靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

Phil ivey係我做野個度住 成日派錢

邊間hotel
有無人講下poker touranment既策略仲點好?最好可以詳細d
尤其佢blind由頭到尾會升到盡頭 所以有無咩心得分享?

push
有無人講下poker touranment既策略仲點好?最好可以詳細d

push

有冇telegram一齊討論?
加我 : tchtchthc

同埋想開個gp比岩岩開始學玩poker既一齊交流下,玩poker除左睇書 ,我覺得同人傾下hand都係一個好好既方法提升技術,有興趣可以加我telegram呀

push

有冇telegram一齊討論?
加我 : tchtchthc

同埋想開個gp比岩岩開始學玩poker既一齊交流下,玩poker除左睇書 ,我覺得同人傾下hand都係一個好好既方法提升技術,有興趣可以加我telegram呀

更正,tg id係tchtchtch
留名
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

Phil ivey係我做野個度住 成日派錢

邊間hotel

一號湖畔
樓主依傢有冇打cash game?

冇乜,玩下比賽多
每月過百萬??
賭場想贏錢係唔係要玩百家樂/poker?
玩大細係唔係多數輸

係,玩大細莊家抽水深。(尤其是澳門)
每月過百萬??

風光嗰陣每場。
正評追post
係咁buy in博雅幣
輸左過千
本身有一野贏返千幾轉頭架

好心理唔平衡

師兄同開邊個人買賣博雅Chips?

clubpudong既人
但會抽水

佢地咩兌換率?
賭聖巴打,請教除左Harrington on Hold'em 外有無推介一D主力關於CASH GAME既書?
係咁buy in博雅幣
輸左過千
本身有一野贏返千幾轉頭架

好心理唔平衡

師兄同開邊個人買賣博雅Chips?

clubpudong既人
但會抽水

佢地咩兌換率?

可唔可以介紹個agent黎
push
🔝🔝🔝
俾一皮我ok?
LM
賭聖巴打,請教除左Harrington on Hold'em 外有無推介一D主力關於CASH GAME既書?

認真個人心得所謂書本上知識都係大同小異,只要明白當中大道理例如值博率,Equity, EV個D之後,大家教的都差唔多。反而我會覺得打撲克比較似揸飛機一樣去儲鐘,人地飛機師嘅飛行小時就等同我地所玩的手數,當你玩過幾萬手牌之後,你自自然然會什麼情況都遇過,無意間實力提升好多。

認真個人心得所謂書本上知識都係大同小異,只要明白當中大道理例如值博率,Equity, EV個D之後,大家教的都差唔多。反而我會覺得打撲克比較似揸飛機一樣去儲鐘,人地飛機師嘅飛行小時就等同我地所玩的手數,當你玩過幾萬手牌之後,你自自然然會什麼情況都遇過,無意間實力提升好多。

同意 打得越多就越知道對咩人對咩board用咩方法打
draw flush真係好水魚?但我覺得真係易draw
同埋玩cash game都唔知d人點睇得出偷雞
比如出面出6 9 10 q k
我每次都bet唔少 不斷上
佢king pair都call 最尾我ace high
大唔走佢 我唔明d人點睇得穿囉 點有可能呀

Draw 野睇odds
你想bluff 都要rep到一副令到人易信既hand
仲有你個image問題
你向 69tqk 扮緊一副咩去偷?
69tqk有無flush board 面都好重要
唔係你肯bet就係先得架

當你有flush draw就call,慢慢玩下玩下你就會知道係唔係都draw呢個action令到你既lose係大過profit

Draw 野睇odds
你想bluff 都要rep到一副令到人易信既hand
仲有你個image問題
你向 69tqk 扮緊一副咩去偷?
69tqk有無flush board 面都好重要
唔係你肯bet就係先得架

同意,bluff都要有line,
image,preflop,flop,turn既action同你river做既bluff一唔一致,當然,bluff最好唔好對新手做太多,因為好多新手都係call station,咩都call,bluff都無用,因為佢剩係留意自己手牌,無理過你,睇wsop果d片成日有bluff係因為佢地諗好多,所以bluff既成功率係大d,所以我新手都係建議唔好做太多bluff

仲有就係你draw 到既時候 人地pay唔pay你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞