靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
樓主6月會去澳門打比賽嗎
同中學朋友玩Cash game poker 玩左8年左右
覺得自己實力都ok, 咁多年 埋手離場$1都沒輸過 次次都嬴$20- $500 不等

去咩類型賭場/比賽先可以試到自己實力?
覺得自己實力都ok, 咁多年 埋手離場$1都沒輸過 次次都嬴$20- $500 不等

去澳門玩下囉

telegram我 Tchtchtch
有無巴打有細細地cash game 玩
推post 想一齊玩poker既加tg: tchtchtch
有巴打去左澳門打比賽嗎?
樓主/其他高手繼續分享下高級少少既打poker比賽技巧ok?
推post
想問大家係pokerstar 通常玩乜?

Sit & go 係咪好難嬴錢?
想問咩係保險同見到電視佢地會分幾次run個board (個pot有3000,分3次run個board,錢都分3份)係點決定架?

打D好細既CG未見過

買保險係已人地有幾多張Odds作賠率,至於draw2次定3次係要雙方玩家同意,原意是可以減少Bad Beat輸光個pot。

Sor 可唔可以詳細小小講保險個原理同埋要俾幾多"保費"
想問咩係保險同見到電視佢地會分幾次run個board (個pot有3000,分3次run個board,錢都分3份)係點決定架?

打D好細既CG未見過

買保險係已人地有幾多張Odds作賠率,至於draw2次定3次係要雙方玩家同意,原意是可以減少Bad Beat輸光個pot。

Sor 可唔可以詳細小小講保險個原理同埋要俾幾多"保費"

allin保險,
例如依傢有兩家,
玩家flop a allin,玩家b call,
flop 係 a 8 9啦
a拎AK, b拎6,7
咁依傢A領先,咁佢可以買保險,賠率就用幾多個outs去計,愈多outs賠率愈低,咁你講既“保費”就係睇你選擇買咩保險,保返本金定保成個彩池,例如賠率係4倍既,你揀保彩池,咁保費就係彩池除4。
想了解online poker既歡迎tg tchtchtch
樓主呢
賺得過百萬就收皮啦
我購成千萬啊
想學野留TG

你tg?交流下
岩岩接觸左poker

同一班人玩左一個月only
大概7-8次

玩10/20 1000一底

果度一係就好有錢
一係就起碼返緊工
通常一晚通宵至少會有人輸3、4底
作為學生哥唔係好敢博牌,因為bankroll嘅問題

其實呢種情況係咪少玩為妙

因為我幾乎係睇feel先玩or flop中左先去
俾佢地成日話我係防守專家
而家基本上我去馬,佢地跟都係幾乎有牌先跟
好似鬥撞機咁樣
點解我google唔到 b poker
收左皮?
岩岩接觸左poker

同一班人玩左一個月only
大概7-8次

玩10/20 1000一底

果度一係就好有錢
一係就起碼返緊工
通常一晚通宵至少會有人輸3、4底
作為學生哥唔係好敢博牌,因為bankroll嘅問題

其實呢種情況係咪少玩為妙

因為我幾乎係睇feel先玩or flop中左先去
俾佢地成日話我係防守專家
而家基本上我去馬,佢地跟都係幾乎有牌先跟
好似鬥撞機咁樣

睇feel玩笑死
呢D思維玩poker就死得啦
每一手poker都係一條數,條數唔岩你永遠都係條水魚
樓主仲係唔係道?
我代答囉義和仔
rounder 句對白即刻出現
係唔係peter xx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞