靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
係咪性JOE仔
潛烏龜贏過百萬 你問我答
Lm
19歲就有20萬

咁佢都話中五畢業 一路打工都應該有既
有無網站/app
係可以入錢玩贏左拎番真錢咁?
想試下玩
打左兩年咁上下
一路都贏多過輸少少 我諗比例64啦
以前down緊果陣個人好正常 除非down好多
但最近兩次輸1.5個buy in就on tilt
巴打有無心得解決
除左唔好賭身家 我拎黎玩d錢都係娛樂費黎 所以唔太關事
但最近心態真係有d問題
係咪打多d cg 先學到野?
少數連登高質Post,要推
輸冤家輸最誇張係咩

試個揸四條,輸同花順/大我少少既四條

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

你係咪打錯 我睇左幾次都睇唔到佢點bad beat 你

即係人地拎2,3紅心呀😂

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

喊都無謂
呢啲真係抵輸

馬後砲:應該一早嗌大少少
不過應該又冇人去

真係痴線
有冇見過啲桌面上既恩怨帶到桌面外?多唔多,講下八卦

永利以前有個傻仔唔識死,贏咗人哋錢仲要串人,點知人哋係黑社會大佬X爺,名就唔開啦。出門口俾人打到豬頭。
有冇見過啲桌面上既恩怨帶到桌面外?多唔多,講下八卦

永利以前有個傻仔唔識死,贏咗人哋錢仲要串人,點知人哋係黑社會大佬X爺,名就唔開啦。出門口俾人打到豬頭。

樓主你好

小弟都好沉迷poker,最近自己host game

樓主對答己知好pro,唔洗睇圖

小弟之前都去開永利玩細枱 ,好釆多數都有贏

每次去都見同一班人,佢地自己識

會唔會係一黨做野?

以我所知佢地全部係細枱全職pokerist

同埋poker係同人對賭唔係同賭場賭

大枱贏得多有冇野要注意?

細枱細錢碼就唔怕
打左一段長時間,比人讚過有啲天份 但係仲讀緊u
畢業想全職打poker (儲緊bank roll) 真心想跟樓主學野
主要想問情緒管理/初做pro 既detail
希望樓主可以加一加我tg
Jcbbb

認真,好似你哋啲有讀U,先天條件就比較好,例如簡單嘅數學計算甚至讀poker書Pick Up野都會快啲。Bankroll呢啲野真係豐儉由人,唔通你打$5 $10又要100萬bankroll咩。至於情緒管理點樣輸咗都唔比佢影響到,你要記住打撲克只是你的工作並不是你的人生,唔好俾佢影響到你日常生活,每日set定贏幾多輸幾多就走。
打左一段長時間,比人讚過有啲天份 但係仲讀緊u
畢業想全職打poker (儲緊bank roll) 真心想跟樓主學野
主要想問情緒管理/初做pro 既detail
希望樓主可以加一加我tg
Jcbbb

認真,好似你哋啲有讀U,先天條件就比較好,例如簡單嘅數學計算甚至讀poker書Pick Up野都會快啲。Bankroll呢啲野真係豐儉由人,唔通你打$5 $10又要100萬bankroll咩。至於情緒管理點樣輸咗都唔比佢影響到,你要記住打撲克只是你的工作並不是你的人生,唔好俾佢影響到你日常生活,每日set定贏幾多輸幾多就走。

最後個句好認同
朋友間係咁buy in都算
總有人出去賭/黎真個啲係咁入錢
我都幾鐘意玩black jack
唔知算唔算 巴打對依樣野有咩建議

其實都係跟下嗰啲Textbook rule,因為而家好多賭場都係8副牌continuous shuffling,電影嗰啲計牌作用真係唔大(唔係話完全冇用),個人貼士係玩之前留意吓個莊家旺唔旺,如果莊家弱可以買啲係現有玩家後面,原因係如果你開多一門,輸咗全世界一定賴鳩你,肯定會影響你全晚心情。
平時去maCaU 邊到有
,一千玩
到tourment ma?

$1000可以留意下Sit N Go,以前星際poker room有,聽講巴比倫下個月起都好似有。
我朋友個朋友都係想成為全職賭徒
見佢有參加澳門啲公開比賽
老實講就算佢最後成功定失敗 我都好佩服佢

唔係呢行既我真係睇唔明...條腸有無得再畫出啲

金主夾我20%賭本,當100萬輸哂既話金主比返20萬我,金主之間唔知,我搵十個金主每人夾我20%,我輸哂既話會問返果十個金主每人攞20萬,所以我總共賺100萬

即係如果得一個金主
佢出20我出80
deal左輸哂佢都會畀返20我
實際輸60, 個金主都會輸40
咁都肯deal既

你幻想係夾錢一齊打,金主出20我出80。如果輸晒金主就輸20我就輸80。如果贏$100,連自己本即係總共有200。按照八二分帳,金主有40我有160。

食幾家茶禮唔驚俾人查到你咪仆街

同埋正路你100萬輸哂,仲要俾20萬你
你要幫佢贏過好多錢先會肯咁投資落你到喎

其實都係架澳門街好細,尤其是撲克圈。好多時候啲金主都係你以前贏過佢錢佢又賞識你。

D金主係乜嘢人

澳門廳主,海外商人,講國語啲大老闆都有
點樣識到金主?
如果贏得多會唔會驚賭場封殺/尋仇?
串啲講句其實我依家都上咗岸,目的都唔係來曬命,只不過想係LIHKG睇吓幫唔幫到啲想成為職業撲克手嘅人姐。打撲克同賭錢其實係有些少唔同。你哋唔信我我唔會怪你地,始終係網上世界。架車係幾年前同啲老細打大10000/20000大Game贏返嚟。

LEO PANG?

唔係,大家唔好再估我係咩人啦,就算我話俾你知我叫Peter陳,都同開呢個post個原意都冇關係。
巴打有冇 tg
小弟想試下去永利玩下細注碼先 但有野唔明
Ching 多數即日來回?

以前打全職係澳門壹號湖畔租咗個單位仔,依家係澳門都平平哋買咗個單位仔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞