靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
有冇上過咩比賽?

都打過EPT, Aussie Million, Wsop,但主要目的係因為好多大老細都去,佢哋打完比賽後會開啲cash game,希望有得參與有得執。

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

你係咪打錯 我睇左幾次都睇唔到佢點bad beat 你

即係人地拎2,3紅心呀😂

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

喊都無謂
呢啲真係抵輸

馬後砲:應該一早嗌大少少
不過應該又冇人去

真係痴線

我覺得第4隻牌就all in ?
咁樣人地跟既機會就d
食兩次raise既錢就算

有幾可有4條,邊個唔會覺得自己最大同想贏多d。。

呢d真係無嘢好講,pre flop AA ahead已經re raise 左,佢咁既牌都敢call,一係佢有錢一係就覺得suited connector唔錯。
之後flop係無可能behind,但可惜同時佢有straight flush,flush同straight draw,呢個時候正常人應該read做3個A加high kicker所以有pre flop re raise,所以佢會因為有draw而call。
係turn個度check可能有d唔好,其實可以bet 幾千左右試下對手係邊同時可以賺多少少,當continuation bet。但因為check左,而因為個pot已經係有一萬幾,所以佢用差唔多一半個pot黎睇下你係咪有嘢或者係draw緊牌,當然你有4條只會call唔會raise黎嚇走佢。(失去左主動權)
可惜最後出現左1%既機率,佢有同花順,好有可能如果river係紅心或者4佢都會call all in,但無可能call得咁快

個人小睇法,大家一齊討論,有錯勿屌

老實講如果佢當時fold咗巴打嗰陣可能仲激氣。馬航飛飛下都會失蹤,所以人生呢啲野冇得講嘅。
樓主最甘試過輸幾多?

有冇邊隻手機poker game係同賭場一樣規矩?

賭場抽水點計?

有冇試過個荷派牌個陣唔小心反左賭客張牌,點處理?

輸2千幾萬一晚都有,大部份game規矩同賭場都一樣,賭場抽水抽pot5%,封頂由$200到$500不等,視乎邊間賭場同打幾大。如果派牌時頭一兩張卡反左,會全局重新派過,如果係好後期嘅卡先反,會burn左張卡重新派過,叫做mis-deal.

我唔知有無巴打有無問過

想下你點上手同點接觸到?

我本身都係個賭仔,只不過覺得同人打嘅遊戲一定比對賭場莊家着數,零八年嗰陣又好景(魚真係出奇地多)打下打下就打到而家。
我都有玩德州撲克 千7萬籌碼係手
Fb德州撲克
試過贏一鋪最多幾錢?點贏法?
最深刻賭局又係邊次?分享下

4千幾萬,我AA,人地KK,pre flop All-in 加埋其他人Fold個pot 已經 2千幾萬,買左保險Flop出左K ,贏保險千幾萬,最後River跌返隻A,最後又贏保險又贏pot。果晚做保險就慘啦,一鋪牌輸兩槍。
會唔會帶巴打去贏錢做福下窮人?

我自問唔算得係乜嘢世界級高手,亦都唔係一定包贏,只不過天時地利人和,時勢做英雄,網上吹下水交流下心得仲可以,如果真係搞到人地染上賭癮/賭債,真係過意不去。
點訓練自己隱藏肢體語言

誇張啲可以帶黑超口罩加Hoodie Jacket。
想問咩係保險同見到電視佢地會分幾次run個board (個pot有3000,分3次run個board,錢都分3份)係點決定架?

打D好細既CG未見過
想問下巴打係small blind位,前面D人fold哂,手牌中等,你係點決定raise去偷blind, 定係check/fold?
想問咩係保險同見到電視佢地會分幾次run個board (個pot有3000,分3次run個board,錢都分3份)係點決定架?

打D好細既CG未見過

買保險係已人地有幾多張Odds作賠率,至於draw2次定3次係要雙方玩家同意,原意是可以減少Bad Beat輸光個pot。
想問下巴打係small blind位,前面D人fold哂,手牌中等,你係點決定raise去偷blind, 定係check/fold?

好少會Fold,如果cash game我通常會直接唔打,Big同small各自拎返自己個blind,唔俾賭場賺

玩就多數raise,大不了俾人re raise / flop完fold
賭場都搵人黎連登出鱔稿
睇黎好唔掂
樓主最甘試過輸幾多?

賭場抽水點計?

輸2千幾萬一晚都有,大部份game規矩同賭場都一樣,賭場抽水抽pot5%,封頂由$200到$500不等,視乎邊間賭場同打幾大。如果派牌時頭一兩張卡反左,會全局重新派過,如果係好後期嘅卡先反,會burn左張卡重新派過,叫做mis-deal.

2000幾萬有幾多係金主?輸晒個刻咩感覺

個次自己佔2成,但因為牌面50/50,買保險沒jetso,輸個陣沒特別大感覺,因為之前幾日都有贏落D。

輸左金主8成姐係1600萬左右有冇怕比金主尋仇?
你跟左師公成年禁耐
過兩招比細佬洗住先呢

如果係cash game,通常都會問Big Blind想唔想chop分錢,重新派局新,至於比賽或online,我個人會check fold算,人地re raise好尷尬。
樓主最甘試過輸幾多?

賭場抽水點計?

2000幾萬有幾多係金主?輸晒個刻咩感覺

個次自己佔2成,但因為牌面50/50,買保險沒jetso,輸個陣沒特別大感覺,因為之前幾日都有贏落D。

輸左金主8成姐係1600萬左右有冇怕比金主尋仇?

都無,因為之前同之後都有贏番多少,同埋幾百萬對佢哋來講絕對係過眼雲煙。佢哋玩百家樂可以拖10底,即係一鋪2千萬。
賭場都搵人黎連登出鱔稿
睇黎好唔掂

咁我而家咪發過豬頭,食幾家茶飯。巴打如果你有賭場online marketing job不妨介紹俾我,做打手都得,學子華話齋搵食啫。
樓主晚晚咁夜訓?
樓主晚晚咁夜訓?

以前好多時候都係天光先訓,啲壞習慣依家改緊。
樓主,想請教新手喺ps到打,打上$10000美左右。依家點cash out?同埋想問你有無打ps?有既話又有無用軟件去睇自己打幾BB/100Hands?
咁多年先賺過百萬?
樓主,想請教新手喺ps到打,打上$10000美左右。依家點cash out?同埋想問你有無打ps?有既話又有無用軟件去睇自己打幾BB/100Hands?

我自己打PS多數都係輸清光,未點試過cash out,唯一一次大都係打佢哋live game贏咗錢佢入我PS戶口。之后叫我provide啲住址證明啊,bank details個啲然后wire過來。你一萬美仔話多唔多話少唔少, 睇吓有無朋友或者呢度有冇巴打同你買。(或者你都可以用來買入佢哋啲現場比賽)我就係嫌PS太多人用啲tracker software搞到大部份都係Grinder先唔係好想打。
咁多年先賺過百萬?

小弟不才
其實依嫁個景係咪已經無咁好啦?聽講依嫁係澳門打多既都係reg多 魚就愈黎愈少 我都想grad左過澳門租屋做pro 但係好驚連租金都搵唔到
其實依嫁個景係咪已經無咁好啦?聽講依嫁係澳門打多既都係reg多 魚就愈黎愈少 我都想grad左過澳門租屋做pro 但係好驚連租金都搵唔到

係,相比起前幾年依家搵食絕對艱難。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞