靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
點樣識到金主?
如果贏得多會唔會驚賭場封殺/尋仇?

其實係唔關賭場事,賭場係100%賺緊,只不過係玩家對賭,賭場抽水。
我朋友個朋友都係想成為全職賭徒
見佢有參加澳門啲公開比賽
老實講就算佢最後成功定失敗 我都好佩服佢

香港都有一個職業會計師,佢全職打撲克比賽,收入都好可觀。都幾出名的。
得一球野點買兩層樓

個兩層樓係父幹定自己買返黎 父幹既話同你topic有乜關係

睇撚到我r左頭
巴打有冇 tg
小弟想試下去永利玩下細注碼先 但有野唔明

試吓喺呢度問先,睇吓幫唔幫到你。
運氣game吹撚到有書睇

總之拎pair Q K A或者 AK就allin 其餘就棄權
得一球野點買兩層樓

個兩層樓係父幹定自己買返黎 父幹既話同你topic有乜關係

睇撚到我r左頭

巴打,賺過百萬都可以係過千萬架嘛。平時都係食開茶餐廳唔使得幾多錢,錢擺銀行又冇利息不如放喺澳門好過。

總之拎pair Q K A或者 AK就allin 其餘就棄權

運氣成份絕對有,但你記住你的對手係人而唔係System,人會有好多破綻同大機會出錯,所以先講poker而唔係乜嘢百家樂必勝法21點必贏法。
打左一段長時間,比人讚過有啲天份 但係仲讀緊u
畢業想全職打poker (儲緊bank roll) 真心想跟樓主學野
主要想問情緒管理/初做pro 既detail
希望樓主可以加一加我tg
Jcbbb

認真,好似你哋啲有讀U,先天條件就比較好,例如簡單嘅數學計算甚至讀poker書Pick Up野都會快啲。Bankroll呢啲野真係豐儉由人,唔通你打$5 $10又要100萬bankroll咩。至於情緒管理點樣輸咗都唔比佢影響到,你要記住打撲克只是你的工作並不是你的人生,唔好俾佢影響到你日常生活,每日set定贏幾多輸幾多就走。

最後個句好認同
朋友間係咁buy in都算
總有人出去賭/黎真個啲係咁入錢

其實賭癮大真係唔適合打poker,第一浪費時間,第二要追數時嘅賠率又未必啱,啲錢真係買鋪莊閑或者大細仲好。錢輸咗起碼賺返啲青春。

運氣成份絕對有,但你記住你的對手係人而唔係System,人會有好多破綻同大機會出錯,所以先講poker而唔係乜嘢百家樂必勝法21點必贏法。

當然poker比起百家樂同21點係多少少注碼運用技術,但運氣佔左9成
有冇見過啲桌面上既恩怨帶到桌面外?多唔多,講下八卦

永利以前有個傻仔唔識死,贏咗人哋錢仲要串人,點知人哋係黑社會大佬X爺,名就唔開啦。出門口俾人打到豬頭。

樓主你好

小弟都好沉迷poker,最近自己host game

樓主對答己知好pro,唔洗睇圖

小弟之前都去開永利玩細枱 ,好釆多數都有贏

每次去都見同一班人,佢地自己識

會唔會係一黨做野?

以我所知佢地全部係細枱全職pokerist

同埋poker係同人對賭唔係同賭場賭

大枱贏得多有冇野要注意?

細枱細錢碼就唔怕

多謝賞識,你講嗰啲我哋叫做regular,無錯佢哋亦都係幾個人一黨,但poker始終係公平佢哋冇出老千,遇着啲癲佬乜都call你,佢哋一晚輸過百萬我都見過。係永利來講只要低調啲謙虛啲贏大錢絕對冇問題,唔會話有贏錢出唔到門口嗰啲問題。

當然poker比起百家樂同21點係多少少注碼運用技術,但運氣佔左9成

巴打睇嚟你都係一個理性讀書人,我哋打poker如果有一成嘅advantage已經好着數了,總歸賭場百家樂都係靠個幾點子advantage去維生的。
係咪打多d cg 先學到野?

認真要學嘢打比賽真係獲益良多,起碼唔會輸突。CG有時候輸咗都唔知輸左啲乜。17號漁人碼頭巴比倫有8000買入,你可以去試吓感受下。
打左兩年咁上下
一路都贏多過輸少少 我諗比例64啦
以前down緊果陣個人好正常 除非down好多
但最近兩次輸1.5個buy in就on tilt
巴打有無心得解決
除左唔好賭身家 我拎黎玩d錢都係娛樂費黎 所以唔太關事
但最近心態真係有d問題

你打左兩年,tilt都應該係因為Bad Beat姐,如果係自己朋友局睇吓有冇人想做保險囉。如果係街局,可以打short stack,我輸晒都係$1000你吹咩。

巴打睇嚟你都係一個理性讀書人,我哋打poker如果有一成嘅advantage已經好着數了,總歸賭場百家樂都係靠個幾點子advantage去維生的。

講真樓主你個人真係好撚厚道 比我一定屌撚柒佢 明明技術要求咁高既遊戲竟然講9成運氣 樓主同佢玩幾手 咪知運定技術
巴打其實信唔信每個人天生適唔適合賭依方面?姐係好似有冇賭運咁?賭親都贏多輸少

我覺得個人性格好緊要,輸贏來講其實eventually都係公平,親眼見過有啲師奶連贏10鋪,但係連輸四舖後就連本帶利全部輸晒。機會率來講佢哋絕對係好運因為10Win 4Lose。但結果卻是輸錢收場。

講真樓主你個人真係好撚厚道 比我一定屌撚柒佢 明明技術要求咁高既遊戲竟然講9成運氣 樓主同佢玩幾手 咪知運定技術

咁我咪同689冇分別 ,都上咗岸,梗係希望以德服人同宣傳下呢個遊戲啦。
真係好鍾意玩poker 覺得同其他賭博遊戲唔同 不過係覺得自己無乜天份 平時同啲朋友細細地玩都叫贏到 一番網上就輸輸輸 唔好講過大海
樓主點入行?

最早由10/20現金桌打起。
真係好鍾意玩poker 覺得同其他賭博遊戲唔同 不過係覺得自己無乜天份 平時同啲朋友細細地玩都叫贏到 一番網上就輸輸輸 唔好講過大海

我只可以講上網打嘅紀律性絕對係要比live cash game多好多陪。因為網上篤幾個制就幾千蚊上落,錢嘅概念會好模糊,反而你拎網上啲錢過大海打都未必會輸,因為你個人會認真同謹慎左。
請教樓主

對住loose raiser點搞好?

同埋例如AK pre flop raise左比人call左

missed flop 其實好唔好continuous bet好

成日比人call死
樓主你好 我依嫁21歲 斷斷續續咁接觸poker幾年 但係好撚廢 連ps nl2都被beat
我認真想grad 左之後做職業 有好多有問題想請教你 有無咩方法可以聯絡你 希望有機會可以跟你學野

試吓喺度問啦,呢度仲有好多其他高手,可以集思廣益。
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

tom dwan打cash係咪好似broadcast咁成日打鳩牌?睇佢d精華真係好想笑

係,佢可以成$30,000,000港紙偷一鋪牌,但結果遇着個神經病上海佬call佢,唔好話係我講嘅,佢而家嘅財政狀況真係大不如前。
樓主我個膽細係咪應該玩百家樂

同埋你未答我,暈船浪可以點搞!!!?

香港網上賭外國個d網係咪犯法

膽細其實唔應該賭錢,因為你會好運贏少左錢衰運輸多左錢。

暈船浪可以等港珠澳大橋通車先去。

根據香港政府法例,經營與參與任何馬會以外嘅網上賭博其實都係犯法。
樓主點入行?

最早由10/20現金桌打起。

要帶幾多錢入場
新手想賭 點入門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞