靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
新手有個白痴問題
上網玩成日出現一個情況
例如有 A 同我
一入去舉個例我得返 200 蚊
A 同有 1000
係某d 情況我 all in 200
A all in 就 1000

又或者
我有 1000 A 得 200
我如果 all in 要 all in 1000
而佢跟只會 all in 手頭上既 200
呢樣我好唔明

試過上網玩
有條友 all in 5000 蚊
但我入到個舖明明得 2000 蚊起手
all in 仲用 2000 贏左 5000

玩 Cash game 同網上規矩是否完全一樣?
有冇係澳門線上賭場贏過錢
有無人想玩poker
不如開個群細細地玩下

都好wo

去澳門玩,我想睇直播
有冇係澳門線上賭場贏過錢

大叫上線啦嗰啲我勸大家最好唔好攪啦,贏咗錢又唔知有冇得收,同埋執咗笠都唔知同邊個追究。
留名
新手有個白痴問題
上網玩成日出現一個情況
例如有 A 同我
一入去舉個例我得返 200 蚊
A 同有 1000
係某d 情況我 all in 200
A all in 就 1000

又或者
我有 1000 A 得 200
我如果 all in 要 all in 1000
而佢跟只會 all in 手頭上既 200
呢樣我好唔明

試過上網玩
有條友 all in 5000 蚊
但我入到個舖明明得 2000 蚊起手
all in 仲用 2000 贏左 5000

玩 Cash game 同網上規矩是否完全一樣?

如果你有200all in,人哋call你個all in只需200,至於佢點解又all-in1000,係唔想其他玩家都call入嚟,淨係想同你一對一。

一係你睇錯左,又或者個Pot之前有其他人參與左,(raise,call,all-in,fold)所以自己2000加出面3000,贏咗5000。
樓主最甘試過輸幾多?

有冇邊隻手機poker game係同賭場一樣規矩?

賭場抽水點計?

有冇試過個荷派牌個陣唔小心反左賭客張牌,點處理?
樓主最甘試過輸幾多?

賭場抽水點計?

輸2千幾萬一晚都有,大部份game規矩同賭場都一樣,賭場抽水抽pot5%,封頂由$200到$500不等,視乎邊間賭場同打幾大。如果派牌時頭一兩張卡反左,會全局重新派過,如果係好後期嘅卡先反,會burn左張卡重新派過,叫做mis-deal.
好想學好多唔同種類既遊戲

我依家都少打無限注德州撲克,反而鍾意玩四隻牌Omaha。
會唔會帶巴打去贏錢做福下窮人?
點訓練自己隱藏肢體語言
其實上網傾領悟到唔多
不如出黎睇你打 學野
樓主最甘試過輸幾多?

賭場抽水點計?

輸2千幾萬一晚都有,大部份game規矩同賭場都一樣,賭場抽水抽pot5%,封頂由$200到$500不等,視乎邊間賭場同打幾大。如果派牌時頭一兩張卡反左,會全局重新派過,如果係好後期嘅卡先反,會burn左張卡重新派過,叫做mis-deal.

2000幾萬有幾多係金主?輸晒個刻咩感覺
有冇上過咩比賽?
試過贏一鋪最多幾錢?點贏法?
最深刻賭局又係邊次?分享下
玩果陣靠直覺定靠計數?
輸冤家輸最誇張係咩

試個揸四條,輸同花順/大我少少既四條

即認輸

見到路過講鋪冤家牌 係賭場我揸過鋪AA 有條友raise我680 我pre flop打1500 2家call咗, 個flop出A,A,5 我打3000 得1家 call, 心諗睇住食 turn派隻J 我check 佢打8000 我齋call, river跌隻紅心4出嚟 我都估我100% 我allin, 仆街 佢call, 俾佢bad beat 嬲撚到仆街 個晚成晚訓唔著

你係咪打錯 我睇左幾次都睇唔到佢點bad beat 你

即係人地拎2,3紅心呀😂

冇撚有錯 佢jor蛇花 點知中同花順 示意圖。。副牌唔見咗隻紅心4

喊都無謂
呢啲真係抵輸

馬後砲:應該一早嗌大少少
不過應該又冇人去

真係痴線

我覺得第4隻牌就all in ?
咁樣人地跟既機會就d
食兩次raise既錢就算

有幾可有4條,邊個唔會覺得自己最大同想贏多d。。

呢d真係無嘢好講,pre flop AA ahead已經re raise 左,佢咁既牌都敢call,一係佢有錢一係就覺得suited connector唔錯。
之後flop係無可能behind,但可惜同時佢有straight flush,flush同straight draw,呢個時候正常人應該read做3個A加high kicker所以有pre flop re raise,所以佢會因為有draw而call。
係turn個度check可能有d唔好,其實可以bet 幾千左右試下對手係邊同時可以賺多少少,當continuation bet。但因為check左,而因為個pot已經係有一萬幾,所以佢用差唔多一半個pot黎睇下你係咪有嘢或者係draw緊牌,當然你有4條只會call唔會raise黎嚇走佢。(失去左主動權)
可惜最後出現左1%既機率,佢有同花順,好有可能如果river係紅心或者4佢都會call all in,但無可能call得咁快

個人小睇法,大家一齊討論,有錯勿屌
小弟係美國打左幾年cg同細既tournament,tournament 試過拎第一同多數前10 (每次大概80人左右),但一打cg就成日贏唔到錢

想問cg同tournament 係咪有咩打法上既分別?

同埋覺得自己戰績好唔穩定,有無咩tips?

最後想問我係大家所講既loose player, 咁樣打會唔會唔好

PS:好想做professional poker player

Cash Game 同 Tourney 好唔同
Tourney 要睇自己 stack size 做人
要好多 discipline

反而 cash game 會好多你係 tourney 唔會玩到既 hand 入到
所以係兩回事,要識 tune

loose 有 loose 好 tight 有 tight 好
都係睇你點掌握心理同計數既姐

每次打cg,一同d好aggressive又好多chips既人打就收哂皮,佢地無牌但我得張high kicker 同 low pair 就玩唔起,或者每次都pre flop raise到好高

所以你應該打自己接受得到的stake,我相信你打1仙2仙,以上嘅問題就會迎刃而解。

巴打有無諗過打world series?
其實上網傾領悟到唔多
不如出黎睇你打 學野

如果第日有機會,我可以Live Stream自己online細game.
小弟係美國打左幾年cg同細既tournament,tournament 試過拎第一同多數前10 (每次大概80人左右),但一打cg就成日贏唔到錢

最後想問我係大家所講既loose player, 咁樣打會唔會唔好

PS:好想做professional poker player

反而 cash game 會好多你係 tourney 唔會玩到既 hand 入到

loose 有 loose 好 tight 有 tight 好

每次打cg,一同d好aggressive又好多chips既人打就收哂皮,佢地無牌但我得張high kicker 同 low pair 就玩唔起,或者每次都pre flop raise到好高

所以你應該打自己接受得到的stake,我相信你打1仙2仙,以上嘅問題就會迎刃而解。

係Rio打過兩年,都有money finish。
樓主最甘試過輸幾多?

賭場抽水點計?

2000幾萬有幾多係金主?輸晒個刻咩感覺

個次自己佔2成,但因為牌面50/50,買保險沒jetso,輸個陣沒特別大感覺,因為之前幾日都有贏落D。

夢想係去打一次,但10000 usd buy in 唔知要幾耐先有
玩果陣靠直覺定靠計數?

依家多數好似muscle Memory用直覺打,學英劇福爾摩斯話齋,直覺好多時候都係經過頭腦不自覺地精密計算得出來的結果。

夢想係去打一次,但10000 usd buy in 唔知要幾耐先有

可以先從free roll 甚至mega satellite 打起,價錢由免費至$100美金不等,唔記得前幾年邊一屆個冠軍都係用$10定$100打起。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞