靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
巴打,我打左cg一年到,有認真學點打,好想有人可以教下我點進步,而家有啲樽頸feel
有冇telegram or 其他聯絡方式交流下,我留俾你都得

試吓喺度問,睇吓我解唔解答到你。

Cg姐係咩
有時係咪輸少當贏等靚牌先博?上網玩假錢成日pre flop俾人raise到fold

無錯運氣唔好輸少當贏係絕對正確。但係我本人就唔太同意等好牌,因為贏大錢通常都係冤家牌或者係人哋估唔到你嘅牌。
巴打,我打左cg一年到,有認真學點打,好想有人可以教下我點進步,而家有啲樽頸feel
有冇telegram or 其他聯絡方式交流下,我留俾你都得

Cg姐係咩

Cash game
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享
點知poker岩唔岩自己玩?
去澳門落場玩次?

其實可以下載博雅,騰訊,Facebook嗰啲遊戲試吓玩。真係鍾意先落場都未遲。

識唔識人係好識千術??
唔一定係老千 例如賭場保安之類 要識千術黎捉老千

都識得澳門街最大嘅老千,至於保安電視房我都上過,其實並唔係好似TVB或者電影咁誇張,同屋企樓下保安個看更差唔多。當然大賭場絕對會出錢請呢啲高手專家去優化佢哋個保安系統。

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。
點知poker岩唔岩自己玩?
去澳門落場玩次?

其實可以下載博雅,騰訊,Facebook嗰啲遊戲試吓玩。真係鍾意先落場都未遲。

識唔識人係好識千術??
唔一定係老千 例如賭場保安之類 要識千術黎捉老千

都識得澳門街最大嘅老千,至於保安電視房我都上過,其實並唔係好似TVB或者電影咁誇張,同屋企樓下保安個看更差唔多。當然大賭場絕對會出錢請呢啲高手專家去優化佢哋個保安系統。

如果淨係計換牌既功夫
你見過最誇張既換牌手法係點樣??
成日睇電視覺得換牌好型 幾想當學魔術咁黎fun下
樓主幾有料
不過想知樓主大概幾歲開始玩
又學左幾年呢

有冇老前輩教你?
全部睇書自學?

好多時唔識打前位,俾人raise會唔知點做
Middle pair 同 top pair small kicker唔知點做
同埋打開細game成日俾人draw爆,可以點

middle pair 同 top pair small kicker呢啲牌你會想開咗flop先打,至於call唔call人哋個raise,你要留意人哋後手仲有幾多籌碼。如果值博率高難聽D講二七其實都可以call。(例如人地個raise前三家都call咗,你係最後決定。)至於細game俾人draw爆,你預咗玩$1000,可以分五次$200落場,冇乜可能五次都draw爆你。

有啲基本賠率呀果啲我都識計少少既,但好似sb入左limp左flop,揸j5,flop j 7 3,我應唔應該打full pot,但我check又怕turn黎隻q k a,本身有得take pot又變左輸,打俾人call又唔係好知下一步點
又例如ak preflop raise 6個bb,一家入,我前位,flop a 10 2 rainbow,我打個2/3pot or full pot,但一俾人raise就好淆,怕a 10果啲。但後位俾人check rise又好大壓力,好矛盾
打開5.10 通常100至150bb buy

仲有唔識對付啲極loose玩家,就好似preflop10個bb入,我ak ,flop a 3 3,竟然個loose玩家36off入左,真係唔知點read好

因為好多時候呢啲玩家都put左你係大牌,佢哋無牌會fold,有牌就好容易清晒你,對佢哋來講值博率高。所以對付佢哋我會打得仲loose,45,79都入。

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

樓主已經成為左我偶像 ff緊你call tom dawn bluff
你覺得歷史到宜家邊個打poker打得最勁

樓主已經成為左我偶像 ff緊你call tom dawn bluff

其實班鬼佬以前係澳門真係搵好多,因為有好多大老闆都唔識玩又好想玩,但係因為呢班老闆本身有錢同埋都係聰明,佢哋學嘢又快,所以而家已經冇鬼佬去澳門搵食呢支歌仔唱。

我啱啱都係咁 但驚講出黎比人笑
樓主幾有料
又學左幾年呢

有冇老前輩教你?
全部睇書自學?

仲想問佢係唔係草完錢先出黎玩?仲有之前輸過幾多錢

好多時唔識打前位,俾人raise會唔知點做
Middle pair 同 top pair small kicker唔知點做
同埋打開細game成日俾人draw爆,可以點

middle pair 同 top pair small kicker呢啲牌你會想開咗flop先打,至於call唔call人哋個raise,你要留意人哋後手仲有幾多籌碼。如果值博率高難聽D講二七其實都可以call。(例如人地個raise前三家都call咗,你係最後決定。)至於細game俾人draw爆,你預咗玩$1000,可以分五次$200落場,冇乜可能五次都draw爆你。

有啲基本賠率呀果啲我都識計少少既,但好似sb入左limp左flop,揸j5,flop j 7 3,我應唔應該打full pot,但我check又怕turn黎隻q k a,本身有得take pot又變左輸,打俾人call又唔係好知下一步點
又例如ak preflop raise 6個bb,一家入,我前位,flop a 10 2 rainbow,我打個2/3pot or full pot,但一俾人raise就好淆,怕a 10果啲。但後位俾人check rise又好大壓力,好矛盾
打開5.10 通常100至150bb buy

仲有唔識對付啲極loose玩家,就好似preflop10個bb入,我ak ,flop a 3 3,竟然個loose玩家36off入左,真係唔知點read好

因為好多時候呢啲玩家都put左你係大牌,佢哋無牌會fold,有牌就好容易清晒你,對佢哋來講值博率高。所以對付佢哋我會打得仲loose,45,79都入。

我以為要打得更tight黎等佢地crack唔到我先岩

勁唔勁我就唔敢講,因為呢啲好主觀。不過個人就好鍾意Ivey,佢無論打一蚊兩蚊定十萬二十萬,態度同打法都係一樣。呢一點其實好難學到,就好似我叫你去打衛生麻雀一毫子一底,贏嘅你嘅,輸嘅我嘅,你都未必會認真打。

勁唔勁我就唔敢講,因為呢啲好主觀。不過個人就好鍾意Ivey,佢無論打一蚊兩蚊定十萬二十萬,態度同打法都係一樣。呢一點其實好難學到,就好似我叫你去打衛生麻雀一毫子一底,贏嘅你嘅,輸嘅我嘅,你都未必會認真打。

Phil Ivey?
樓主幾有料
又學左幾年呢

有冇老前輩教你?
全部睇書自學?

我19先歲開始玩,膽粗粗攞住20萬本, 嗰陣打50/100,每日輸一萬就一定要迫自己停。

Phil Ivey?

yes
樓主幾有料
又學左幾年呢

有冇老前輩教你?
全部睇書自學?

我19先歲開始玩,膽粗粗攞住20萬本, 嗰陣打50/100,每日輸一萬就一定要迫自己停。

香港多唔多牌友?我諗你都已經係相識滿天下
睇樓主答問題已經學到野
樓主幾有料
又學左幾年呢

有冇老前輩教你?
全部睇書自學?

香港多唔多牌友?我諗你都已經係相識滿天下

大致上有返咁上下啤齡嗰班我都識
樓主高登有冇ac,如果有日我有問題你唔再睇連登post,有冇途徑問下你poker野?
樓主高登有冇ac,如果有日我有問題你唔再睇連登post,有冇途徑問下你poker野?

高登我做咗好多年CDROM,連登account都係啱啱開,因為依家都過緊半退休生活,我應該會喺呢度打躉。

高登我做咗好多年CDROM,連登account都係啱啱開,因為依家都過緊半退休生活,我應該會喺呢度打躉。

個名的確冇改錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞