有咩分別

學習團結 互相提點
喺職場上社會上 都會有依個情況
只不過個懲罰唔係體能咁簡單
十年前去過
個時已經係咁撚on9
跟kenny

完全唔知間野做到咁大,同原來咁多人去過

佢地份工都幾撚好做
屌人就收錢

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

大把學生平時唯一運動就係pe堂果d 根本就好辛苦

岩呀,根本係中學入面,你唔係校隊同鐘意做運動既人,你唯一時間做運動就係pe 堂
同埋我想講呢班撚屌教練除左仆街之外仲要係奶共,
早6,7年前個濕鳩camp每一晚都會抽d時間做國民教育,係國教事件之後先冇搞,但個濕鳩總監盧錦昌成日借d意話你班學生反政府係得閒冇野做,又唔了解大人做緊乜先人云亦云
我當年入camp,撞正一個叫大典既活動,個陣全部人要學埋步操,跟住last day就會有班有錢佬,中聯辦青年工作部黎睇步操兼磅水支持

下 原來有埋國民教育
似乎我有d脫節
成個營根本就佢地搞 點會係打緊人工

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

唔係罪ge
體能訓練有咩唔好?

政府都叫人生三個 生多幾件有咩唔好?
臨近dse個個都溫書 有時間做多本pp好過仲點會有時間做運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞