(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
上到大學有d ocamp咪差唔多
原意係train下你尊師重道 團體精神個味野
人生如戲 咪當個幾日交下戲
起馬同同學老師之間既友誼會好左
點都有d用既

係咪去得太多福音營俾人撚化咗呀你

我明你可能岩岩去完定點仲好火滾
我地班fd初初都係咁
但出到黎做野之後發現讀書時期好多都係小事黎
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
如果你覺得無用唔怪得上一代人屌新一代人唔生性
唔好諗到人地為左害你定心理變態
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
我會覺得佢地只係學軍訓行個套
Even 世界各地軍訓都實係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到
希望第日巴打大個左成熟d
利申:唔信教 無去過福音營

學紀律性 團隊精神一定要用咁既方法?
你都識講軍訓,家陣班中小學生係咪參軍啊

以前唔少香港學校的確要中學生參加軍訓(講緊中一二)
更唔好提其他國家仍然存在
舉例講南韓台灣仲要男人服兵役
成日話港獨建國
真係打仗革命你指望一堆軍訓都頂唔住
冇團結紀律既人保家衛國?
但何況呢個camp離軍訓仲輕鬆唔少
起馬唔洗你每日太陽下操幾個鐘
加上以我當時經驗
唔舒服既人唔係扮既實有得休息
而且我間學校係唔強制性參與
一班最少3-4個冇去
你問我個camp辛唔辛苦
我答你起馬每日比你訓教
大學班ocamp純玩但3日加埋比你訓唔夠5個鐘我覺得仲辛苦

其實你係咪on9
ocamp可以自己揀去唔去
依完呢個on9 camp係學校迫班學生去喎
你分清楚未

3日都頂唔住
你地係咪咁渣?
好多名校join完 成班同學會更團結更fd
有冇諗過點解你做唔到?

係咪我認真左
要靠呢d變態玩命camp先團結到 會唔會有d可悲 唔岩玩即出左去唔洗一個月都打回原型
可能我唔係讀名校啦

玩命 有幾玩命呀?
你地一受傷 教練驚到震
細心留意 教練係好注意你地安全
最辛苦多咪訓少d 做多d體能
再者 人永遠要喺極端情況下先可以突破自己
點解當時唔試下突破自己呢

屌你都廢9事
其實你係咪其中一個教練嚟架
係都認撚咗佢啦
如果係關心我地安全 會叫女仔嚟m落水?
會㩒人地個頭落水?會迫有食物敏感嘅人食野?

你講果d真定假架
刑事罪行黎架喎
如果係真 希望你會搵證據告佢地
我當年真心無遇過
gioria係好惡好大聲
但我親眼見住佢幫我哋嘅同學包紮

係你眼中 乜撚都係假架啦屌
呢個po咁多巴絲都講同一樣嘅野
你仲話係假
屌 你死番出去食藥啦
Gorilla 仲要含住烏龍茶噴我地
迫我地話好爽呀屌你老母
比我就拎住把刀隊番佢轉頭
跟住再追問落去 點建會有把刀係你手
要用呢d方法黎練抗壓能力
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

喂喂喂 弱智成咁既說話 人唔笑狗都吠啦
不如咁啦 我屙幾舊屎比你做食物拎上山扎營過幾日
咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
小學生呀 中一生肯撚定識反抗啦你老母
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
如果你成世人未遇過呢啲situation
你三十歲都可以唔識反抗

食藥啦
不過樓主有心整理再放上黎真係好有心 引哂全部去過既巴絲開佢波
以強硬方法破壞學生自信同自尊
再建立公式化裝置 點會有效學生成長
原理同跑馬一樣 兩隻野馬拎返黎
一隻你打到佢馴服 再教佢跑
定係另一隻自己跑到攰你再訓練佢好啲先
個訓練營根本就係同某成長課程乜乜39+1咁

夾硬比個目標你逼你完成 做唔到就成班周9你
問你點解做唔到 用群眾壓力令你覺得自己錯
要你用佢個方法思考 (我發夢)入面根本就係勞改營
你入去點抽離點企硬 佢都利用啲跪弱啲既同學
逼到佢地跟自己方法行 再用壓力逼你 好邪教
幾時去信禁止中學參加依啲仆街營

有冇當過其他跪弱同學係一條team?
有冇説服過佢哋?

我說服到自己個班 最後個日一早冇集隊孭哂袋走
人地個班我無能為力

已經做得唔錯啦
我當年説服左半班 不過有堆無膽唔肯反抗
結果挨義氣頂埋半日
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

呢個camp 最興打擊你自信 試問一個心智未成熟 又自信低落既中學雞點會反抗? 加上學校又大鳩學生唔去當曠課記缺點 中學生點會夠膽拎自己學業較飛
Btw 阿sir 早晨
唔知有無人講左,學校有分精英班嘅制度,咁我就係讀理科嘅非精英班。
個陣全校除左有教我地班frd底嘅老師之外,其他老師、校長、訓導都睇我地班唔順眼,覺得我地淨係識搗亂同周圍蝦蝦霸霸(其實貪玩)。
於是全班男仔就俾人威逼鏟光頭,原因係要我地下決心認真讀書應付DSE、要入大學etc.。
之後出到camp番到學校成班男仔好似岩岩出冊咁,啲師生見到我地仲驚過以前。

個陣我學校有五班 兩班精英 排行最尾個班男仔比人剷哂做平頭

屌我地係全班
你諗下平時蝦蝦霸霸開 仲要岩岩出冊咁嘅款
開早會排隊時幾撚型棍
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

其實你係咪on9
你分清楚未

3日都頂唔住
你地係咪咁渣?
有冇諗過點解你做唔到?

係咪我認真左
要靠呢d變態玩命camp先團結到 會唔會有d可悲 唔岩玩即出左去唔洗一個月都打回原型
可能我唔係讀名校啦

玩命 有幾玩命呀?
你地一受傷 教練驚到震

屌你都廢9事
係都認撚咗佢啦

你講果d真定假架
刑事罪行黎架喎
我當年真心無遇過

你仲話係假
屌 你死番出去食藥啦
迫我地話好爽呀屌你老母

ok sorry 當我無追post
我grad左好幾年喇
估唔到依家班教練玩咁大
btw 如果係真嘅 我認為有必要用法律程序去處理
第一步係搵證據 好過係度圍爐
識朋友比條Kenny 狗打左幾巴

東記中學年年都有一級要去

利申:去過
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

其實你係咪on9
你分清楚未

3日都頂唔住
你地係咪咁渣?
有冇諗過點解你做唔到?

係咪我認真左
可能我唔係讀名校啦

玩命 有幾玩命呀?
你地一受傷 教練驚到震

屌你都廢9事
係都認撚咗佢啦

你講果d真定假架
刑事罪行黎架喎
我當年真心無遇過

你仲話係假
屌 你死番出去食藥啦
迫我地話好爽呀屌你老母

我grad左好幾年喇
估唔到依家班教練玩咁大

重新追po啦阿sir
有埋片做證據啦屌你
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

呢個camp 最興打擊你自信 試問一個心智未成熟 又自信低落既中學雞點會反抗? 加上學校又大鳩學生唔去當曠課記缺點 中學生點會夠膽拎自己學業較飛
Btw 阿sir 早晨

係你assume自己自信低落………
Gloria 條木咀超小心,完camp同佢影左好多相,佢係咁叫我地唔好放上網。
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

其實你係咪on9
你分清楚未

3日都頂唔住
你地係咪咁渣?
有冇諗過點解你做唔到?

係咪我認真左
可能我唔係讀名校啦

玩命 有幾玩命呀?
你地一受傷 教練驚到震

屌你都廢9事
係都認撚咗佢啦

你講果d真定假架
刑事罪行黎架喎
我當年真心無遇過

你仲話係假
屌 你死番出去食藥啦
迫我地話好爽呀屌你老母

我grad左好幾年喇
估唔到依家班教練玩咁大

重新追po啦阿sir
有埋片做證據啦屌你

第一 我唔係呀sir
第二 你地下一步打算點? 止於網上追擊?
會唔會搵大神是也幫拖?
Gloria 條木咀超小心,完camp同佢影左好多相,佢係咁叫我地唔好放上網。

唔怪得知搵唔到佢啲野
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

Assume 乜撚野?入到去迫你做on9體能task 你估個個籃球校隊?一個做唔到就累街坊當住全班 甚至全級俾人話 講到一事無成咁 追po 啦你
屌,呢啲垃圾camp執撚左去,班教練咪又係中共狗賊,睇左咁多巴絲打留言,根本班教練唔當學生係人睇。要跪老師係咩玩法,同啲黑社會又咩分別先? 如果個訓練營係咁work,咁好,點解宜家班學生要出黎講先?好明顯有問題啦!

最後,祝班所謂教練快啲去死,唔好俾我見到你,屌柒你班死仆街
係咪有個撚屌叫喪b 好鐘意蝦9啲毒撚
又叫我地整爛班旗 有個高大啲既同學想衝埋去
佢嚇到鳩縮 問個同學想做咩 企係度

屌其實佢係咪預左有呢一日先咁小心
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

Assume 乜撚野?入到去迫你做on9體能task 你估個個籃球校隊?一個做唔到就累街坊當住全班 甚至全級俾人話 講到一事無成咁 追po 啦你

一個人體能差真係自己問題喎
身體係自己管理 仲可以賴邊個?

肯撚定啦
呢個po咁多同佢嘅牙齒印
比人搵到 佢咪死得

個位同學就似樣
保良局虐侍訓練營
以糟質學生為樂
老師助紂為虐,慿什麼為人師表
咁你做人都幾廢下
仲話第二度邊有咁既機會
第時比老細屌點算

咁仲學到野啊

不過記住比番錢我

點解當日唔反抗?
無膽?唔團結?

係呀係呀
你最叻啦
邊個教練呀 認咗佢啦

中一唔識算咩籍口?
你三十歲都可以唔識反抗

Btw 阿sir 早晨

呢啲camp本身個體能訓練都錯,平時唔做運動既學生,一剎那做咁劇烈運動,個心臟可能頂唔順 宜家又唔係紀律部隊

個位同學就似樣

屌佢高過個教練成個頭 又大大份份 佢衝過黎我都鳩縮

肯肯定係 不過我地一講起全部人都知佢乜水 唔駛圖都相認到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞