(推上報) 保良局訓練營的惡行

1001 回覆
925 Like 9 Dislike
呢個濕9 CAMP就杰囉
果陣6-7年前
學校第一年報呢個CAMP 叫D F.5師兄做白老鼠
夜晚訓訓下覺 個SIR衝入間房 叫全部人起身唔準訓出去罰 蛙跳 掌上壓
成班連原因都唔知
個呀SIR仲串77話 "依家罰你咪罰你囉,咩呀"
加上岩岩比人嗌醒 個人燥 班師兄即刻黎料
衝出去圍柒個呀SIR 仲一路大嗌"依家打7你咪打7你囉,咩呀,阻撚住呀叔訓覺"
打撚到佢變豬頭
學校知左之後掩飾件事冇報警 記左全部人2個大過算
從此學生都唔洗再去
呢件事都成為學校既傳說

利申: 港島著名BAND3尾中學

笑左

其實係母校反智,報埋呢D反智CAMP,覺得會有用
果陣班濕鳩呀SIR都知D學生咩背景,真係逼人搞事
操就操勒,入去Camp操拳囉
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
上到大學有d ocamp咪差唔多
原意係train下你尊師重道 團體精神個味野
人生如戲 咪當個幾日交下戲
起馬同同學老師之間既友誼會好左
點都有d用既

係咪去得太多福音營俾人撚化咗呀你

我明你可能岩岩去完定點仲好火滾
我地班fd初初都係咁
但出到黎做野之後發現讀書時期好多都係小事黎
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
如果你覺得無用唔怪得上一代人屌新一代人唔生性
唔好諗到人地為左害你定心理變態
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
我會覺得佢地只係學軍訓行個套
Even 世界各地軍訓都實係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到
希望第日巴打大個左成熟d
利申:唔信教 無去過福音營

學紀律性 團隊精神一定要用咁既方法?
你都識講軍訓,家陣班中小學生係咪參軍啊

以前唔少香港學校的確要中學生參加軍訓(講緊中一二)
更唔好提其他國家仍然存在
舉例講南韓台灣仲要男人服兵役
成日話港獨建國
真係打仗革命你指望一堆軍訓都頂唔住
冇團結紀律既人保家衛國?
但何況呢個camp離軍訓仲輕鬆唔少
起馬唔洗你每日太陽下操幾個鐘
加上以我當時經驗
唔舒服既人唔係扮既實有得休息
而且我間學校係唔強制性參與
一班最少3-4個冇去
你問我個camp辛唔辛苦
我答你起馬每日比你訓教
大學班ocamp純玩但3日加埋比你訓唔夠5個鐘我覺得仲辛苦

其實你係咪on9
ocamp可以自己揀去唔去
依完呢個on9 camp係學校迫班學生去喎
你分清楚未
上面個出櫃佬好撚嘔心
懶係老屎忽看透世事
淨係識話學生唔捱得 出黎社會就知咩事 十足香港而家d廢老講既說話
講真 中學生洗撚知出黎社會咩事咩 上到大學大專既人都會出黎做下野 返part time 返intern 咪更加接近社會
你話上唔到大學大專 咪一早出黎做野 天更快接觸社會
屌你老尾 得罪講句 你老幾呀?喺到扮晒看透世事 有d中學生本身家庭條件差 可能仲早過你認清社會啦
你話個camp令班學生團結d 有d歸屬感就話啫
都唔嗰句 大把人後生過你但仲捱得過你
利申 冇去過

同意呀!
「上到大學大專既人都會出黎做下野 返part time 返intern 咪更加接近社會」
我覺得寧願返part time 做intern , 更好過靠個camp 去學做人

利申:去過 感覺中伏
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
仔細諗下個camp教你紀律性 團隊精神 尊師重道呢d 係咪真係咁無用
你可以屌班友收錢做事only 但老實講佢地又唔係害你 洗你腦買佢地d野
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

其實你係咪on9
你分清楚未

咪撚理嗰邊友啦
佢肯撚定冇去過啦
唔舒服可以休息?唔洗係太陽底下曬?
你瞓撚醒未呀
我地有次玩水柱 有人唔舒服
要係格離舉啲膠椅 舉足成半個鍾呀屌你
人地d訓練營係訓練做領袖,呢d19訓練營就訓練奴隸

小六去過 奴隸訓練營
https://youtu.be/TC47YQ3EehA
跪老師

2:36-2:41
老實講 camp入面俾人恰嘅9成毒撚
跪老師

絲打係咪當年都飽受煎熬
我見你都好努力推po
件gorilla 姐姐都係on9

呢個真心on9 仲狼死過啲呀sir

呢條八婆真係好撚惡

你係camp入面夠膽屌返個教練
你咪領袖囉
你被人當奴隸 係因為你唔敢反抗
到依家過左5-6年 中學個whatsapp group 仲用緊個camp張合照
痴撚線

咩色衫
件gorilla 姐姐都係on9

呢個真心on9 仲狼死過啲呀sir

呢條八婆真係好撚惡

但條友好撚小心
依家都冇巴絲起到佢Facebook/Ig

你係camp入面夠膽屌返個教練
你咪領袖囉
你被人當奴隸 係因為你唔敢反抗

其實可能聯同同學一齊反抗先係end game
跪老師

絲打係咪當年都飽受煎熬
我見你都好努力推po

屌佢老母呀 低form高form都要去一次
最撚憎Kenny 維維 洪 火sir
范sir就麻麻 不過都唔係差幾多
跪老師

絲打係咪當年都飽受煎熬
我見你都好努力推po

屌佢老母呀 低form高form都要去一次
最撚憎Kenny 維維 洪 火sir
范sir就麻麻 不過都唔係差幾多

好明白你感受
我係Gorilla 呢條仆街
我依家仲有陰影呀屌
其實唔好話乜洗唔洗腦事
入得camp多數係咁
點都有d用既

我地班fd初初都係咁
一開始高壓 屌7你冇用
教你紀律同團體精神
呢d野無乜地方可以學到

成日話港獨建國
加上以我當時經驗
一班最少3-4個冇去
我答你起馬每日比你訓教

其實你係咪on9
你分清楚未

3日都頂唔住
你地係咪咁渣?
好多名校join完 成班同學會更團結更fd
有冇諗過點解你做唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞