靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
最基本點決定call, raise, throw?
有無穏陣玩法?

其實好難講,要睇你嘅對手係緊定鬆,Cash game我都唔想誤人子弟,反而打比賽初學者可以睇呢本書。
輸冤家輸最誇張係咩

試個揸四條,輸同花順/大我少少既四條

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

I feel you bro,所以我依家打啲局都係有保險買

巴打 我問你 如果你揸我個鋪牌 你會點打? 100,200枱
其實想試下 去澳門玩poker 但現實又唔同遊戲世界

驚出羞.....

巴打其實唔緊要,我都係零八年先開始係澳門搵食,只要做好bankroll management,唔好超過自己可以承受。輸少少錢當係交學費囉。

呢點 我明既

問題係 遊戲世界 好方便 小盲注 大盲注 加注 唔跟
呢d有個掣顯示出黎比人禁 但係現實世界 我未見過 我怕柒出國際

其實如果你係初學者,正常張枱會好歡迎你,因為始終佢哋都想贏你啲錢,自然會教你好多枱上面嘅規矩。

驚出羞.....

巴打其實唔緊要,我都係零八年先開始係澳門搵食,只要做好bankroll management,唔好超過自己可以承受。輸少少錢當係交學費囉。

呢點 我明既

呢d有個掣顯示出黎比人禁 但係現實世界 我未見過 我怕柒出國際

其實如果你係初學者,正常張枱會好歡迎你,因為始終佢哋都想贏你啲錢,自然會教你好多枱上面嘅規矩。

交學費 我無問題既 賭波都交唔小學費 係學到野既

Thanks 樓主 我會試下去玩
D人坐得咁埋會唔會偷睇到隔離d牌
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

你係咪打錯 我睇左幾次都睇唔到佢點bad beat 你

即係人地拎2,3紅心呀😂

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

嘩屌 冤到咁。

如果出J 果陣叫all in 會唔會好啲,嚇走佢?

利申: 門外漢
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

巴打 我問你 如果你揸我個鋪牌 你會點打? 100,200枱

我都明你想slow play,但係我始終係打搵食啤,目標唔係一局贏好多錢而係慢慢Grind,佢raise680我一定會re raise起碼3000,就算全部fold晒我都唔會覺得可惜。當你打到成萬手牌嘅時候冤家牌係無可避免。
D人坐得咁埋會唔會偷睇到隔離d牌

睇牌係有個睇牌姿勢,係兩隻手搭埋一齊再拿起,其實都好難睇到,當然有啲飲醉酒啊,過度興奮嘅玩家係會俾你睇到。
可以留tg?想問野

驚出羞.....

呢點 我明既

我都係 諗起對住一堆CHIPS會勁混亂

可以上網睇吓啲人點樣用chips砌城堡
利申:lego高手
好中意睇Daniel negreanu佢好癲
可以留tg?想問野

x2
有無玩pokerstars?
覺得online poker同真人poker分別係邊?
澳門最細可以玩幾細?邊間賭場?窮人無本想娛樂下

pokerstars 太多人grinder, 依家網上多數玩GGnetwork, 佢哋有all in or fold同埋可以買保險。澳門最細係25 50,我依家唔打public,多數同班老細打私局。以前喺永利搵食多。

pokerstars之前寄過cheque番黎好唔方便

佢哋cash out大金額係好麻煩,因為佢哋始終想啲錢留係佢哋度,希望你輸晒或者用啲錢去買入現場Poker Stars比賽。
樓主
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

小同花順輸大同花順

個人好風趣幽默就真,但係你話打得好唔好,我就反而覺得Daniel Colman仲勁。
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

我都明你想slow play,但係我始終係打搵食啤,目標唔係一局贏好多錢而係慢慢Grind,佢raise680我一定會re raise起碼3000,就算全部fold晒我都唔會覺得可惜。當你打到成萬手牌嘅時候冤家牌係無可避免。

我都怨緊自己re raise1500真係太少 但得返1個out都俾佢中到 天意囉
靠賭賺過 500萬
心得係要忍到手同最緊要好運
一鋪過500萬 贏左就戒賭

其實我打大game,自己淨係佔兩成,其餘八成有金主老闆照。

姐係金主打本比你玩,輸就佢既,贏到錢就分比你

個人好風趣幽默就真,但係你話打得好唔好,我就反而覺得Daniel Colman仲勁。

樓主 我想私下問你野
識唔識danny

有無last name?

rank第二嗰個

丹爺都唔識?

都識,佢通常係Vegas aria老細Bob間房打。
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

嘩屌 冤到咁。

因為佢turn都打8000 如果re raise all in我諗呀豬呀狗都照call, 佢10幾個out喎 仲要大陸佬
靠賭賺過 500萬
心得係要忍到手同最緊要好運
一鋪過500萬 贏左就戒賭

其實我打大game,自己淨係佔兩成,其餘八成有金主老闆照。

姐係金主打本比你玩,輸就佢既,贏到錢就分比你

即係金主佔八成我佔兩成,輸$100我都要找$20
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

嘩屌 冤到咁。

因為佢turn都打8000 如果re raise all in我諗呀豬呀狗都照call, 佢10幾個out喎 仲要大陸佬

所以打職業同純粹玩娛樂開心嘅打法可以好唔同。
我想認真打 要係邊啲書 邊方面入手
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

樓主堅有料,學到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞