靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
我都打左8年,打cash game 多,最近過左倫敦做野順手殺魚 都有幾多魚,打比賽好屎,咁耐剩係入過一次final table
點解唔翻本賺夠千萬?
我都打左8年,打cash game 多,最近過左倫敦做野順手殺魚 都有幾多魚,打比賽好屎,咁耐剩係入過一次final table

歐洲嗰邊好多俄羅斯佬都好好打。
輸冤家輸最誇張係咩

試個揸四條,輸同花順/大我少少既四條

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

你係咪打錯 我睇左幾次都睇唔到佢點bad beat 你

即係人地拎2,3紅心呀😂

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

喊都無謂
呢啲真係抵輸

馬後砲:應該一早嗌大少少
不過應該又冇人去

真係痴線

我覺得第4隻牌就all in ?
咁樣人地跟既機會就d
食兩次raise既錢就算
想入錢落poker stars,點唔識,

上網買又驚俾人昆同埋唔知點樣拎返D錢
俾5000蚊我去旅行得唔得
平時去maCaU 邊到有
,一千玩
到tourment ma?

$1000可以留意下Sit N Go,以前星際poker room有,聽講巴比倫下個月起都好似有。

ok wor

想問下賭技以外既野
你玩poker搵食,咁係咪要長期留係澳門?
有無成日係賭場叫雞
運氣game吹撚到有書睇

總之拎pair Q K A或者 AK就allin 其餘就棄權

係咪打多d cg 先學到野?

認真要學嘢打比真係。獲益良多,起碼唔會輸突。CG有時候輸咗都唔知 輸左啲乜。17號漁人碼頭巴比倫有8000買入,你可以去試吓感受下。

你係咪sell巴比倫架
800蚊就玩得起
Show Blocked User - 矮小的老師
平時去maCaU 邊到有
,一千玩
到tourment ma?

$1000可以留意下Sit N Go,以前星際poker room有,聽講巴比倫下個月起都好似有。

ok wor

想問下賭技以外既野
你玩poker搵食,咁係咪要長期留係澳門?
有無成日係賭場叫雞

係,所以以前係澳門租屋,成日就一定唔係不過如果有需要,雞呢啲嘢去桑拿玩咪得囉。
係咪打多d cg 先學到野?

認真要學嘢打比真係。獲益良多,起碼唔會輸突。CG有時候輸咗都唔知 輸左啲乜。17號漁人碼頭巴比倫有8000買入,你可以去試吓感受下。

你係咪sell巴比倫架
800蚊就玩得起

之前都講咗同巴比倫啲老細私底下熟。
永利係咪會見到巴打你
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

tom dwan打cash係咪好似broadcast咁成日打鳩牌?睇佢d精華真係好想笑

係,佢可以成$30,000,000港紙偷一鋪牌,但結果遇着個神經病上海佬call佢,唔好話係我講嘅,佢而家嘅財政狀況真係大不如前。

上海佬贏?
運氣game吹撚到有書睇

總之拎pair Q K A或者 AK就allin 其餘就棄權

講得出呢啲嘢已經知巴打唔係poker player, 我pocket AA set4條都要輸 仲話 AA KK QQ allin

算啦唔洗同門外漢嘈
連登好少有人討論poker
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

4條A輸同花順,仲有乜好講
機率咁高都唔去根本以後唔駛賭錢
樓主有冇同過full tilt果堆高手玩過?有冇野分享

我少打Online,第一始終信唔過電腦呢啲嘢,至於澳門CG都同Phil Ivey,Tom Dawn, Daniel Juggleman打過。

tom dwan打cash係咪好似broadcast咁成日打鳩牌?睇佢d精華真係好想笑

係,佢可以成$30,000,000港紙偷一鋪牌,但結果遇着個神經病上海佬call佢,唔好話係我講嘅,佢而家嘅財政狀況真係大不如前。

上海佬贏?

我本身玩左四年 Poker
唔可以叫做全職,但都叫做玩得密
主力係玩 25/50 為主
成績就 ok la,夠自己使埋使埋有錢儲到咁

其實 Poker 黎計講三樣野
計數,打 strategy 同打心理

計數係指每一鋪牌去計自己手牌有幾多 value
即係我地口中既值唔值得搏
有好多唔同既 term 去幫助我地分析
pot odd, imply odd, equity 等等
唔講到太複雜啦
簡單 D 就係睇對手有幾多籌碼,自己又有幾多
計下值唔值同人打晒咁

Strategy 係指每一局你落錢之前
你要問自己人地 raise 你你會點,出面出咩牌你會點應付
唔同 position,唔同對手風格,對你都有好大既影響
而你要係最短既時間,去決定一切

心理,唔止係叫你捉對手心理
估對手係 bluff 緊你定真係有信心贏
而係你要控制自己既情緒
唔好比周圍以及自己既壓力影響到
冇一個好強既心理質素,你好難係 long run 贏錢

Poker 係一個好有娛樂性既遊戲
佢同賭場其他 table game 唔同之處係
table game (e.g. 百家樂,21 點) 有 absolute winning and losing
派出黎你贏就贏輸就輸,你同緊個莊賭
但 Poker 你可以用一副垃圾牌,打走對手既 winning hand
呢個亦正正係 Poker 最引人入勝既地方

我都希望識到更多唔同既 Poker 朋友
一齊傾下你地對 Poker 既感覺
share 下大家既睇法等等
Enjoy~

完全正確,計數同strategy可以勤力啲學,熟能生巧,反而最後心理呢啲嘢真係需要一啲經驗同天份,唔係話學就學。不過Master左前兩樣,打普通細game已經係冇問題啦。

最後個樣先真正害死人,嬲起上黎2 7都all in過
永利係咪會見到巴打你

依家應該唔會。
輸冤家輸最誇張係咩

即認輸

嘩屌 冤到咁。

如果出J 果陣叫all in 會唔會好啲,嚇走佢?

利申: 門外漢

因為佢turn都打8000 如果re raise all in我諗呀豬呀狗都照call, 佢10幾個out喎 仲要大陸佬

其賽呢d檯有無限個賭本?

姐係金主打本比你玩,輸就佢既,贏到錢就分比你

即係金主佔八成我佔兩成,輸$100我都要找$20

通常金主打幾多本比你 500萬?1000萬?

通常打1萬2萬我都係10,000,000上枱,即係自己佔200萬。因為幫嗰啲老細贏錢,佢哋都信任我。如果你哋想聽蠱惑野我都可以分享。

想知

名我就唔開啦廢事有人尋仇,例如一個人可以賣出200%,只要佢輸錢佢都係賺錢。例子:有10個金主每人做我20%,遊戲結束了,我輸了$100,每個金主要找$20,我得到$200。咁就輸錢都變贏錢。

唔係呢行既我真係睇唔明...條腸有無得再畫出啲

調番轉樓主贏既話就等於輸大錢,明唔明?
之前係polerstars打親比賽都係咁輸:
初頭都可以玩到前段既排名
但去到中段無乜特別進帳
bb又一路升,去到得返20幾bb個時就好快收皮

嘩屌 冤到咁。

如果出J 果陣叫all in 會唔會好啲,嚇走佢?

利申: 門外漢

因為佢turn都打8000 如果re raise all in我諗呀豬呀狗都照call, 佢10幾個out喎 仲要大陸佬

其賽呢d檯有無限個賭本?

澳門100/200以上枱賭本係無上限,理論上你攞一億上台都得

即係金主佔八成我佔兩成,輸$100我都要找$20

通常金主打幾多本比你 500萬?1000萬?

通常打1萬2萬我都係10,000,000上枱,即係自己佔200萬。因為幫嗰啲老細贏錢,佢哋都信任我。如果你哋想聽蠱惑野我都可以分享。

想知

名我就唔開啦廢事有人尋仇,例如一個人可以賣出200%,只要佢輸錢佢都係賺錢。例子:有10個金主每人做我20%,遊戲結束了,我輸了$100,每個金主要找$20,我得到$200。咁就輸錢都變贏錢。

唔係呢行既我真係睇唔明...條腸有無得再畫出啲

調番轉樓主贏既話就等於輸大錢,明唔明?

👍🏼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞